Mitä sinä syöt?

Punajuuri, maitohorsma ja lanttu. Vehnänoras ja pinaatti. Mitä ja missä syöt ensi vuonna?

Aasiaa lautasella, uskovat asiantuntijat.
Aasiaa lautasella, uskovat asiantuntijat.

Ravintoloiden määrä: kasvaa.

"Ravintoloiden koko jakautuu tasan kahtia, joko pieniä ravintoloita joita kokit ja tarjoiijat ovat perustaneet, tai suuria ketjuja."

"Pieniä, laadukkaita ja kunnianhimoisia ravintoloita tulee lisää. Bistro-linjalla mennään."

"Pientä kasvua vielä ensi vuonna, taantumasta huolimatta ei tule vuoden 2009 suurta pudotusta. Uudet ravintolat ovat erilaisia, mukana on keittiömestarivetoisia pieniä paikkoja, mutta myös suurempia ketjuruokaloita."

"Hallintojohtajat ovat menneet Lontooseen, nähneet 200–300 paikkaisen ravintolan täynnä ja huutaneet "Jippii, tällainen Suomeen!". Mutta Lontoo on Lontoo ja Helsinki on Helsinki."

"Isommat ketjut katsovat tarkasti, mitä pitää ja mitä myydä, mutta tilalle tulee uusia."

Kvinoaa, gojia vai steviaa? Mikä on seuraavan vuoden trendikkäin raaka-aine?

"Luomu ja lisäaineettomuus nousee, liha on myynyt aika hyvin, mutta luonnonmukaisuus nousee."

"Meillä on hyviä juureksia ja kasviksia Suomessa, punajuuri, lanttu, luulen, että ne löytävät paikkansa."

"Villiyrttien käyttö tulee takaisin. Kattoviljely ja omien raaka-aineiden tuotanto tulee lisääntymään."

"Kyssäkaali."

"Sisäfileen sijasta tullaan keskittymään muihin ruhon osiin, esimerkiksi poskiin tai kieleen, joista kehitellään hauskan kuuloisia annoksia."

"Punajuuri."

"Yrtit. Keittiömestarit hakevat horsmankukkaa, voikukanlehtiä, nokkosta ja pinaattia. Rautapitoiset kasvikset ottavat lautaselta isomman roolin, pihvin ja leivän koko pienenee."

"Alkuperäkarja tulee olemaan kovassa huudossa, mikäli tarjonta pystyy vastaamaan huutoon. Kotimaiset ja jo unohdetut maatiaslajit nousevat, esimerkiksi kyyttö tai lapinlehmä."

"Mahdollisimman puhtaasti tuotettu, paikallinen ruoka, joka on lähiruokaa paikallisempaa. Villiyrttien käyttö tulee lisääntymään, ravintolat kasvattavat ja poimivat niitä itse."

"Kala, erityisesti kotimainen järvikala. Puhtaat raaka-aineet."

Mistä maanosasta seuraavat ravintolatrendit tulevat?

"Vanhan, perinteisen eurooppalaisen ruoan tekeminen tulee olemaan se juttu."

"Aasia on edelleen aika hyvin nousussa. Onko se sitten sushi tai intialainen, mutta makutottumukset menevät siihen suuntaan."

"Eurooppa, erityisesti Pohjoismaat."

"Multikeittiöitä tulee lisää, eli maanosien parhaita. Samalla menulla on italialaista, intialaista, arabialaista ja paikallista ruokaa. Nykyisetkin maanosaravintolat ovat miksausravintoloita."

"Pohjoismaat ovat jo tällä hetkellä maailmalla kova juttu."

"Afrikka ja Lähi-Itä."


Muista City-lehden ja Helsingin ravintoloiden järjestämät SYÖ Helsinki! -viikot 16.-29.9.2011

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi