Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.
Turkulaisen ravintola Brahen Kellarin keittiöpäällikkö Tom Salonen on kalastanut ja metsästänyt pienestä pitäen ja tottunut jo varhain tekemään ruokaa itse hankituista luonnon antimista. Siitä sai alkunsa myös kiinnostuksen kipinä ruokaa ja kokin ammattia kohtaan.
Myös Salosen paras ruokamuisto vie lapsuuteen, jolloin juuri ongitut ahvenet fileoitiin, paistettiin ulkona muurikkapannulla ja syötiin heti uusien perunoiden ja kermaviilikastikkeen kera.
Mikä on suosikkiraaka-aineesi ja mitä valmistaisit siitä?
Suosikkiraaka-aineeni on nahallinen suomustettu kuhafile. Paistetaan 95 % nahkapuolelta kunnolla rapeaksi ja maustetaan suolalla ja pippurilla.
Kuvaile ruokafilosofiaasi?
Minun ruokafilosofiani pohjautuu luonnon puhtaisiin ja tuoreisiin raaka-aineisiin sekä niiden oman maun ja rakenteen säilyttämiseen sekä kunnioittamiseen. Yksinkertaista ja kaunista!
Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?
Brahen Kellari on Turun keskustassa Puolalankadulla vuodesta 1967 toiminut Turun vanhin kellariravintola.
Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?
Meidät tunnetaan korkeatasoisesta keittiöstä, jonka erikoisuuksiin kuuluvat niin suomalaisen kuin kansainvälisen keittiön uudet ja klassiset herkut.
Haluamme tarjota asiakkaillemme "Paljon lautasella ja kohtuullisesti laskulla". Valmistamme kaiken itse alusta loppuun asti korkealuokkaisista raaka-aineista, käyttäen hyödyksemme sesonkien tarjontaa sekä jokaisen tiiminjäsenen tinkimätöntä työpanosta ja ammattitaitoa päivästä toiseen.