Hietalahdenrannan kaksikerroksinen metallihirvitys on osoittautunut haastavaksi tilaksi ravintolatoiminnalle. Ennen tänä keväänä aloittanutta Aromaa paikalla on viime vuosina käynyt kokeilemassa onneaan niin Wave kuin Oasiskin.
Kesäkuisena sunnuntai-iltana Aroma on vahvimmillaan. Yli 130-paikkaiselle terassille hymyilee Ra aina yhdeksään saakka. Valitettavasti kattoterassi – josta saisi nipistettyä vielä puoli tuntia lisäaikaa – on kuitenkin kiinni. Ruokalista on terassiravintolaksi monipuolinen; jokainen löytää varmasti jotakin. Pelkästään alkuruokia on 13 erilaista (5 e–12 e).
Tilaan seuralaistani odotellessani korillisen mustekalarenkaita sekä aiolikastiketta (5 e). Renkaat maistuvat siltä miltä voi odottaakin, mutta aiolissa on valitettavasti lintsattu, ja raaka valkosipuli on ikävän kitkerää.
Seuralaiseni saavuttua tilaamme paistettua siikaa, rapukastiketta ja uusia perunoita (21,80 e) sekä lämpimän barbeque-kanaleivän maalaisranskanperunoiden kera (12,50 e). Ravintolan suppeahko valkkarilista on ikävän Chardonnay-painotteinen, joka aiheuttaa ABC-henkiselle seuralaiselleni pientä päänvaivaa, varsinkin kuin ainoa Rieslingkin on puolikuiva (Paul Zinck Riesling Prestige, 48 e), eikä yksikään kolmesta skumpasta oikein sytytä. Palvelu on kuitenkin ystävällistä kautta linjan, ja viinipullon esittely, avaaminen sekä maistattaminen sujuvat varmasti, mikä on yllättävän harvinaista näinä päivinä.
Siika-annos ei hurmaa ulkoasullaan, sillä ainesosat on lätkitty lautaselle melko huolimattomasti. Rapukastike taas muistuttaa maultaan Knorrin katkarapu-hummerikeittoa ja on koostumukseltaan liian hyytelömäinen ollakseen tyylikäs. Ainoat pisteet mielikuvituksesta tulevat paahdetusta limenpuolikkaasta. Kanaleipä muistuttaa lähinnä Coronan toastia, niin hyvässä kuin pahassa.
Aroma soveltuukin parhaiten pitkäksi venähtävään duuninjälkeisterdeilyyn. Suomen talvi on kuitenkin pitkä ja raaka. Aroman tulevaisuus ratkeaakin siitä, kuinka se pystyy houkuttelemaan asiakkaita terassikauden jälkeen, kun Lauttasaarenselältä puhaltaa kylmä viima.
Kiitämme
- ilta-aurinkoa
- ystävällisyyttä
Moitimme
- lounasbuffetia
- mielikuvituksettomuutta
6 kommenttia
XXXXXXXXL
17.6.2008 10:00
hyvää siikaa ja LOISTAVA rapukastike.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Lomailija
23.6.2008 20:20
Maukas ruoka (vuohenjuustokanaa) ja rento meininki
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
erica_86
6.7.2008 22:04
Mahtava valikoima oluita (ravintolaksi)
Vastaa kommenttiinAnnoksissa makua ja kokoa. (toki annosten koot on välillä turhankin isoja)
Vastaa kommenttiin
samatafox
22.7.2008 14:27
Kiva, että on löytynyt ravintola jossa myös minun lompakko ei itke. Kävimme muutama viikko sitten pikkuisella porukalla syömassä. Ruoka oli niin saakutin hyvää ja tarjoilukin ammattitaitoista. Mikä parasta oli kokonaisuus, tunnelma ja TÄYDET vatsat hyvään hintaan. Alkoholiton ehkä hieman dyyris, mutta mitä sitten!!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
gelatin
29.7.2008 22:25
aurinkoinen terassi lähellä keskustaa, aina tilaa.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Eklund
18.9.2008 14:41
En ole vähään aikaan saanut näin huonoa palvelua kun Aromassa kesän lopussa. Ravintola oli tuolloin, kauniista säästä huolimatta, täysin tyhjä; meidän seurueemme lisäksi siellä oli yksi pariskunta. Odotimme pääruokiamme yli tunnin ja kun kysyimme asiasta saimme vastaukseksi tiuskaisun "Ne ovat juuri tulossa, keittiössä on kova jono". Jälkiruokien kanssa sama juttu, jäätelöt tulivat pöytään täysin sulaneena.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin