Luuranko rämisee (osa 2)
Mitä naiset edellä sitä miehet perässä. Tässä lehdessä kerromme ensi kertaa miesten syömishäiriöistä. Kun Antti astuu vaa’alle, lasissa on 38 kiloa. Eikä hän ole mäkikotka.
"Kämpästään ei voi poistua, koska naama on turvoksissa ja tuntuu, että on itse todella epäonnistunut ja jotenkin… likainen", Antti tilittää Anna Perhon artikkelissa.
Varovaisestikin arvioiden Suomessa on 5000 syömishäiriöistä miestä. He ovat suukalunsa pilanneita bulimikkoja, skeletoneja anorektikkoja, terveysfriikkejä ortorektikkoja. He ovat – kuten kaltaisensa naiset – fiksuja, mutta liian kilttejä nuoria aikuisia, jotka ovat murskautumassa omien ulkonäkövaatimustensa vuoksi.
Yhteistä heille on ruumiinkuvan häiriö eli BDD, jossa ihminen ei kykene näkemään itseään sellaisena kuin todella on.
Tämä sama täydellisyyden tavoittelemisen mania nousee esiin myös toisessa artikkelissamme, jossa kakskymppiset esittelevät uuvuttavan pitkiä vaatimuslistojaan unelmakumppanille – vähempi ei kelpaa. Kamoon: ihmisen hienous on sen epätäydellisyydessä. Muuten meitä kutsuttaisiin jumaliksi.
2 kommenttia
Justus32
16.1.2004 20:15
City on kieltämättä taitava lehti. Päätoimittaja kritisoi oman lehtensä artikkelissa esiteteltyjä arvoja (mitä miehen, naisen tulee olla). On media mediassaan. Virkistävää, että ei seisota jokaisen lehdessä esiintyvän höyrypään takana.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
AleksII
7.6.2005 02:49
City todella yllättää. Mitä muuta lehdessä on
Vastaa kommenttiinkuin kauneus-ja komeus-ihanteita? Bodattuja
vartaloita, muotia. Muitakin vaihtoehtoja on
elää - ja täysin onnellisesti. "Arvostele
ihmisiä heidän ulkonäkönsä mukaan". Koska
saamme esim. "Arvostele ihmisiä heidän hyvien
tapojensa ja kohteliaisuutensa mukaan."? "Arvos-
tele ihmisiä heidän harrastuksiensa mukaan"?
Mahdottomia kai toteuttaa?
Vastaa kommenttiin