Suomen siipipääkaupunki Tampere voidaan julistaa hyvillä mielin myös vegesiipipääkaupungiksi. Siellä nimittäin kehiteltiin vegaaniset siivet, siiweggeet, jotka mahdollistavat tulisilla siivillä herkuttelun myös kasvissyöjille.
Tamperelaisen Vegem-yhtiön kehittämät siiweggeet valmistetaan seitanista ja valellaan tulisella siipikastikkeella. Siipiweikossa kokeiltiin siiweggeiden menekkiä jo helmikuussa, ja suosio oli suurta.
Kun ensimmäinen erä saatiin ravintolaan, ne loppuivat kesken heti seuraavana päivänä, kertoo Janne Lautamäki Helsingin Siipiweikoista. Kun Tampereelta toimitettiin lisää siiweggeitä, nekin myytiin alta aikayksikön.
Neljän päivän ajan kestänyt kokeilu osoitti sen, että kysyntää on, ja nyt siiweggeet otetaan pysyvästi Tampereen ja Helsingin Siipiweikkojen valikoimiin.
Tampereen Siipiweikot saavat siiweggeet listoilleen perjantaina 29. maaliskuuta, samana päivänä kuin Siipiweikkojen uusin ravintola aukeaa Tampellaan.
Helsingin Siipiweikkoihin siiweggeet saapuvat hieman Tamperetta myöhemmin. Tarkka päivämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta kuluvan kevään aikana niistä päästään nauttimaan myös Mikonkadulla, Lautamäki lupaa.
Siipiweikot, Mikonkatu 17
1 kommentti
jakkeri78
12.4.2019 11:46
Ehdotan listalle gluteenitonta olutta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin