Olutmestareilta vaaditaan entistä enemmän osaamista olutkulttuurin kehittyessä

Suomen Olutmestari 2016 valitaan perjantaina Helsingissä ravintola Maxinessa.

Kuva: habrda / Fotolia

Suomen Olutmestari 2016 -kisan finaali käydään perjantaina 9. lokakuuta ravintola Maxinessa Helsingissä. Kyseessä on kahdeksas kerta, kun oluttarjoilun suomalaisista ammattilaisista valitaan paras arvovaltaisen raadin toimesta.

Tänä vuonna mukana nähdään kymmenen kovatasoista finalistia; kaksi Tampereelta, kaksi Rovaniemeltä ja kuusi Helsingistä. Suomalaisen olutmestarin valinta osuu ajanhermoon olutkulttuurin suhteen, sillä Oktoberfest-sesonki on alkamassa ja ensi viikolla vietetään suomalaisen oluen päivää. Oluen käyttö on nostanut päätään Suomessa myös ruoanlaitossa ja uusia olutmerkkejä on ilmaantunut perusmarkettien ja -ruokakauppojen valikoimaan.

Suomen Olutmestari 2016 -finalistit tuntevat alan trendit ja ammattilaisina suosittelevat oluita kuluttajille ollen siten merkittävässä roolissa suomalaisten oluttottumusten kehityksessä.
Tänäkin vuonna voittajalle on tiedossa palkinnoksi oma nimikko-olut. Olutmestari saa suunnitella oman oluensa yhdessä Sinebrychoffin kanssa. Tämän lisäksi voittaja pääsee myös olutelämysmatkalle Kööpenhaminaan.

Viime vuonna Suomen Olutmestari -kisan voiton vei 28-vuotias oluenharrastaja ja baarimestari Jani Suomalainen, joka baaritarjoilun ohessa valmistaa olutta kotonaan.

“Oluessa kiehtoo sen monipuolisuus: oluiden maailmasta löytyy koko ajan uutta, siihen ei koskaan kyllästy”, Suomalainen kommentoi viime vuoden finaalin jälkeen.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi