-
Mikä: Ranskalainen leipomo
-
Missä: Pitäjänmäellä, myymälä myös Eerikinkadulla
-
Kenelle: Herkkusuille
Mikä saa ihmiset matkustamaan Pitäjänmäen teollisuusalueelle aamuvarhaisella? Arinatiellä sijaitsevaa leipomoa lähestyttäessä ilmassa leijailee tuoksu, joka antaa jo vihiä tulevasta. Greenbake-leipomon tiloihin astuminen paljastaa huumaavan tuoksun lähteen: leipiä ja makeita herkkuja vitriini pullollaan. Yksi kyseisen leipomon tuotteista on kuitenkin ylitse muiden; mantelicroissantti.
“Mantelicroissantit ovat aina olleet suosittuja ja ne ovat yksi myydyimmistä tuotteistamme. Jotkut asiakkaistamme tulevat kauempaakin ostaakseen niitä”, Greenbaken perustaja Marc Mulard kertoo City.fi:lle.
"Tuote on monelle uusi ja erilainen"
Sosiaalisessa mediassa Greenbaken mantelicroissantteja kehutaan niin “maailman parhaiksi” kuin “taivaalliseksi nautinnoksi”. Mikä tekee juuri tästä tuotteesta niin suositun?
“Suosio johtuu varmasti ainutlaatuisesta tuotteesta, joka on suussasulava ja koukuttava. Tuote on monelle uusi ja erilainen, ja se houkuttelee maistamaan”, Mulard kertoo.
Tätä tomusokerilla kuorrutettua herkkua maistettuaan ei tarvitse enää ihmetellä, miksi leivonnainen on niin suosittu. Tuhtiudestaan huolimatta ihanalla mantelikreemillä täytetty herkku on pakko syödä loppuun - ja poimia suuhun vielä pussin pohjalle pudonneet mantelitkin.
Satoja mantelicroissantteja päivässä
Greenbaken tuotteita rakastaville saatiin kesällä hyviä uutisia, kun vuonna 2015 perustettu leipomo avasi myymälän Helsingin Eerikinkadulle. Myymälöiden lisäksi Greenbaken tuotteita löytyy useiden kauppojen ja kahviloiden valikoimista.
“Leipomossa leivotaan tällä hetkellä satoja mantelicroissantteja päivässä. Meillä on myös pakasteversio, jotta ravintolat ja kahvilat voivat paistaa ne omassa keittiössään”, Mulard kertoo suosikkituotteesta.
Tällä hetkellä leipomo pystyy vastaamaan croissanttien kysyntään, ja Mulardin mukaan kapasiteettia kasvavaan mantelicroissanttihimoon löytyy tarvittaessa.
Tulossa pian: Jouluinen versio tutusta tuotteesta
Mantelicroissantit eivät ole mikään uusi keksintö, vaan perinteinen ranskalainen leivonnainen. Mantelicroissantit syntyivät, kun leipomot halusivat keksiä uuden käyttötarkoituksen edellispäivän croissanteille. Tuotteiden myyminen alennuksella kun ei tullut kysymykseenkään.
“Joten he keksivät reseptin, jonka avulla croissantit käytetään uudelleen. Croissantit valellaan siirapilla ja täytetään mantelikreemillä, ennen kuin ne paistetaan toisen kerran”, Mulard kertoo leivonnaisen alkuperästä.
Lopuksi Mulard paljastaa loistouutisen; mantelicroissantteista on tulossa myyntiin marraskuun alusta alkaen jouluinen versio, joka saa makunsa piparkakkumausteista ja luumumarmeladista. Tästä uutisesta ei voi muuta kuin tykätä!
Greenbaken Pitäjänmäen myymälä on avoinna maanantaista lauantaihin kello 8-12. Eerikinkadun myymälä palvelee maanantaista perjantaihin kello 7.30-18 ja lauantaisin kello 8-16.
1 kommentti
Ellu9888112
16.10.2020 09:37
Eerikinkadulla on myös aina iloa päivään tuova asiakaspalvelija!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin