Oulun Fransmannille hopeaa
Oulun Fransmanni sijoittui toiseksi 16.3. Helsingin Gastro-messuilla järjestetyssä Euroopan paras Fransmanni -kilpailussa, jossa kokit mittelivät taitojaan. Kilpailun osanottajien tehtävänä oli suunnitella kolmen ruokalajin menu pitäen silmällä syksyn riistaviikkoja. Kisoissa Oulua edustivat Fransmannin vuoromestari J-P Ylimartimo ja keittiömestari Niko Suopajärvi.
Voiton nappasi Turku. Kilpailu oli Fransmanni-ravintoloiden keittiöpäälliköiden valmennuksen huipentuma. Sekä Turun että Oulun Fransmanneissa oli huhtikuun ajan tarjolla omat kisamenunsa, josta Oulun ravintolan listalle jäi toistaiseksi ainakin mehevä puolukkatuorejuustokakku. Lisää kisamenun helmiä saa maistella syksyllä.
Fransmanni, Pakkahuoneenkatu 16
Gloria Night avattu
Yökerho Gloria Night on avannut ovensa. Entisen Pub Glorian tiloissa toimiva yökerho on asettanut ikärajakseen 24 vuotta, eli mitään teinimestaa tästä tuskin saadaan. Aiempi omistaja JKJ Ravintolat on ostanut omansa takaisin SK Ravintoloilta, jolle Pub Gloria oli vuokrannut tilansa. Aika näyttää, jaksavatko aikuiset pitää tanssilattiat täynnä.
Gloria Night, Torikatu 21–23
Uusi kebabbila
Tuiran Kebab Pysäkin on korvannut Turkish Döner Kebab. Ruokalistalta löytyy myös täyslihakebabia ja uudenlaisia mausteita. Kastikevaihtoehdot ovat perinteiset: mieto, tulinen ja valkosipuli.
Turkish Döner Kebab, Merikoskenkatu 9
Da Maxin purilaiset
Pizzapaikka Da Max on ottanut valikoimaansa myös hampurilaiset. Da Maxin naapuriravintola Kauppuri 5 on siis saanut varteenotettavan kilpailijan purilaisten paistossa. Da Max laajeni hiljattain naapurissa sijaitsevan kiinalaisen ravintolan tiloihin.
Da Max, Kauppurienkatu 5