Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.
Merimakasiinin keittiöpäällikkö Markus Kornmayer on aina ollut kiinnostunut ruoasta ja ruoanlaitosta, ja hän vietti paljon aikaa keittiössä jo lapsena. Erityisesti perheen kesken nautitut jouluateriat ovat jääneet lämpiminä muistoina mieleen.
Mikä on suosikkiraaka-aineesi?
Sipuli! Se on joka keittiön perusraaka-aine, jota käytän lähes joka paikassa: keitoissa, kastikkeissa ja niin edelleen.
Kuvaile ruokafilosofiaasi?
Mieluummin hyvä sardiini kuin huono hummeri.
Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?
Merimakasiini on kala- ja äyriäisravintola. Meillä on omat klassikkomme, jotka ovat säilyneet lähes muuttumattomina alusta asti. Meillä on myös uudempi bravuuriannos, Seafood Royal äyriäisvati, joka on herkullinen sekoitus kylmiä ja lämpimiä äyriäisiä tarjoiltuna kahdessa kerroksessa.
Mitkä ovat ravintolanne vahvuudet?
Olemme merenrannassa sijaitseva kalaravintola, josta avautuu ainutlaatuinen näkymä satamaan. Kesällä kannattaa istahtaa myös merelliselle terassillemme.
Tarjoamme tuoreita, hyvännäköisiä ja hyvänmakuisia merellisiä annoksia omalla twistillä. Pakko mainita klassikkoannoksistamme legendaariset sinisimpukat kermaisessa valkoviinikastikkeessa.
Millaisista ravintoloista itse pidät?
Henkilökohtaisesti pidän fine dining -ravintoloista. Kunnioitan sitä tietotaitoa ja käsityötä, jota niissä vaalitaan.
Mikä tekee ravintolasta hyvän? (Yleisellä tasolla)
Vanha kunnon käsityöläisyys, raaka-aineen kunnioittaminen sekä tietysti hyvät juomat tukemaan hyviä ruokia. Myös mukava ja ystävällinen ilmapiiri on tärkeää.