Maailma nyt vain on niin ahneutta täynnä, ettei meinaa sekaan mahtua... että se vaan on nyt Maapallon tapa, ja maan tapa,..." meillä on tapana toimia näin"...eli kaikki mulle heti tänne tai ainakin hirveesti enemmän kuin muille, etenkään naapurille...?
Jotenkin näistä veroparatiiseista saa taas lukea joka päivä. Tutkittavana maailmanlaajuisesti kaikki mahtavat: IKEA, Google,... ja se Caruna... vanha uutinen jo, mutta jotenkin tuli mieleen!
Työeläkevakuutusyhtiöt KEVA ja ELO omistavat Carunasta yhteensä noin 20 prosenttia. Outoa kuinka nämä yhtiöt voivat olla näinkin selvästi mukana veroparatiisikuvioissa?
Tietty eläkevakuuttajien liituraitaiset lakimiehet ovat ilmeisesti selvittäneet, että heidän kuvionsa ovat lain mukaan valmisteltuja ja ihan maan tapojen mukaan tehtyjä. "Tämä on aivan tyypillinen toimintamalli ja kaikki on tehty lain puitteissa... näin meillä on nyt tapana toimia.."
Seuraavassa ote Carunan kotisivuilta. (www.caruna.fi)
Vastuullisuus
"Työskentelemme luotettavasti ja vastuullisesti asiakkaidemme, yhteistyökumppaneidemme ja omistajiemme kanssa suomalaisen yhteiskunnan hyväksi. "
---
...niinpä, veroja sitten kikkaillaan kaikkien paratiisien kautta, eli se sitä suomalaisen yhteiskunnan hyväksi tehdystä työstä ? Omistetaan firmoja niin ristiin rastiin, että kaikki näyttää "verosuunnittelu-kaaviolta" :)
Ei mulla ole todellakaan mitään sitä vastaan, että menestyvä firma tekee hyvää tulosta ja voittoa tai jakaa paljon osinkoja... eiei... mutta ei sentään sais olla niin härski, että toisaalla kehuu olevansa vastuullinen toimija yhteiskunnan hyväksi ja kuitenkin kierrättää suurimmat voittonsa piiloon ja maksaa sinne kotimaiseen toimintaympäristöön yhteisöveroja suunnilleen toimipisteidensä talvikuukausien lumenaurauskuluja vastaavan summan... no okei hiekoituskulut kattaa myös... ja jätevesimaksut...ehkä?
Tää on sitä verosuunnittelua sanois TJ . Monet firmat todellakin suunnittelevat verotuksensa ovelasti ja hienosti, toki laillisestikin, mutta missä on se yhteiskuntavastuu? Se on firmojen kotisivuilla ja juhlapuheissa sekä Lions clubien tai Rotary- järjestöjen hienoissa lehdyköissä.
Pienen ihmisen pullonkeräykset, talkootyöt urheiluseuroissa tai partioissa oltiin laittamassa verottajan syyniin. Harmaata taloutta siis, sitä kun ei makseta Valtiolle veroja niistä talkoorahoista tai pullopanteista saaduista miljard... kympeistä.
Oikeesti pienen ihmisen verosuunnittelu on sellaista, että leikkaisko toi naapurin Jasmine mun hiukset.... siis maksan sitten 10e puhtaana käteen, tai Leila leipoo Markulle Bostonkakun ja Markku käy poraamassa sinkku-Leilan uusille kissa-tauluille 7 kpl. 6 millimetrin reikiä harmaaseen betoniseinään, ja koska Markku on kätevä, hän myös avustaa Leilaa taulujen ripustamisessa seinälle.... ehkä kahvitkin juodaan...ehkä?
Jossakin vaiheessa oli lehdissä juttuja siitä, että verottaja puuttuisi näihin ihmisten tai yhteisöjen välisiin vaihtotaloussysteemeihin, kuten netcycler, jossa kirjoja esimerkiksi voi vaihtaa jonkun kanssa vedenkeittimeen tai mitä nyt kukin vaihtaa toisen kanssa ja näkee vaihtotapahtuman olevan molemmille kenties reilu kauppa?
Toisen "romu" on toisen "aarre"!
Niinpä. Joissakin tapauksissa ansaittiin pisteitä tai "seteleitä" joita sitten pystyi käyttämään palveluun jonkun toisen kanssa. Kuitenkin siten, ettei oikea raha vaihtanut omistajaa, ainoastaan palvelu tai tavara..
Maaseudullakin ne taitaa vielä autella naapureitaan viljanpuintiaikaan tai muissa lato- sekä navettarempoissa?
Verottajalle vaan tiedoksi.