Ravintolauutiset: Tampere

Myllärien remontti näkyy salin uusissa, vaaleammissa kuoseissa sekä astioissa ja laseissa.
Myllärien remontti näkyy salin uusissa, vaaleammissa kuoseissa sekä astioissa ja laseissa.

Valoisammat Myllärit

Kevättalven kolmeviikkoisen remontin jälkeen Ravintola Myllärien ensimmäisen kerroksen sali on nyt paljon valoisampi. Uudet pöydät, vaaleansävyiset kangaskuosit ja Villeroy & Bochin astiastot sekä ruokavälineet hohkaavat. Keittiömestari Sanni Pirilä on uudistuksen myötä karsinut skandinaavis-välimerelliseltä listalta pääruokien määrän viidestätoista kuuteen. Uutta ovat myös pikkunaposteluun sopivat meze-alkupalat sekä entistä runsaampi salaatti- ja kasvisruokavalikoima kotiruokalounaalla. Remonttiaikeet kohdistuvatkin seuraavaksi vuonna 1903 valmistuneen höyrymyllyrakennuksen toiseen kerrokseen, missä lounasta on totuttu nauttimaan. Myllärien välimerellinen sunnuntailounas on tarjolla noutopöydässä ensimmäisessä kerroksessa 15.5.
Ravintola Myllärit, Åkerlundinkatu 4, www.myllarit.com

Lihaisampi Coyote

Coyoten Bar & Grillin ruokalista vaihtuu 18.5. Uusia tulokkaita ovat T-bone steakit sekä varsinkin New Yorkissa suositut häränliha-pastramista valmistetut muhkeat sandwichit sekä salaatit. Lisäksi milkshakeja on tuunattu. Nyt makuina löytyy muun muassa Chocolate Cookie Crunch ja Strawberry Cheese Cake. Tampereen päädyssä listalle kuuluvat myös ribsit.
Coyote Bar & Grill, Hämeenkatu 3 sekä Ideaparkinkatu 4

Chiantia pöytään

Ravintola C järjestää 21.5. Wine Maker Dinnerin viinitalo Candiallen tuotteille. Tilan omistaja Jarkko Peränen saapuu illallistilaisuuteen kertomaan matkastaan viinintekijäksi Italian Toscanaan. Ravintola C järjestää myös viineistä kiinnostuneille 1–12 hengen ryhmille räätälöityjä yksityisiä viinitastingejä.
Ravintola C, Rautatienkatu 20, 21.5. Wine Maker Dinner klo 17

Vimman viinikoulu: Punarypäleen asteet

  1. Helpot rypäleet
    Alkon valikoimien helpoimmasta päästä ovat uuden maailman shirazit. Alle kymmenen euron hyllykorkeudelta löytyy lukuisia nautinnollisia tuttavuuksia. Hyvä puoli muun muassa aussishirazeissa on se, että samalta valmistajalta löytyy usein viinejä muutaman euron välein, jolloin on helppoa niin sanotusti juoda tiensä huipulle.
  2. Keskivaikeat rypäleet
    Pinot noir -rypäle asettaa astetta kovemman haasteen. Tämä Sideways-elokuvankin hehkuttama viini on erittäin herkkä ja altis kasvukauden säänvaihteluille. Siksi eri kasvupaikkojen ja vuosikertojen viinit saattavat poiketa toisistaan merkittävästi.
  3. Vaikeat rypäleet
    Vaikka monia merloteja pidetään helposti juotavina, mehumaisina viineinä, valmistetaan rypäleestä myös eräät maailman hienoimmista ja arvostetuimmista viineistä. Uskoisitko, että Château Pétrus (ravintola G.W. Sundmansissa on myynnissä vuoden 1989 vuosikerta hintaan 4 400 euroa) on valmistettu lähes yksinomaan merlotista.
    Tuomas Vimma

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi