Kokkikaverini kertoi, että kun hän tekee ruokaa...
Kokkikaverini kertoi, että kun hän tekee ruokaa ravintolan keittiössä, hän hikoilee runsaasti ja hikeä menee keittoihin ja kastikkeisiin. Onko mahdollista saada joku tauti, jos syö toisen ihmisen hikeä? Niinkun vaikka flunssa tai klamydia? Ystäväni väittävät että ei, mutta minä en syö enää ravintolassa ennen kuin saan sinulta tähän asiaan varmistuksen.
1 vastaus
Walter de Camp
7.10.2005 00:00
Ihon pinnassa on kaikenlaisia pieneliöitä, jotka siirtyvät kokin hien mukana keittoosi, mutta jos liemi tai muu ruoka on reilusti lämmintä, noin 40-50 astetta tai sitä kuumempaa, pöpöt rupeavat kuolemaan. Vaarallisinta on siis syödä ravintolassa kylmiä annoksia, joille kokkien hiki tietenkin myös roiskuu. Käytännössä tartuntavaara on kylläkin hyvin vähäinen. Lääketieteellisen ulottuvuuden lisäksi asiaan liittyy kuitenkin myös esteettinen näkökulma. Kuka tahtoo syödä kokin hikeä? Tai pieneliöillä varustettua hiusta? Eikö ravintoloiden pitäisi ryhtyä ilmoittamaan asiakkaille, minkä tasoista hikeä heidän annoksissaan on? Parhaissa ravintoloissa tarjoillaan todennäköisesti viiden tähden gourmet hikeä. Ainakin naisasiakkaat ja homot syövät varmaan mieluummin hyvännäköisen julkkiskokin hikeä kuin keskinkertaisissa ravintoloissa tarjottavaa tavallisen kokin hikeä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin