Ääni keittiöstä -juttusarjassa tutustumme yhteistyökumppanimme TableOnlinen ravintoloiden henkilökuntaan.
Kekseliäisiin ruokiin ja klassisiin cocktaileihin keskittyvän The Bull & The Firmin keittiöpäällikkö Timo Aalto ei suunnannut ravintola-alalle suorinta tietä. Muutaman mutkan kautta hän kuitenkin päätti seurata sydäntään ja intohimoaan, ja nyt hän vastaa The Bull & The Firmin ruokatarjonnasta.
Matkan varrella hänelle on ehtinyt kertyä useitakin unohtumattomia ruokamuistoja, mutta parhaiden joukkoon Aalto nostaa helsinkiläisessä Michelin-ravintola Postresissa 9 vuotta sitten nautitun illallisen, jonka paukkukarkit ja kuivajää saivat aikaan sellaisen wow-elämyksen, että hän oli aivan myyty.
Mikä on suosikkiraaka-aineesi?
Kotimainen peruna. Suomessa on parhaat potut.
Mitä valmistaisit siitä?
Tarjoilisin perunan kanssa beurre blanc- kastiketta ja mätiä. Timanttinen yhdistelmä.
Kuvaile ruokafilosofiaasi?
Avoin. Tykkään tutkia eri maiden makumaailmoja.
Onko ravintolallanne jokin omaleimainen piirre tai erikoisuus?
Hyvän ruuan ja viinin lisäksi meiltä saa huikeita cocktaileja!
Mitkä ovat ravintolanne vahvuusalueet?
Monipuolisuus ja rento palvelu. Lisäksi täytyy mainita meidän ylivoimainen soittolista. Jo pelkästään sen takia kannattaa tulla mestoille.
Millaisista ravintoloista itse pidät?
Rennoista. Simppeliä hyvää safkaa ja hyviä viinejä.
Mitkä ominaisuudet tekevät ravintolasta hyvän? (yleisellä tasolla)
Palvelu on varmasti ykkösasia. Se, että sekä keittiössä että salissa tehdään asioita sydämellä, näkyy ravintolan tasossa.