Yhteensä kuusi päivää kerrallaan auki oleva vegaaninen pop up -ravintola ( V e ) tuo herkuttelijoiden ulottuville jotain mitä on vaikea löytää Helsingistä tai jopa koko Suomesta; mahdollisuuden illallistaa täysin vegaanisti. Ruoan suurkuluttajana sekä ravintola-alan ihmisenä en ole rajannut syömistäni trendikkäästi kasvisruokaan saati veganismiin. Täysin vegaaninen illallinen kiehtoo jo pelkästään sen haasteellisuuden vuoksi.
( V e ), tämä hakukoneiden kauhu on Walesista kotoisin olevan Christopher Dare oman elämänsä Frankensteinin hirviö, joka avattiin Runeberginkadulla sijaitsevan Soupin tiloihin varsinaisen ravintolan ovien sulkeuduttua. Illallisten sarja jatkuu vajaan tusinan verran, joista viime perjantaina testaamani kulki nimellä '(Experimental vegan pop-up) Menu 2'. Ravintola on perjantai-illaksi varattu täyteen, joka ei sinäänsä ole ihmeellistä ollessaan vain 18 asiakaspaikkainen. Kaikki muu sitten onkin sitä ja vähän enemmän.
Kahdessa kattauksessa tarjoiltu illallinen oli itsessään hyvin suoraviivainen, 35 euroa maksava kokeilunhaluinen neljän ruokalajin maistelumenu tarjoiltiin erittäin pelkistetyllä ja rennolla otteella. Tarjolla ei valitettavasti tällä kertaa ollut alkoholivaihtoehtoja ja tästä varoitettiinkin etukäteen Christopherin letkeään tyyliin, This is a alcohol free event, if this is an issue please arrive drunk to avoid dissapointment.
Alkoholittomat cocktailit, eli mocktailit, jättivät hieman toivomisen varaa vaikka moscow mulen mocktailversio juotavaa olikin. Keskustelimme ennen ja jälkeen illallista Christopherin kanssa eri vaihtoehdoista ja totesimme samalla alkoholilupien hankkimisen olevan kannattava vaihtoehto tulevaisuutta varten. Jos kuitenkaan alkoholilupia ei hetkeen ole tulossa, ehdotin cocktaileihin ja pullotettuihin hiilihapollisiin juomiin panostamisen sijaan jonkinlaista alkoholitonta juomapakettia, mehuja tai erilaisia hedelmä-/marjasiidereitä. En ehkä nosta toiveita ihan liian korkealle, Christopher on tekemisissään aikamoinen perfektionisti, aikaa kuluu järkyttäviä määriä erilaisten reseptien uudelleenkeksimiseen ja esivalmistelemiseen. Aina voi toivoa.
( V e ) oli ehdottomasti kokeilemisen arvoinen, vaikkakin isoruokaisena maistelumenu jäi minulle vähän lyhyeksi. Hinta toisaalta oli lähinnä vitsi, 35€ on korkeintaankin kohtuullinen korvaus neljän ruokalajin erikoismenusta, joka vaatii näin paljon testaamista, mielikuvitusta sekä valmistelua. Seuraavaa menua varten Christopher lupasi hieman tuhdimpia annoksia, sekä yhden ruokalajin lisää. Menu 3 on saanut nimekseen 'The Hangover menu', joka itsessään jo kielii vähän ruokaisammasta kokonaisuudesta.
Menu 2 illalliset jatkuvat perjantai 14.4. asti ja pienen odottelun jälkeen päästään nautiskelemaan seuraavaa pop up iltamia 25.-27. toukokuuta sekä 1.-3. kesäkuuta. Tsekkaa seuraava setti ja osta illallisliput TableOnlinesta: The Hangover menu, menu 3 ( V e ).
- Kimi TableOnline
TableOnline.fi- Löydä ravintola makusi mukaan - on online-pöytävarauspalvelu, joka on vahvasti mukana suomalaisen ravintolakulttuurin kehittämisessä. TableOnline perustettiin kesällä 2010 muutaman yrittäjähenkisen ystävyksen kesken ajatuksena tuoda tasokkaat ravintolat ja ulkona syöminen lähemmäksi suurta yleisöä, oppia uutta ja kasvaa Suomen suurimmaksi ravintoloiden näkyvyyden edistäjäksi. TableOnline.fi on osa City-lehden mediarypästä.
Kirjoitettaessa soi Hans Zimmer - Beautiful Lie