Yleisimmin kerrotun tarinan mukaan caesarsalaatti on saanut nimensä 1920-luvulla meksikolais-italialaiselta kokilta Caesar Cardinilta. 1950-luvulla kastike teki läpimurtonsa Euroopassa, kun International Society of Epicures valitsi sen "loistavimmaksi reseptiksi mitä Yhdysvalloista on tullut 50 vuoteen".
Nykyisin caesarsalaatista näkee Suomessa eriskummallisia variaatioita, joita yhdistää ainoastaan suomalaisten tapa lausua salaatin nimi amerikkalaisittain väärin seessar. Klassillisessa latinassa caesar on lausuttu jo tasavallan loppuajoilta saakka [kaesar], joskin kaksoisääntiön jälkikomponentin tarkemmasta lausumisesta on joitakin eriäviä käsityksiä.
Tyylipuhtaan caesarsalaatin löytäminen Helsingistä ei ole helppoa, siksi Teatterin delin salaattibaarin tarjonta yllättää iloisesti. Tarjolla on klassinen caesarsalaatti sekä katkaravuilla tai kanalla pimpatut versiot. Tarjolla on myös tusinan verran aineksia mozzarellasta artisokansydämiin, joista jokainen voi valita makuunsa sopivat fyllingit salaattiinsa. Kaikki ainekset ovat freesin ja herkullisen näköisiä.
Kymmenen tuulikaapissa suomenruruotsalaisten Max Mara -kissojen kanssa vietetyn jonotusminuutin jälkeen palvelu on ripeää ja ystävällistä. Kymppi kaupungin parhaasta caesarista ei ole liikaa, joskin ravintolan muut hinnat on viilattu niin korkealle kuin vakavalla naamalla on kehdattu.
Plussat
- täytteissä pihtailemattomuus
- siisteys
- selkeät maut
- keskeinen sijainti
- ystävällinen palvelu
Miinukset
- ahtaat jonotustilat
- lounasajan ruuhkat
- ylävireinen hintataso
- homogeeninen asiakaskunta
- tietty sieluttomuus
1 kommentti
hennariitta
2.10.2009 11:44
No jaa.Hyvä ja hyvä.Hesen salaatit on yhtä hyviä...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin