Namu Food & Lounge

Kakuni to kimchi (16,20 e)

  • Ylikypsää porsaankylkeä, valkokaaliraastetta, japanilaishenkistä sinappikastiketta

Vastaremontoidun Makkaratalon kolmanteen kerrokseen on ajan hengen mukaisesti sijoitettu tuhatneliöinen baari-ravintolakompleksi, Namu Food & Lounge, joka yhdistelee Japanin, Kiinan, Korean ja Thaimaan keittiöiden makuja. Mainostekstistä ei ainakaan ylisanoja puutu; puhutaan "mieltä hivelevästä kokonaisuudesta", "taianomaisista cocktaileista" sekä "usean aistin hemmottelusta". Inspiraationsa ravintola kertoo saaneensa Nobuyuki Matsuhisan kuuluisalta Nobu-ketjulta. Totta, Namun nimessä on neljä kirjainta, se alkaa n:llä ja päättyy u:hun. Siihen yhtäläisyydet sitten loppuvatkin.

Namun kattoon on levitelty kuorittuja laudanpätkiä verkoksi, jonka pièce de résistancena toimivat pulikkahäkkyröiden ympäröimät diskopallot. Viritelmä on kuin humalaisen timpurin jäljiltä.

Muutaman vuoden viiveellä fine dining -trendejä seuraileva ruokalista uhkuu "Edamame & Yuzua", "karashia", "tryffeli-ponzua" sekä "pippuridontarea". Tällaiseksi Helsinki–Riihimäki-radan eteläisen päätepysäkin jatkumoksi suunnatussa paikassa ruokalajit olisivat kaivanneet ehkä hieman lisäselityksiä.

Annan panaasialaisten ruokien spesialistini valita listalta misokeittoa, marinoituja pikkupaloja sisältävän tsukemonon, papaijasalaatti som tamin, tom kha -kanakeiton sekä kakuni to kimchin, ylikypsää porsaankylkeä ja tuliseksi marinoitua kaalia. Ruo­kien taso heittelee melkoisesti; miso nyt on aina misoa, tsukemono on yllättävän freesi ja maukas, som tam -salaatti taas maistuu kalaliemeltä. Kakuni to kimchini on yltiömakea eikä "kimchini" muistuta ainuttakaan aikaisemmin syömääni. Seuralaiseni 16 euron keitossa on ylisuolainen liemi ja muutama sattuma.

"Kansan Farang" rautatieaseman lähellä on ideana hyvä, ja Namu saattaa löytää asiakaskuntansa. Aasialaisten ruokien ystävistä se tuskin tulee koostumaan.

Plussat ja miinukset

+ Näköetäisyydellä juna-asemalta
+ Mielenkiintoinen viinilista
- Katteeton hehkutus
- Omituinen sisustus
- Turha kikkailu

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

2 kommenttia

Kulinaristi

26.4.2012 18:46

Hei!

Tiivistettynä seisonutta valjua muhjua, kopioschaissea.

Kuvittele että ostat kitchiä (krääsää) thaimaalaissesta katukojusta ja vertaa sitä johonkin aitoon...

Mutta niille jotka eivät paremmasta tiedä, tämä lienee ihan ok. Suosittelisin kuitenkin melkein mitä tahansa muuta..vaikkapa Gaigin, Farang, Raku Ya, Fishmarket, Postres, ...

Hintaeroa hyvän ja huonon ravintolan välillä on Suomessa noin 5-10euroa per ateria, siis ero huonon ja loistavan välillä.

Kokeilkaa vaihtoehtoja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ulkomailla1

24.1.2013 02:11

Kolme kertaa olen pistänyt viestiä ravintolalle eivätkä he vieläkään ole poistaneet minua postituslistalta niin pyytäessäni. En asu enää Suomessa, eikä poistuminen listalta onnistu nettisivujen välityksellä. Ala-arvoista toimintaa kun ei voi näin yksinkertaista asiaa tehdä - eivätkä he enää edes vastaa emaileihin.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi