Keittiö

Luomu-Osmo

Kun kansanedustaja ja Vihreän liiton puheenjohtaja Osmo Soininvaara kokkaa, pihdeissä on useimmiten kalaa.

"Ahven ja siika ovat lempikalojani. Ne ovat hyvänmakuisia kotimaisia kaloja."

Lihaa hän tekee uunissa.

"Se on sivistyneempi tapa kohdella lihaa kuin paistaminen. Paistamisessa liha menee pilalle. Pihveistä en välitä. Pyrin ostamaan kotimaista lihaa."

Soininvaara yrittää kaupassa tehdä eettisiä valintoja.

"Ostan luomua tai reilun kaupan tuotteita. Juomme vain reilun kaupan kahvia."

Tiukan linjan boikotoija hän ei ole.

Soininvaaran lapset syövät McDonald’sissa niin kuin muutkin ikäisensä. Isä boikotoi hampurilaispaikkoja:

"Lähinnä kulinaristisista syistä."

"Viikolla ruoan tekee meillä se, joka ehtii. Viikolla syömme paljon eineksiä. Teen viikonloppuisin usein ruokaa."

Soininvaara tekisi useammin ruokaa, jos olisi aikaa.

"En seuraa ruokatrendejä tai ostele keittokirjoja. Kansanedustajat saavat paljon keittokirjoja. Nytkin tuli Animalian keittokirja. Aion kokeilla muutamaa reseptiä."

Myös viinit kiinnostavat.

"Suomesta saa hyviä viinejä edullisesti; ne ovat täällä suhteessa edullisempia kuin alkuperämaassaan. Juomme lähinnä valkoviiniä, koska vaimoni on allerginen punaviinille. Kesällä juomme kevyitä italialaisia viinejä ja talvisin Chardonnay-rypäleestä valmistettuja viinejä, useimmiten chileläisiä. Pidän erityisesti kalifornialaisesta Bonterra Viognier -luomuviinistä. Se maksaa valitettavasti 18 euroa, joten juomme sitä vain tarkoin valituissa tilanteissa."

Osmo Soininvaara käy usein toisen vihreän miehen, Pekka Saurin, luona syömässä. Syykin on selvä.

"Pekka on lähes puoliammattilaiskokki."

Reseptejä miehet eivät vaihtele.

Animalian keittokirjassa lisää Osmon ja muiden kuuluisuuksien reseptejä, 20 e.

Osmo Soininvaaran ahvenfileet 4:lle

Tarvikkeet:
10-12 ahvenfileetä
ruisjauhoa, valkopippuria, suolaa
7 perunaa, 1 porkkana
1 dl maitoa, nokare voita

Ohjeet: Osta ahvenet mieluiten samana päivänä, mutta älä maanantaina. Leivitä fileet ruisjauho-valkopippuri-suolasekoituksessa. Paista. Keitä perunat ja porkkana lähes muussiksi. Porkkanan sijasta voi lisätä bataatin. Nuiji muussiksi ja lisää maito ja nokare voita sekä suola.

Aika: 20 minuuttia

Juoma: Vettä ja Sauvignon Blanc -rypäleestä tehtyä viiniä

Soundtrack: Hiljaisuus

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi