Eerikinkadun alajuoksulla sijaitseva Ming Inn on palvellut jo kuuden vuoden ajan riisinhimoisia hietalahtelaisia. Sali on pieni ja ehkä hiukan nuhruinen; kattoa somistavat vielä tiloissa aikaisemmin toimineen pitserian koristepalkit ja muovilehvät. Henkilökuntaa on tasan kaksi, keittiössä kokkaava herra ja tarjoilun, blokkauksen ja rahastuksen hoitava ystävällinen rouva.
Ming Innin salaisuus on kuitenkin se, että siellä pitää tietää mitä tilaa: niin suuri ero eri annosten välillä on. Parhaiten Ming Inn onnistuu liitossaan kanan kanssa: sekä chilikana että kung po ovat suorastaan herkullisia. Nauta heittäytyy toisinaan hankalaksi, sichuanilaisittain laitettuna se on melko mitäänsanomatonta, kun taas Aromaattinen chilihärkä on niin loistavaa, että se saisi Iron Chef Chen Kenichinkin hukuttautumaan hot pot -pataansa silkasta kateudesta. Tofu on Eerikinkadulla viisainta jättää kokonaan väliin. Kaikki annokset ovat niin valtavia, ettei peruspitseriatasoinen salaattipöytä juurikaan harmita.
Mukaan noudettaessa sapuskat ovat halpoja kuin saippua; 5,40 e kasvisruuista, 5,80 e kanasta, 6,20 e lihasta ja 7,80 e jättikatkaravuista eivät juuri lovea lämyyn tee. Paikan päällä aterioidessa hintaa annoksille kertyy n. euron verran enemmän, melko kohtuullista näillä seteillä sekin. Siksi pistää hiukan ihmettelemään noutomätön kylkiäiseksi pyydetyn chilikastikkeen hinta: 80 senttiä.
13 kommenttia
Thomas_E
20.6.2007 08:38
Kinkkimestoista yksi parhaista! Valtteina nopeus, hinta ja maku.
Vastaa kommenttiinSoossia on annoksissa tosin niukanpuoleisesti, joten tahmean riisin kanssa juotavaa menee hiukan enemmän. Suurinälkäiselle etu on kohtuullisen suuren annoksen lisäksi se, että lisävedestä ja -riisistä ei näemmä veloiteta. Suurin osa mätöistä valmistetaan aina samoin kasvislisukkein (kurkku, paprika ja sipuli), jotka tosin ovat taatun tuoretta ja kuranttia tavaraa. Tämä tapa on niin tuttu monesta muusta budjettiluokan kinkkilästä. Uutuudenviehätys karisee melko nopeasti, kun on käynyt muutamat annokset läpi. Taustalla kuuluva kiinalainen romanttinen vinguttelu ja lurittelu käy myös kyllästyttämään viidennen kerran jälkeen.
Ainoita pettymyksiä lukuisina käyntikertoina ovat olleet kevätkääryleiden tai kanakeiton "ei-oo", sekä aukioloaikojen heilahtelu (toisinaan kahdeksan jälkeen saa mättöä vain mukaan, kiire kun on pois hiljaisempana iltana). Toisinaan mesta voi olla kiinni yli viikonkin, kun herrasväki viettää lomiaan Pekingissä (tai jossain siellä päin). Paikan auki ollessa on aina istumapaikkoja löytynyt ja palvelu pelaa, vaikka välillä noutoruoan hakijoita on jonoksi asti. Pieni wc-koppi aivan kassan vieressä on hiukan ankea ja ahdas, toimii tehtävässään kuitenkin.
Monesta kinkkilästä poiketen tässä paikassa ei ole yhtään isoa miinusta, joten kokonaisuutena suositeltava paikka. Ensikertaa käydessäni ihastuin heti "aromaattiseen naudanlihaan", joka mielestäni on kyllä maultaan laimentunut viimeisen vuoden aikana. Alkuaan se oli niin "aromaattista", että se vei kielen mennessään ja jätti tilalle addiktion. Tätä piti saada lisää vähintään kerran-pari kuussa!
Vastaa kommenttiin
twandee
20.6.2007 09:23
Hui hai!!Ihan täysi sikala koko paikka.Mättö on sellaista paskaa,ettei tässä maassa ole nähty.Ei pitäisi puhua paikan asiakkaista vaan uhreista.Olen käynyt 3 kertaa ja AINA on pettänyt.Tainnu suosio mennä päähän...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
artooooo
21.6.2007 22:03
Kantonin kanalle (y)
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Ruokailija
22.6.2007 22:39
Tuoreen ja raikkaan makuiset mätöt, ei lainkaan elttaantuneen rasvan makua mitä monissa muissa budjettikinkeissä. Astioiden puhtaus kerää myös kiitosta. Hinnat pysyvät edullisena ilmeisesti käteisasiakkaiden voimalla. Kuittia ei saa ellei erikseen pyydä. Kortilla maksettaessa kortti katoaa epämääräisesti hetkeksi keittiön puolelle vingutettavaksi. Päivän lehdet mukavasti myös aina asiakkaiden luettavissa, eikä epämääräistä pinoa viimeviikon iltapäivälehtiä johon monissa pikaruokaloissa törmää. Asiallinen ja nopea palvelu, jonka vuoksi tosin ilta-sanomista ei ehdi lukea kuin etusivun otsikot; sitten on annos tuotu jo pöytään.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Eriqo
25.6.2007 18:11
Aikaisemmin Ming Inn olisi saanut neljä tähteä, mutta nyt joutuu tiputtamaan yhden pois. 3,5 vuotta paikassa käyneenä olen havainnut ruuan tason laskeneen. Vakioasiakkaiden annetaan odottaa annoksia äärimmäisen kauan ja kun annokset viimein saapuvat kanaa on neljäsosa siitä, mihin on aiemmin tottunut. Ilmeisesti henkilökunta on päätellyt, ettei vakkareihin kannata panostaa - ravintola on kuitenkin lähes aina täynnä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
KariVak
27.6.2007 00:35
Clintonin Kana <3 Arvostan myös suuresti sitä, että ravintolaan voi helposti soittaa ja tilata annoksen noutoa tai paikanpäällä syömistä varten, tuntematta kuitenkaan itseään aivan juntiksi.
Todella kohtelias henkilökunta vääntää kyllä hommia aikalailla, joka ainut viikonpäivä aamupäivästä iltamyöhään. Hatunnoston arvoista meininkiä.
Ainut miinus tulee musiikista. Paikassahan ainakin omasta mielestäni soi aina se yksi ja sama levy täynnä pan-huiluhittejä.
Two thumbs up!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Ahmed
28.6.2007 10:30
Herkullista kinkkiä, ja annokset mielestäni isoja.Hyvin tulee täyteen (175 cm, 93 kg), ja ruoka on edukasta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Skinkki
29.6.2007 14:34
Kantonin kanaa hmmmmmm...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
xara76
6.7.2007 13:52
hah hah hah... nimensä perusteella ei siis mikään hyvä paikka:D Älkää ainakaan viekö englantilaisia tuttujanne sinne tai saatte kuulla nimestä lopun elämäänne. Uusi slangisana minging = ällöttävä/inhottava.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Riisitauti
11.7.2007 13:33
Kung Po-kanan voittanutta en ole vielä tavannut.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
eriksgatan
18.7.2007 10:08
friteerattua kanaa ja chilikanaa.. nams.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Kaalisammakko
19.9.2007 21:49
Maku keskinkertainen, mutta kun tämän tietää, niin äkkiä Take-away maustuu kotosalla.
Hinta-Annoskoko- ja erityisesti kanaruuan laatu nostaa 4:stä 5:een tähteen. Erityisesti Kana Kung po ja friteerattu kana ovat laatua.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
peeri
13.2.2010 13:11
Entisenä telakkalaisena tuli käytyä tuon tuostakin, mutta se mitä todella jäi kaipaamaan ja ajamaan tuon tuostakin varta vasten espoosta syömään on KANTTONIN KANA HAPANIMELÄKASTIKKEESSA. Se maistuu suussani oikeastaan parhaalta mitä tiedän.
Vastaa kommenttiinFriteeratut kanapalat ja hapanimeläkastike ei ole taas parhaimmillaan ravintolassa. (hmm outoa vaikka periaatteessa samaa tököttiä)
Vastaa kommenttiin