Laadukas lähiöravintola kuulostaa melkoiselta paradoksilta, mutta yli 40-vuotiaan Ravintola Solnan uusimman omistajan Jan Åkerströmin luoma luksusbistrokonsepti toimii. Lista on suunniteltu ja hinnoiteltu niin, että kahden tai kolmen ruokalajin valitseminen tuntuu luonnolliselta. Pääruoka kun kustantaa 21,90 e, kaksi ruokalajia 28,50 e ja kolme 35,10 e. Tarjolla olisi myös neljän ruokalajin riistamenu (41,90 e, viineineen 76,40 e). Lounasaikaan à la carten lisäksi on tarjolla lounarin hintainen perussetti. Iltaisin baarin puolelta saa myös tapaksia.
Molemmilla tarkastuskerroilla tarjoilu on varsin asiantuntevaa ja ystävällistä. Annokset esitellään pöytään saapuessa, viinisuositukset osuvat aivan nappiin ja vesilasit täyttyvät itsestään. Alkupalalista herättää veden kielelle Toast Skagenilla, jänisrilletillä, tatti-kyyhkyrisotolla sekä Crème Ninon -keitolla. Maistelemme listan läpi, ja pupujussi vetää pisimmän korren. Myös Toast Skagen ansaitsee erityismaininnan. Viiniksi suositeltu itävaltalainen Schloss Gobelsburg (49 e) on ihastuttava tuttavuus.
Pääruokia on tarjolla viittä erilaista, kaikki melkoisen tuhteja settejä. Haudutettu jäniksenkoipi glaseerattujen juureksien kera on erinomaisen onnistunut. Vemmelsääri on niin kypsää, että liha irtoaa luusta lautasenreunaan kopauttamalla. Hirvikääryleet ja puolukkachutney on tyylikkään pelkistetty oodi metsämärehtijöiden kuninkaalle. Vasikanmaksa inkiväärikastikeessa taas jakaa mielipiteet, lähinnä melko paksusti leikattujen viipaleidensa takia. Vinkkupuoli pelittää taas; Brokenwood Beachworth Pinot Noir (53 e) toimii kuin TGVn WC.
Jälkiruokapuolen sankariksi nousee suklaakohokas ja Crème Anglaise. Soufflén tekeminen on todellinen taitolaji, ja tämä kaveri pitää muotonsa pitkään ja ylpeästi. Lajitelma kotimaisia juustoja on myös taitavasti kasattu, ja niiden kanssa tarjoiltava aprikoosihillo on erinomainen valinta.
Kiitämme
- alkupaloja
- annosten kokoa
Moitimme
- melko hinnakkaita viinejä
9 kommenttia
EskoNick
6.11.2007 20:30
Tuli käytyä ruokailemassa pitkän kaavan mukaan ja täytyy sanoa, että siinä on paikka joka ansaitsee ehdottomasti käymisen hyvinkin pitkän matkan takaa.
Vastaa kommenttiinUpea kokemus!
Vastaa kommenttiin
65100
8.11.2007 16:07
Käynnistä seurasi 3 päivän vesiripuli.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
ruokafriikki
15.11.2007 11:55
Onhan se hienoa että vihdoinkin löytyy Helsingistä Bistro joka tarjoaa rehtiä ruokaa ilman kaikenlaisia vaahtoja ja vielä loistavalla hinta-laatusuhteella.
Vastaa kommenttiinAloitimme baarista tapaksilla sekä kyytipojaksi loistavaa Albarinio valkoviiniä totesimme seurueeni kanssa että muutkin ns.tapasbaarit voisivat ottaa oppia mitä tuoreus sekä laatu on.
Tapaksien jälkeen jatkoimme salin puolella herkuttelemista.
Valitsimme alkuruoaksi kastanja-tattikeittoa jonka taivaallinen maku vei kielen mennessään puhumattakaan Solnassa savustetusta kylmäsavustetusta lohesta miniomeletillä joka oli oivallinen ja herkullinen yhdistelmä. Naapuripöydässä ylistettiin alkupalalajitelmia.
Maksan ystävä kun olen niin ei voi muuta todeta että keittiö on ajan hermolla koskien koostumasta, ulkonäköä sekä lisukkeineen. Seurueeni ylisti tavaallisen herkullista ja rapeahkoa porsaankylkeä paahdetuilla juureksill.
Lopetimme loistavan ateriamma Roommi Baballa sekä kotimaisilla juustoila jotka eivät pettäneet siinäkään.
Tarjoiljan ammattimainen ote ruoan esittelyssä,viini suosittelussa sekä illan rytmissä oli kiitettävää tasoa.
Suositellan käyntiä kauenmpaakin eihän keskusta ole kuin 15 min ratikalla Munkkiniemeen.
Vastaa kommenttiin
kriittinen
23.11.2007 15:49
Kiitos Jannelle, paikan omistajalle.Janne on todella saanut linjaukset kohdalleen.Bistro ruoka erinomaista, palvelu moiteetonta hyvä sorina salissa sekä loistava hinnottelupolitiikka ja ruokalista vaihtuu kuulemma kuukauden välein. Eläköön Solna
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
rubbles
29.1.2008 09:57
Solna on todellakin erinomainen, maksan söin itsekin. Kerrassaan mainio paikka ja matka sinne nostaa perilläolon arvostusta entisestään.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
skruudaaja
26.5.2008 15:07
Upea kokemus hauesta tehdyt quenellit. En olisi uskonut, että pahvin makuisesta hauesta voidaan tehdä näin hyvää. Parsa aivan tuoretta eikä ylikeitettyä. Erinomaisen hyvää safkaa hyvin tarjoiltuna.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
klllk
14.9.2009 17:05
Ruoka ihan ok, ei mitään kovin ihmeellistä... sen sijaan ihmetystä herätti kyllä henkilökunnan varsin huolimaton ja töksähtelevä käytös.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
stefan-stifu
9.8.2010 18:32
oikein mahtavaa ruokaa ainoastaan moitin aivan kaalaa sisustusta. kuvassakin näkyvä tapetti on aivan järkky sekä esimerkiksi kamalankokoiset muovi kukkaruukut joita pöytin väliin on tungettu ei vain toimi ruoka mahtavaa sekä palvelu rentoa mutte erittäin asiallista sekä todella osaavaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
stefan-stifu
9.8.2010 18:33
*kamalaa
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin