Bistrotyyppisessä belgialaisravintolassa August von Trappessa kohtaavat moderni kansainvälisyys ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä ympäristö. Ravintolan yhteydessä toimiva baari puolestaan tarjoaa laajan valikoiman Manner-Euroopan suosikkioluita kera pikkupurtavien. Keskeisen sijaintinsa ansiosta ravintolaan on helppoa saapua ja jatkaa iltaa myös muualle.
"Belgialaisravintola natsaa hyvin tamperelaiseen ruokakulttuuriin tarjoten kansainvälistä fiilistä ja paikan seurustelulle. Mikä sen mukavampaa, kuin tilata erilaisia ruokia pöytään ja jakaa ison porukan kesken", keittiömestari Hans Välimäki toteaa.
Ruoka on rentoa, reilua ja runsasta. Menu on rakennettu klassista belgialaista ruokakulttuuria kunnioittaen, mutta hieman modernisoiden. Tarjolla on belgialaisen keittiön suosikkeja simpukoista etanoihin ja kookoskeitosta vohveleihin.
"Merenelävät ovat belgialaisuutta parhaimmillaan. Erityisrooli menussa on sinisimpukoilla, joiden valmistukseen halusimme tuoda uutta näkökulmaa. Perinteisen merimiestyylin lisäksi niitä saa usealla eri twistillä", Hans tuumaa.
Bistro mahdollistaa myös tavanomaisesta poikkeavan brunssielämyksen, sillä buffetin sijaan asiakas saa eteensä yksilöllisen annoksen.
Pubi-isäntä Hande Huhtisen luotsaama baaripuoli keskittyy laajaan erikoisoluiden valikoimaan. Hanaoluita on myynnissä kahdeksaa erilaista ja pulloissa peräti 3040 laatua. Lisäksi listalta löytyy viinejä, siidereitä, väkeviä juomia ja tyylikkäitä drinkkejä. Pikkunälän karkottaa snäcksi-menu, joka kunnioittaa paikan eurooppalaisia juomavaihtoehtoja.
"Jo paikkana Matkailutalo luo uskomattomat puitteet historian ja nykyaikaisen tunnelman yhdistymiselle. Viihtyisä baari soveltuu kohtaamispaikaksi ennen ja jälkeen illallisen tai teatterin sekä rauhallisempaankin istuskeluun hyvän oluen ääressä", Huhtinen kertoo.
Näyttävät ravintolatilat ovat Jaana Ekmanin käsialaa. Carl Höijerin suunnittelema, vuonna 1896 valmistunut Matkailutalo on herännyt Ekmanin käsittelyssä täysin uuteen eloon ja muuntautunut tyylikkääksi, mutta rennoksi koko kaupungin keskeiseksi olohuoneeksi. Suunnittelu on toteutettu modernilla otteella, mutta rakennuksen historiaa ja perinteitä kunnioittaen Museoviraston valvonnassa. Käsintehdyt, uniikit ja huippuunsa hiotut yksityiskohdat sekä aidot luonnonmateriaalit, kuten puu, kivi, tiili ja kupari luovat henkeä.
2 kommenttia
Marjatarja
21.11.2014 08:32
Onko puolalainen verhoilukivi historiaa ja perinteitä kunnioittavaa sisustamista?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Claudia W.
28.6.2015 19:52
Ei sitä suunniteltu 1896 matkailutaloksi, vaan Verkatehtaan konttoriksi ja johtajan asunnoksi.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin