Kokomo

Rumaki, 9e

  • Vesimelonisalaattia
  • Kastanjaa
  • Pekoniin käärittyä kananmaksaa

Ihastuksesta hykerrellen on helsinkiläinen ruuanystävä saanut seurata tikin maihinnousua Suomeen. Tämä 1930-luvun Kaliforniasta alkunsa saanut muka-tyynenmerellinen baari- ja ruokakulttuuri suosii kirkkaita värejä, trooppisia rommipohjaisia cocktaileja, patsaanmuotoisia drinkkimukeja, rentoa elämänasennetta ja hyvää ruokaa. Lähes 30 vuotta unohdettuna ollut tiki nosti Yhdysvalloissa taas muutama vuosi sitten päätään, ja nyt moista ihmettä pääsee hämmästelemään Uudenmaankadulla entisen Bellyn tiloissa toimivassa Kokomossa.

Ravintolan/baarin/klubin sisustus on tikityyliin överiksi vedetty. Paikkaan käytetty aika ja rakkaus on itse asiassa melko imponoivaa, vaikka ei über-kitchin ystävä olisikaan. Tiskin takana häärää Suomen parhaimpia baarimikkoja havaijipaidoissaan. Asiakaspaikkoja on vaikka muille jakaa. Kun keväisenä perjantai-iltana ravintola on täynnä, ei ole vaikea veikata kesän kaupungin kuumimman baarin nimeä.

Jokaisen itseään kunnioittavan tikibaarin ruokalistalta löytyy rumaki; yhdysvaltalaisen Don the Beachcomber -ravintolan tunnetuksi tekemä annos kananmaksaa, pekonia sekä kastanjoita. Omituiselta kuulostava yhdistelmä toimii hyvin ja pyyhkiytyy iloisesti alas muutamalla Mai Tailla.

Kokomo on ruoka- ja viinailoittelu, joka kannattaa ottaa vastaan avoimin mielin, designnatsius, arkimurheet sekä seuraavana aamuna väistämättä odottava krapula unhoittaen.

Plussat

  • iloinen ilmapiiri
  • runsaasti asiakaspaikkoja
  • edelläkävijyys Suomessa
  • reilut annokset
  • loistavat cocktailit

Miinukset

  • ei-niin-omaperäinen konsepti
  • lievä teennäisyys
  • ah-niin-trendikkyys
  • vaatimattomat terassimahdollisuudet
  • hieman omituiset maut

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi