Ravintola Natura Helsingin Iso Roballa täyttää huhtikuussa vuoden. TableOnline kävi juhlistamassa mainiota ensimmäistä vuotta, maistelemassa juhlan kunniaksi katettua syntymäpäivämenua ja hieman utelemassa Naturan jatkosta.
Iso Roobertinkadun remontista huolimatta moni pysähtyy lukemaan ruokalistaa ikkunasta ja uskaltautuvatpa innokkaimmat ovelle asti kyselemään pöytää. Ravintola on kuitenkin ollut koko vuoden niin suosittu, että pöytä kannattaa ehdottomasti varata ennakkoon.
– Ensimmäinen vuosi on lähtenyt uskomattoman hyvin käyntiin ja suosio on ylittänyt odotukset. Asiakkaat ovat ottaneet meidät todella hienosti vastaan ja kysyttäessä noin 90 % asiakkaista tulee toisen suosituksesta. Saammekin kiittää asiakkaita hyvästä palautteesta ja tuesta, kertoo ravintoloitsija David Alberti.
Kuulemme myös, että Naturassa aiotaan urakoida ravintolan viereen puutarha. Omassa puutarhassa on tarkoitus kasvattaa mm. yrttejä ja minivihanneksia ravintolan tarpeisiin.
Syntymäpäivämenu on koottu vuoden aikana eniten kiitosta saaneista annoksista, joita on hiukan päivitetty ja muokattu sesonkiin sopiviksi. Menussa on lisäksi muistoja vuosien takaa ja sen annoksissa on käytetty raaka-aineina esimerkiksi siikaa, kyssäkaalia, selleriä ja porkkanaa. Lisäksi tarjoillaan ostereita, härkää sekä useampi yllättävä jälkiruoka. Kaikki menun viinit ovat luonnonmukaisesti tuotettuja ja ne on valikoitu pientuottaijilta.
Naturassa kantavana ajatuksena on tarjota puhtaita ja selkeitä makuja yhteistyössä pientuottajien kanssa ja se näkyy myös syntymäpäivämenussa. Keittiön tervehdyksen puolukat ovat itse poimittuja ja alkuruoan siian kerrotaan tulleen Rautalammilta.
Useampi pieni annos tarjoillaan pöytään yhtä aikaa ja kokonaisuus herättää ihastusta niin kattauksensa kuin makujensa puolesta. Kurpitsakeitto ja feta ovat lämpimän pehmeä yhdistelmä ja suomalaisittain valmistetuissa ostereissa maistuu savu ja juhannus.
Vahvan avausvuoden jälkeenkin 1-vuotias Natura aikoo jatkaa tinkimättömällä linjallaan ja esimerkiksi uusia yhteistöitä viljelijöiden kanssa solmitaan.
– Tulevana syksynä tullaan panostamaan erityisesti viineihin lisäämällä valikoimaa ja haastamalla perinteisen viinilistan ulkoasun, kertoo ravintoloitsija David Alberti.
Naturan syntymäpäivämenu tarjoillaan 1.-29.4. Sen 7 ruokalajiin on koottu suosituimmat annokset ensimmäisen vuoden ajalta. Erikoismenu ennakkoon varattaessa vain 49 €.
Katja/TableOnline
Ravintola Natura Iso Roobertinkatu 11, Helsinki
Lisätiedot & pöytävaraukset: https://www.tableonline.fi/ravintola/natura
TableOnline.fi - Löydä ravintola makusi mukaan - on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.