Biljardia Eerikinkadulla
Biljardiravintola Galaxie Center on avannut ovensa Eerikinkadulla. A-oikeuksilla varustetun biljardisalin tuhannen neliön tilat levittäytyvät kahteen kerrokseen. Ravintolassa on kuusitoista biljardipöytää, joista viisi on kilpailustandardit täyttäviä Brunswick-pöytiä. Lisäksi tiloissa on kolme snookerpöytää, ilmakiekko, pöytäfutis ja pöytäcurling. Alakerran baari tarjoilee sormiruokaa ja laajan valikoiman erikoisoluita. ”Olemme tilanneet ravintolaan myös kaksi kilpailustandardit täyttävää backgammon-pöytää. Yritämme elvyttää lajin harrastusta”, kertoo ravintolapäällikkö Jarno Venho.
Galaxie Center, Eerikinkatu 30
Joulu jääkaapissa
Lapin Kulta helpottaa joulunodotusta tuomalla kauppoihin Jouluoluen. Olut on väriltään tummahkon ruskeaa ja se on kehitetty sopimaan yhteen perinteisten jouluruokien kanssa. Maultaan olut on tavallista Lapin Kultaa maltaisempi.
Hohda golfradalla
Uusi Hohtogolf West Coast avaa uuden toimitilan 18.11. Kauppatorin laidalla, entisessä yökerhotilassa. Kaikki 15 hohto-golfrataa ovat täysin uusia. Perjantaisin ja lauantaisin hohtogolf on kello seitsemän jälkeen K-18.
Hohtogolf West Coast, Yliopistonkatu 17
Mamin uudet herkut
Mami päivitti ruokalistaansa ja talvea odottaessa ravintolassa herkutellaan muun muassa yhdeksännellätoista versiolla Mamin etanoista, luomuhärän sisäpaistilla ja tryffelikermaan muhennetuilla juureksilla.
Mami, Linnankatu 3
Laitila palkittiin
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy on saanut vuoden 2010 valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon. Vuonna 1995 perustettu tehdas aloitti tuotantonsa limonadilla ja siirtyi vuonna 1997 valmistamaan myös siidereitä. Nykyään Laitinlan Wirvoitusjuomatehdas tuottaa 19 miljoonaa litraa juomia vuodessa.
Mieto lonkero
Olvi tuo vuoden alussa markkinoille loivemmat lonkerot. Uuden ginipohjaisen greippilonkeron alkoholiprosentti on 2,6. Kierrätysmuovipullon koko on 0,45 litraa.
Jouluomena pullossa
Upcider-siiderivalikoima on saanut joukkoonsa talvisen, omenaisen maun. Kullanpunertavassa Jouluomena-siiderissä maistuu Royal Gala -talviomenalajike. Juomaa on maustettu myös tammitynnyrissä kypsyneen calvadoksen aromilla.
Porc ranskalaistuu
Martin ranskalainen bistro Le Porc on jälleen vähän lähempänä aitoa Ranskaa. Ravintolan keittiön uutena miesvahvistuksena on aloittanut Ranskan Bordeauxista kotoisin oleva kokki Stephane Bebing.
Bistrot Le Porc, Martinkatu 3
Beaujolais Alkoon
Beaujolais nouveaun, uuden sadon beaujolaisviinin, myynti alkaa ympäri maailmaa aina marraskuun kolmantena torstaina. Tänä vuonna viinit löytyvät Alkosta siis torstaina 18.11.