Vaatevallankumous muistuttaa halpavaatetuotannon vääryyksistä – Some ja tapahtumat kannustavat mukaan

Tämä viikko on pyhitetty vaatevallankumoukselle ja kestävälle kehitykselle.

Vaatteiden kierrätys ja vaateteollisuuden läpinäkyvyyden lisääminen ovat tärkeitä tekijöitä vaatevallankumouksessa.
Vaatteiden kierrätys ja vaateteollisuuden läpinäkyvyyden lisääminen ovat tärkeitä tekijöitä vaatevallankumouksessa. Kuva: jaturunp/Fotolia.com

Huhtikuun lopulla vietetään Vaatevallankumousta (Fashion Revolution) viisi vuotta sitten tapahtuneen Rana Plaza -rakennuksen romahtamisen vuoksi. Ompelutehtaan 1 138 työntekijää kuoli ja yli 2 000 ihmistä loukkaantui Bangladeshissa 24. huhtikuuta 2013. Vaatevallankumous vaatii vaateteollisuudelta vastuullisuutta ja läpinäkyvyyttä. Sosiaalisessa mediassa kampanja näkyy hashtagilla #whomademyclothes eli kuka teki vaatteeni. Kuvan omasta vaatteestaan voi esimerkiksi jakaa Instagramissa kyseisellä häsällä.

Helsingissä ja muualla Suomessa voi ottaa osaa erilaisiin tapahtumiin vaatevallankumouskampanjan aikana. Ivana Helsingille voi viedä vanhat Ivana Helsing -vaatteensa kierrätykseen. Torstaina vietetään Yrjönkadulla Ekologinen Pyykkipäivä & Vaatehuolto -tapahtumaa, jossa puhujana toimii kestävän vaatehuollon ja kierrätysmuodin ammattilainen Outi Pyy. MadeBy Helsingillä otetaan osaa kumoukselliseen toimintaan, kun Katariinankadun omatoimisella hukkavaatepajalla laitetaan vanhat T-paidat kiertoon ja valmistetaan niistä erilaisia kasseja koko huhtikuun ajan.

Konepajan Brunolla kirppistellään lauantaina 28. huhtikuuta. Tapahtumassa on mukana myös designer-nurkkaus, jossa suunnittelijat myyvät vastuullisesti tuotettuja tuotteitaan. Brunon kahvila ja baari tarjoavat virvokkeita ja herkkuja kirppiksen ajan.

Kaikki vaatevallankumouksen tapahtumat löydät Vaatevallankumouksen saitilta. Vive la révolution!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi