Kaikki kunnia Hesburgerille, mutta Turusta saa hyviä hampurilaisia muualtakin. Haluat sitten hampurilaisesi pekonilla, kanalla, quinoa-pihvillä, porsaankyljellä tai häränkuveella, Turun SYÖ!-viikot eivät tänäkään vuonna petä. Yhteensä 17 ravintolan joukosta kaikkiaan kymmeneltä löytyy SYÖ!-listaltaan hampurilainen.
Katso kaikki SYÖ Turku! -tarjoukset.
SYÖ-viikkojen burger-kierros alkaa Kauppatorin kupeesta. Woolshed avasi Kivikukkaron katutasoon toukokuussa. Ennen ravintolan paikalla oli, kuinka ollakaan, Hesburger.
Woolshedin osaomistaja Joe Samson istuu ravintolaan kuin nakutettu. Ravintola on tunnettu reippaista annoksistaan ja letkeästä tunnelmastaan. SYÖ!-viikoilla kympillä irtoaa hampurilaisvaihtoehtojen lisäksi myös Steak and prawns -annos. Kasvisvaihtoehdon saa pyydettäessä.
"Muutaman sadan metrin säteeltä löytyy neljä tai viisi burgereita tarjoavaa paikkaa. Luohan se kilpailua, mutta toisaalta paikat ovat kaikki hieman erilaisia. Me haluamme erottua sillä, että jokaiselle on tarjolla jotakin", Samson summaa.
Samson on oikeassa. Kivenheiton päässä sijaitsevat niin ikään SYÖ!-viikoilla mukana olevat MorriSon’s ja Golden Grill. MorriSon’s on turkulaisille SYÖjille jo vanha tuttu, mutta Golden Grillille kampanjaviikko on ensimmäinen laatuaan.
Omistajapariskunnan toinen puolisko Minna Harjula kertoo, että SYÖ-viikon menu on muodostunut asiakkaiden suosikkiannoksista. Tarjolla on klassisen burgerin lisäksi myös kanahampurilainen sekä tulisempi hamppari naudanlihasta.
Golden Grill toimii Hansan Kultatalon kolmannessa kerroksessa. Ravintolan ikkunoista on hulppeat näkymät Kauppatorille, ja raaka-aineet hankitaan, mistäs muualtakaan, kuin akkunan alta. Kotimaisuuteen on panostettu, ja kaikki majoneeseista kasvispihveihin valmistuvat ravintolan omassa keittiössä.
"Meillä on oma keittiö ja tuoreet tuotteet, omat reseptit ja pääosin kotimaiset raaka-aineet. Torilta ostamme kasviksia niin kauan kuin se on mahdollista, ja leivät tulevat naapurista Brownzista, Harjula kertoo.
Kierrosta voisi jatkaa oikeastaan mihinkä tahansa ilmansuuntaan. Rautatieaseman korvilta löytyy Cup&Pint sekä Kerttu, Aurajoen varrelta sen sijaan Rantakerttu ja Satamakapakka Hunsvotti. Itäisessä keskustassa parillat lämpenevät Pippurimyllyssä ja Kortteliravintola Hugossa, Kauppatorin kulmilla burgereita pyörittää sen sijaan texmexistään tunnettu Pancho Villa.
Selvää on, että burgerhimon saa tällä tarjonnalla tyydytettyä, mutta kuinka monta tuhatta hampurilaista SYÖ!-viikoilla tullaan tällä kertaa pyöräyttelemään? Woolshedin Joe Samson kertoo, että Helsingin ravintolassa SYÖ!-viikoilla hampurilaisia meni miltei yksi per auki oltu minuutti. Yhteensä burgereita pyöräytettiin useita tuhansia. Pystyykö Hesen kotikaupunki parempaan?
"Turussa tavoitteena on hampurilainen ainakin joka toinen minuutti!" Samson naurahtaa.