"Tavalliselle kuntoilijalle riittää, että salilla käydään pari kertaa viikossa. Silloin fokuksen ei tarvitse olla pelkästään treenaamisessa, vaan salilla tavataan myös ystäviä", kiteyttää Puls & Träning -kuntosaliketjun maajohtaja Mikko Nummenmaa.
Suurten kuntosaliketjujen rinnalla toimivat "budjettikuntosalit" kasvattavat suosiotaan - eikä ihme. Joustavat sopimukset, pidennetyt aukioloajat ja keskeiset sijainnit houkuttelevat yhä useammat kokeilemaan erilaisia salivaihtoehtoja.
"Konseptin vahvuus on paikallisuus. Kohderyhmämme on tavallinen, työssäkäyvä aikuinen, jolla ei välttämättä ole aikaa matkustaa pitkiä matkoja kodin ja kuntosalin välillä."
Nummenmaan mukaan Puls & Träning eroaa muista budjetti- ja halpakonseptilla toimivista kuntosaleista siten, että ketju pyrkii toimimaan lähiöissä ja tuomme kuntosalit lähelle ihmisiä. Ketjun salit ovat pienempiä kuin tavalliset kuntosalit - "ei hallimaisia vaan olohuonemaisia", kuten maajohtaja huomauttaa.
P&T ei ole ensimmäisenä apajilla. Helsinkiin on viimeisen parin vuoden aikana ilmestynyt useampi halpakonseptilla toimiva kuntosali, joiden akvaarioikkunoista ohikulkija voi pällistellä treenaajien huuhkimista. Yksi korttelikuntosalien valttikorteista on pidennetyt aukioloajat; osa saleista on auki jopa kellon ympäri, mutta vastaanottovirkailija on paikalla vain arkipäivisin. Henkilökohtainen avainkortti mahdollistaa sisäänpääsyn myös muina aikoina.
"Koska salit ovat auki 18 tuntia päivässä, on muutama hiljainen tunti jolloin vastaanotto on tyhjä. Sitä varten salissa on kameravalvonta ja pukuhuoneista löytyy turvapainikkeet, joilla voi kutsua vartiointiliikkeen tarkistamaan tilanteen", Nummenmaa kertoo.
Maajohtajan mukaan tärkeintä on häiriötilanteiden ennaltaehkäisy.
"Näkyvät valvontakamerat vähentävät hölmöilyä."
Korttelikuntosalien palvelut eroavat jonkin verran ketjuittain. P&T sekä helmikuussa uuden toimipisteensä Helsingin ydinkeskustaan avannut Easyfit tarjoavat maksullisia personal training- tapaamisia. Helsingissä ja Vantaalla toimiva Fitness24Seven on puolestaan huomioinut naisasiakkaat erillisellä naisten salilla. Kuntosaliketjut pyrkivät pitämään hinnat mahdollisimman matalina karsimalla henkilöstöä ja korvaamalla ohjattuja tunteja virtuaalitunneilla. Myös höyrysauna on budjettikuntosaleissa harvinaisuus.
"Meillä ei ole käytössä toistaiseksi virtuaalitunteja. Ne sopisivat ehkä parhaiten niihin aukiolotunteihin, jolloin asiakkaita on vähiten", Nummenmaa pohtii.
"Pienemmissä saleissa on vain kuntosalialue, mutta isommissa järjestetään myös ryhmäliikuntatunteja. Toimimme franchising-periaatteella ja yrittäjien erityisosaamisalueita pyritään hyödyntämään tapauskohtaisesti salien palvelutarjonnassa."
Myös hinnoittelu erottaa kuntosaliketjut toisistaan. Korttelikuntosalien hinnat vaihtelevat 20-50 euron välillä, kun taas johtavat kuntosaliketjut pulittavat kuukausikortista jopa yli 100 euroa. Nummenmaan mukaan korttelikuntosali ei pyri haastamaan suuria kuntosaliketjuja, vaan aktivoimaan ne ihmiset jotka eivät halua käydä isoissa kuntosaleissa. Hän toivookin, että kuntosaleista tulisi naapureiden ja tuttujen kohtaamispaikkoja.
"Kaikki ovat tervetulleita, kunnosta riippumatta."
2 kommenttia
Järkyttävää!!
8.1.2015 22:41
Harmi että tällainenkin huijariketju sai tulla suomen markkinoille!! Ei todellakaan kannata harkita yrittäjäksi ryhtymistä!! P&T Finland on ihan huijari firma ja johtajat epäluotettavia. Lupaa huikeat tuotot mutta he kyllä ottavat sittä karhun osuuden antamatta mitään tilalle!!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Mikko911
11.10.2020 23:10
Hyvä kirjoitus
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin