Happibaarista potkua päivään

Myös Madonna on hurahtanut tähän trendi-ilmiöön.

Kokeilisitko makuhappea?
Kokeilisitko makuhappea?

Happibaarien terveysvaikutuksista on kohistu jo vuosikausia, mutta Suomessa lisähapen hengittely ei ole vielä lyönyt läpi. Erityisen suosittuja happibaarit ovat Aasian teollisuuskaupungeissa, missä ilma on erittäin saastepitoista. Yhdysvaltoihin, Etelä-Amerikkaan ja Eurooppaan trendi levisi toden teolla 90-luvulla, ja nykyään happikylpyjä voi ottaa kauneushoitoloissa, kahviloissa ja jopa kasinoilla.

Nyt Proakatemian yrittäjäopiskelijat ovat tuoneet tämän suuren maailman ihmeen Tampereen Koskikeskuksen Ravintolamaailmaan. Skål Kafe-kahvilan yhteydessä toimiva happibaari on saanut hyvää vastaanoton, kertoo projektissa mukana oleva Anniina Raatikka:

"Ihmiset ovat olleet todella innostuneita! Happibaari on ensimmäinen laatuaan Tampereella, ja jo ensimmäisen viikon aikana olemme saaneet vakioasiakkaita jotka kehuvat, että happikylpyihin jää koukkuun."

Happibaarin idea on yksinkertainen: kompressori tiivistää hapen ympäröivästä ilmasta ja puhdistaa sen saasteista, jonka jälkeen happi on valmista hengitettäväksi. Kokeilunhaluinen asiakas voi "maistella" aromaattista happea, jota löytyy kaikissa makuvaihtoehdoissa mansikasta eukalyptukseen.

"Happiviiksien kautta hengitettävä happi on hajutonta, mutta siihen voi myös lisätä erilaisia makuja, ja jopa miksata niitä keskenään. Happikylvyn aikana voi puhua kaverin kanssa ja syödä tai juoda normaalisti, joten happibaari mahtava idea vaikka ekoille treffeille", Raatikka vinkkaa.

Raatikka uskoo ilmiön tulleen jäädäkseen. Lisähapen väitetään laskevan stressiä, lisäävän virkeyttä ja rentouttavan. Tavallisessa hengitysilmassa on 21 prosenttia happea, mutta happibaarien tarjoamat henkoset ovat jopa 80-90 prosenttisia. Baarien omistajat suosittelevat happibaarin säännöllistä käyttöä parhaan tuloksen takaamiseksi, mutta onko kyse plasebo-efektistä?

"Otamme työntekijöiden kanssa happikylpyjä päivittäin ja kummasti se virkistää. Alussa mietimme myös ilokaasua, mutta sen terveyshaitat huolettivat. Happi on täysin turvallista ja auttaa myös krapulaan."

3 kommenttia

lauraksiini

11.3.2013 18:54

Surullista että SUOMESSA tämä on NIIN uus juttu.. Ulkomaissa tää on jo vakio baareissa ja vanha juttu. Suomeen tulee kaikki jälkeen in. .

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Imsooocoool

11.3.2013 22:16

No lähde vetää täältä kun Suomi on NIIN surullisesti out, ja voit pintaliitää loppuelämäs jossain NIIN in paikassa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ei_kiitos

12.3.2013 17:23

Nimenomaan helvetin hienoa, että tätä ei tarvita Suomessa, koska meillä on raikkaimpia hengitysilmoja mitä maailmalta löytyy omasta takaa. Toivottavasti ei koskaan tarvitakaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi