Lepää lagerilla!
Juhli sadonkorjuuta saksalaiseen tyyliin. Plevnan legendaarista Oktoberfestiä vietetään 13.–19.9. Satoa korjataan myös panimon pubeissa Oluthuone Panimomestarilla Tuomiokirkonkadulla ja Oluthuone Esplanadilla Kauppakadulla. Omenapuiden puuttuessa sadoksi käy mainiosti panimomestarin keittämä juhlaolut: Oktoberfest lager, joka on vahva (5,9 %), vaalea, ja jota saa juhlan kunniaksi litran tuopeissa. Münchenin esikuvansa tavoin Plevnan sadonkorjuujuhla tarjoaa suolaista purtavaa, kuten bretzeleitä ja makkara-annoksia mausteisine lisukkeineen. Musiikista vastaavat suut messingillä puhallinorkesterit Tallinbrass ja Cajun Comets.
Panimoravintola Plevna, Itäinenkatu 8. Oluthuone Panimomestari, Tuomiokirkonkatu 15 ja Oluthuone Esplanadi, Kauppakatu 16.
Tervaa ja torvisientä
Haraldissa vaihtuu ruokalista syyskuussa. Uudelta listalta löytyy niin klassikkoherkkuja kuin uusiakin makuja. Sarvikypärät suosittelevat Päällikön riistamiekkaa, johon pujotetaan poroa, saksanhirveä, peltopyyn rintaa ja kauden kasviksia. Annos valmistetaan vähintään kahdelle.
Viikinkiravintola Harald, Hämeenkatu 23
Määräaikainen olut
Sinebrychoff alkaa tuoda markkinoille vuosittain uuden suomalaisen oluen, joka on myynnissä rajoitetun ajan. Sarjan ensimmäinen on Nikolai Vuosiolut 2011 (4,5 %). Oluen valmistuksessa on ohramaltaan lisäksi käytetty erikoismaltaita, jotka tuovat makuun toffeemaisuutta. Kauppoihin uutuus tulee syyskuussa..