Rauman oma huippukokki
”Haluan olla ensimmäinen raumalainen Top Chef ja haluan Rauman Lukon kausikortin”, perusteli Teemu Laurell Top Chef -ohjelman tuomareille, kun häneltä kysyttiin, miksi hänen pitäisi voittaa.
Laurell sai molemmat: sekä kortin että tittelin. Voitto julkistettiin maaliskuun alussa.
”Ehtihän siihen ajatukseen jo tottua, kun jaksot kuvattiin syyskuussa”, Laurell kertoo.
Sarjan viimeisen jakson jälkeen hänellä on ollut kiire. On ollut sen seitsemää sorttia haastatteluja ja verkkovierailuita. Ensimmäiseen pariin päivään Laurell ei ehtinyt käydä lainkaan työpaikallaan ravintola G.W. Sundmansissa, Helsingissä. ”Olin yhteydessä viime vuoden voittajaan Akseli Herleviin, joka osasi kertoa, mihin pitää varautua.”
Laurellin uratavoitteet ovat selvät. ”Aina on varaa nostaa rimaa ja kehittyä lisää ammatissaan.”
Raumalle Laurell ei aio palata, vaikka kotikaupungissaan viihtyykin. ”Työt ovat kuitenkin Helsingissä tai ulkomailla”, Laurell sanoo.
Rauman Lukon myyntipäällikkö lupasi YleX:n radiolähetyksessä Laurellille tämän toivoman kausikortin ja kokki puolestaan tarjoutui valmistamaan pelaajille illallisen. Hän visioi laittavansa joukkueelle jotakin aasialaistyyppistä ruokaa. ”Se tulee olemaan jotakin hyvää, ronskia ja huikeata. Koskaan ei tulla Rauman Lukon tilaisuuksissa syömään niin hyvin kuin silloin”, Laurell kehuskelee.
Amarillo uudistui
Porin Amarilloa korjattiin maaliskuun aikana. Salin puolella tehtiin kattava remontti, esiintyjät saivat uuden lavan, ja ravintolaan rakennettiin kokonaan uusi keittiö. Myös aukioloajat muuttuivat. Amarillo on tästä lähtien auki keskiviikkoisin, perjantaisin ja lauantaisin neljään asti yöllä. Myös keittiö tarjoilee antimiaan yön pikkutunneille asti.
Amarillo, Gallen-Kallelankatu 7
Rosson menu päivittyi
Rosson ruokalista uudistettiin maaliskuun puolivälissä. Uutta menua tehdessä otettiin huomioon erikoisruokavaliot. Nyt tarjolla on vaihtoehtoja myös vähähiilihydraattisen, vegaanisen ja gluteenittoman ruokavalion noudattajille.
Rosso, Antinkatu 11
Saikun brunssi
Opiskelijatalo Saikulla järjestettiin maaliskuussa ensi kertaa Brunssiklubi. Se osoittautui menestykseksi. Sunnuntaisin järjestettävän klubin antimiin kuuluu ruuan lisäksi lyhytelokuvia, levymusiikkia ja vaatteiden tuunaamista. Brunssin hinta on 8,50 euroa.
Opiskelijatalo Saikku, Antinkatu 7
Täsmäviini parsalle
Parsaviikot koittavat ravintoloissa kevätauringon myötä. Tulevaan voi virittäytyä kotona äyriäisten ja vuohenjuuston merkeissä uusiseelantilaisen Fernway Sauvignon Blancin (9,50 e) seurassa. Mukavan mustaherukkaisen ja terveen hapokkaan maun sekä uusiseelantilaiseksi poikkeuksellisen edullisen hinnan selittävät ranskalainen tuottaja ja viime vuoden ennätyssato.
Solon kasvojenkohotus
Eetunaukion Cafe Solo remontoitiin pääsiäisenä uuteen uskoon. Uudistus tehtiin pitäen silmällä kahvilan viereen vappuna avautuvaa Omena-hotellia. Kahvilan tuolit ja seinät uusittiin, ja valikoimiin lisättiin aamiaispaketti. Cafe Solo myös aikaistaa aukeamisaikaansa varttia yli kahdeksasta seitsemään.
Cafe Solo, Itäpuisto 1
Mikkeller-festarit
Panimoravintola Beer Hunter’sissa alkaa 13. huhtikuuta Mikkeller-festivaalit. Festivaaleilla tarjoillaan tanskalaisen Mikkeller-panimon oluita. Panimo on tunnettu siitä, ettei sillä itse asiassa ole omaa panimoa, vaan oluet pannaan muiden firmojen panimoissa ympäri maailmaa.
Panimoravintola Beer Hunter’s, Antinkatu 11
Pääsiäisoluet tulivat
Pässi merkitsee olutsiepoille miltei joulun veroista juhlaa. Maltaisia, hieman makeita ja korkealla alkoholipitoisuudellaan niin kevätauringossa kuin räntäsateessa lämmittäviä herkkiä hetkiä. Sellaisia tarjoavat Alkossa tänä vuonna puolen litran pulloissa esimerkiksi suodattamaton norjalainen Nøgne Ø God Påske (6,34 e) sekä tanskalainen luomuolut Ørbæk Påskebryg (3,80 e).