Porvoo näyttää jälleen parhaat puolensa, kun Smaku Porvoo -ravintolafestivaali nostaa esiin paikallisten ravintoloiden herkkuja edulliseen maisteluhintaan.
Tänä vuonna neljättä kertaa järjestettävässä Smakussa on mukana 17 ravintolaa, joista jokainen toteuttaa festivaalia varten maisteluversion vähintään yhdestä alku-, pää- tai jälkiruoka-annoksesta.
Seitsemän euron hintaiset annokset ovat saatavilla ravintoloissa 12.–23. elokuuta välisenä aikana. Lauantaina 24. elokuuta kaikki mukana olevat ravintolat kokoontuvat Smakun päätapahtumaan Porvoon Taidetehtaalle, jolloin kaikki festivaaliannokset ovat maisteltavissa saman katon alla.
Tänä vuonna mukana on niin vanhoja konkareita kuin uusia tulokkaita. Uutuutena maistellaan muun muassa Bondain havaijilaistyylistä lohipokea sekä O.M.B:n naudanlihatartaria ja vesimelonibruschettaa.
Todellista Suomi-eksotiikkaa tarjoilee villikokki Jyrki Tsutsunen, joka perustaa Smaku-viikkojen ajaksi pop up -villiruokaravintolan oman kotinsa parvekkeelle, josta voi tilata puhelimitse annoksen käpyjä muurahaisilla tai ilman.
Smaku Porvoo, 12.–24. elokuuta