Kuvittele olevasi näyttelijä, joka on lavalla viitenä iltana viikossa, kahdeksan tuntia kerralla. Kuvittele yleisö, joka huutelee, napsuttelee sormia, juoksuttaa ja muokkaa juonta jatkuvasti. Kuvittele, ettei kukaan taputa näytöksen päätteeksi. Huvittaisiko? Mikset harkitsisi uraa tarjoilijana?
Ravintolakoulu Perhon nuoret lupaukset ovat vastanneet kutsuun myöntävästi. Ramppikuumetta on selkeästi havaittavissa saapuessani ravintolaan rauhallisena arki-iltana. Salissa on koulunsa äskettäin aloittaneita. Tarjoilijapojan liikkeet ovat melko hermostuneita ja kädessä olevan kynänterää napsutellaan sisään ja ulos kiivaalla tahdilla. Perusasiat sujuvat kuitenkin mallikkaasti ja saan eteeni vettä, leipäkorin, sekä hieman myöhemmin maukkaita valkosipulioliiveja. Juoman valinnassa on hieman hässäkkää Perhon omien oluiden tunnistamisessa, jolloin sivutukea haetaan työskentelyä ohjaavilta esimiehiltä.
Valitsen listalta riistaviikkojen suosituksista villisianfileen hapankaalin kera ja juomaksi Perhon omaa kausiolutta, jolla juhlistetaan oman panimon 10-vuotista taivalta. Kuparin ruskeaan olueen on käytetty perinteisen ohramaltaan lisäksi hieman ruista ja olut on aika ronskisti humaloitu jättäen mukavan karhean jälkipuraisun. Ruuan saapumisessa kestää melko hyvä tovi, sillä myös keittiön puolella ovat opiskelijat töissä. Viivytys ei kuitenkaan ole liian pitkä ja ruuan laatu on kohdallaan. Hieman punertavaa filettä saattelee hyvä hapankaali sekä paistetut viipaleperunat – kunnon olutruokaa!
Kokonaisuutena ateriointi Perhossa on oikein kokemus ja nuorten ”näyttelijöiden” työskentelyä on hauska seurata aterioinnin lomassa. Pienet kämmitkin antaa anteeksi, kun ne paikataan palveluinnokkuudella.
Kiitämme
- innokasta nuorta henkilökuntaa
- hyvää ruokaa
Moitimme
- naulakkojen puutetta
- suppeaa viinilistaa
6 kommenttia
abdef
28.10.2005 16:07
Stadin paras hinta/laatu suhde.Noilla hinnoilla ei kannata odottaa Palacen laatua MUTTA mattimeikäläiselle sopii kuin puolukat hilloon.Ja ken ei kestä harjottelijoiden epävarmuutta menköön vaikka Savoy:n.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Candie
8.1.2006 16:48
Needs no words!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Candie
8.1.2006 16:49
Needs no words!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
IhanHyva
19.3.2006 03:22
Ruoka on todella hyvää,
Vastaa kommenttiinpalvelu toimii iltaisin ja viikonloppuisin.
Lounaalla onneksi itsepalvelu.
Hinta/laatu-suhde kohdallaan.
Ainut pitkä miinus on koululaisten ammattitaidottomuus.
Vastaa kommenttiin
asiakas
25.11.2006 20:49
Miten voit arvostella opiskelijoita noin tiukasti "Ihan Hyva"? Mene Palaceen syömään jos kaipaat täydellistä palvelua, Perho on nimenomaan työharjoittelupaikka innokkaille nuorille.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
makuuuuuu
12.1.2007 09:11
Paskaa ruokaa valvovan silmän alla.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin