Vuonna 2000 työministeriön asiantuntija kertoi lehdessämme, että 2010 työtä riittää melko varmasti kaikille akateemisille. Haluttuja olisivat muun muassa sisällöntuottaja, toimittaja, tradenomi, diplomi-insinööri, ekonomi...
Vaikka vuoden vaihtumiseen on vielä kolme viikkoa (kaikkea voi aina tapahtua, yleensä tosin yllättävät käänteet ovat jotain negatiivista), arvio taisi olla ylioptimistinen. Ja olisihan se pitänyt silloinkin tajuta. Ensinnäkin akateemiset alat eivät ole pussitettavissa keskenään, toisekseen noin laaja täystyöllisyys, hah.
Viime kuukausina annetut 2010-luvun ennusteet ovat sen sijaan aivan toisenlaisia. 2010-luvulle luvataan verta, hikeä ja kyyneleitä. Ja niiden syy on tietysti taloudellinen tilanne, huoltosuhteen muuttuminen ja kilpailu resursseista ja työstä kuuden miljardin muun ihmisen kanssa. Ja sitten on vielä se ilmasto. Jotain hyvää sentään siinä, että maailmanlopun ennustajat eivät koskaan ole olleet oikeassa. Ja aina voi muistella 2000-lukua, esimerkiksi Cityn testissä, jossa kysytään mitä tällä vuosikymmenellä tuli oikein tehtyä. Minä raksin 23 kohtaa 60:stä.