Armas Walter. Vuosia sitten sain Dick Tracy’s...
Armas Walter. Vuosia sitten sain Dick Tracy’s -ravintolassa hurmaavaa ruokaa: jotain riisi-tilli-katkarapu-kerma-sörsseliä, olikohan katkarapukasarin nimellä. Sittemmin ruoka poistui listalta eikä kotikokeiluissani tehdyt pöperöt maistu samalta, kun en tiedä mausteita ym. kyseiseen sapuskaan. Saisitkohan jostain urkittua reseptin, jotta makunystyräni vihdoin saisivat rauhan?
1 vastaus
Walter de Camp
4.8.2006 00:00
Kyseinen kokkaus oli nimeltään Katkarapupaistos ja se tehdään näin: Kuullotetaan paistinpannulla puolikas salottisipulia, joukkoon lisätään 2 dl kypsää basmatiriisiä, 1 dl kermaa, 1/2 dl pieneksi hakattua tilliä ja homma maustetaan sitten suolalla, valkopippurilla ja sitruunamehulla. Tätä tököttiä kuumennetaan, kunnes se on enää hieman kostea. Sitten laitetaan sekaan isoja katkarapuja ja lämmitetään vähän. Ripaus sinileimaa tai mozzarellajuustoa päälle, minkä jälkeen koko lasti kipataan uuninkestävään vuokaan. Pinnalle ripotellaan vähän juustoraastetta sekä muutama katkarapu. Ruokaa gratinoidaan sitten 250-asteisessa uunissa muutama minuutti tumman pinnan aikaansaamiseksi. Tavoitteena on valmistaa vähän kostea mutta ei vellimäinen sapuska. Sitruunalohko koristeeksi. Hyvää ruokahalua perusmössön parissa!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin