Omaperäinen ravintolan nimi on kiinnittänyt huomioni lukuisia kertoja tallustellessani koiran kanssa Munkkisaarenkatua pitkin. Nimi herättää ajatuksen viinipunaisesta olkatoppauksilla varustetusta kaksirivisestä puvusta, kalapuikkoviiksistä, vesijakauksesta ja humalaisen hikisestä rynkytyksestä kokkolalaisessa hotellissa kukkamekkoisen lihavan naisen kanssa. On siis sanomattakin selvää, että paikka oli ratsattava.
Munkkisaaren telakan kupeessa sijaitseva Matkarakastaja on saanut nimensä omistajan isän, Juha Watt Vainion legendaarisen kappaleen mukaan. Biisissä kauppamatkustaja Huikkanen viettää kostean illan pikkukaupungin hotellissa. Itse ravintola näyttää siltä, kun oltaisiin Aki Kaurismäen elokuvan lavasteissa. Asiakkaita on lisäksemme kaksi, molemmat kahdeksankympin paremmalla puolella.
Ulko-oveen teipattu lista lupaa lounaaksi kampelaa katkarapukastikkeen kera tai pasta bolognesea (8,50 e kummatkin). Tiskillä seisova kala ei ole kuitenkaan kampelaa – tuota merten frisbeetä – nähnytkään, eivätkä pakastekatkaravut muodosta erityisen harmonista liittoa sen kanssa. Pastan voidaan sanoa olevan al dente, mikäli sillä tarkoitetaan että se täydellisen ylikypsinä säikeinä takertuu hampaanväleihin. Kastike muistuttaa minua etäisesti siviilipalvelusajan koulutusvaiheesta Vaasassa, mikä ei ole hyvä juttu. Annoksiin kuuluu salaattipöytä, joka vastaa lupaukseen ainakin siten, että esillä on todellakin pöytä, jossa lojuu salaatinlehtiä hujan hajan. Jopa margariinipurkissa. Tiedusteluihimme mahdollisesta à la cartesta vastataan yksitavuisella murahduksella.
Varsinaisesta sisustuksesta ei juuri voida Matkarakastajan kohdalla puhua. Pikemminkin paikka muistuttaa itäsuomalaisen muuttotappiokunnan työttömien lehtisalia. Annoksiamme lapatessa pohdimme, kenelle paikka on oikein suunnattu. Kahdeksan ja puoli euroa on melko paljon rahaa, ja aivan nurkan takana sijaitsee useampikin ravintola.
Kiitämme
- huomioarvoa
Moitimme
- pastaa
- kastiketta
15 kommenttia
statinkunti
19.9.2008 11:00
Turha on "ravintola arvostelijan" vittuilla.Ihan kelpo ruokala tää on.Ei tietenkään mikään Savoy ,josta et saa edes alkupalaa näillä hinnoilla.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
qlf
19.9.2008 23:40
Nyt on niin että, jos kampela ei ole kampelaa ja ravut on pakastekatkarapuja, niin varaa arvostella on. Varsinkin jos lounaan hinta on huimat 8,50.
Vastaa kommenttiinTämän päivän kuluttaja on laatutietoinen ja haluaa rahoilleen vastinetta.
Maksava asiakasei ole tottunut saamaan rahoilleen vastinetta ns."kouluruoasta".
Sori Kalle!
Vastaa kommenttiin
vvuosi2008
20.9.2008 11:16
Niinhän se on, ettei vuonna 2008 voi Suomessakaan enää myydä paskaa ja olettaa, että asiakas nielee sen mukisematta. Ravintolakulttuuri on muuttunut melko nopeasti, eikä vanhat säännöt enää päde. Aika muuttua mukana tai kuolla...
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
murisevavatsa
22.9.2008 22:22
Nykyään ei kyllä 8,50 egellä saa juuri mitään; edes ruokakaupasta. Täällä saa ainaki kupunsa täyteen ja ihan kelpo ruokaa. Toisin kuin jossain fiinistelymestassa, jossa 85 eurolla saa kaksi hienosti aseteltua salaatinlehteä. Siinähän nälkä lähtee!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
kahdeksanpuol
22.9.2008 23:47
Mielenkiintoista, että selvästi ravintolan edustaja selittelee miksi 8,5 euroa niin niin vähän rahaa, ettei sillä voi kuvitella saavansa hyvää lounasta. Kannattaisi ehkä tehdä pieni kierros Helsingin lounaspaikoissa ja tsekata esim. mitä SeaHorsesta irtoaa samalla rahalla.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Haloja
24.9.2008 09:52
HALOO!!Tossa paikassa tarjotaan RUOKAA,eikä mitään p-kaa.Nirppanokat jotka haluaa antaa hienon kuvan itsestään(ERITTÄIN läpinäkyvää),haukkuu tavallisia ruokia paskaksi anten kuvan,että HÄN pystyy syömään vain hummeria ja kaviaaria.PISTE.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
ulkopuolisena
24.9.2008 15:39
Kyseisessä raflassa käymättömänä on pakko kommentoida keskustelua sen verran, että 8,50 tuppaa olemaan melko perushinta helsinkiläisen ravintolan lounaasta. Sehän on vähän päälle lounassetelin verran. Kyllä ainakin itse oletan saavani sillä hyvää ja maittavaa ruokaa ja ihan reilun kokoisen annoksen sekä hyvää palvelua. Eri asia on sitten ns. huippuravintolat, joissa lounaskin varmaan maksaa sen neljä kymppiä.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
munkkalainen
24.9.2008 22:01
kyseinen ravintola yksin minun luottopaikkojani! tiedän aivan mitä saan- kunnollista suomalaista kotiruokaa ja annoskoot on ovat ainakin hinnan puolesta kohdillaan! ravintola ei olekkaan suunnattu ehkä millekkään fiinimmälle illalle vaan juuri sellaiselle hetkelle kun on kunnon kotiruokaa ja rentoa asiakaspalvelua vailla! hyvä lämminhenkinen ravintola jossa kelpaa istua iltaa hyvien ystävien kanssa!!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
mievaaan
24.9.2008 22:35
Yhdyn munkkalaiseen. Haluaisin lisätä edelliseen arvosteluun että, ravintola omaa mahtavan iltatunnelman. Arkimesta.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Hiukankoyhaa
25.9.2008 00:40
Paikan omistaja on keksinyt että netissä voi kehua omaa lafkaa nimettömänä. Valitettavasti kirjoitustyyli paistaa melko selvästi läpi...
Hiukan köyhää sanon minä
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Roban-hauva
25.9.2008 11:34
Kannattaa jokaisen käydä henkilökohtaisesti tutustumassa. Yksi satunnainen käynti ei kerro koko totuutta. Mainio mesta, tätä tunnelmaa ei muualta voi saavuttaa! Suosittelen!!!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
malkasilmassa
25.9.2008 14:47
OLEN SAMAA MIELTÄ SIITÄ ETTÄ KANNATTISI MIETTIÄ MIKÄ SIINÄ OMASSA RAFLASSA KUSEE SENSIJAAN ETTÄ VAIN KIRJOITTAA KEHUVIA TEKSTEJÄ ERI SALA NIMILLÄ...!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
munkkilatina
26.9.2008 06:44
säälittävä tuomas vimma
Vastaa kommenttiinsisältänsä pikkukimma
oli vain wannabe copy
mut ainoo kunnon jobi
mikä edes joskus toimis
et sisäisen aunuksensa poimis
ja palais sinne mistä tuli
tissiposkinen senttarikuli
Vastaa kommenttiin
Kurkojamalli
26.9.2008 09:45
Haloo – tää paikka on tehty liiviedustaja Huikkaselle, salakuljettaja Laitiselle ja heidän kamuilleen eikä millekään pitsinnyplääjille. Suurin osa safkasta on "perusjätkästä" ja santsata saa.
Jos perjantai ip. on snadi kanuuna ja vähän hiukoo suosittelen jo kulttimaineeseen noussutta Matkarakastajan kermaista lohisoppaa ja kenkälaatikon kokoista possunfilettä, kyllä lähtee!
All in…
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
asiakkaana
12.11.2008 15:21
Ehkä paskin arvostelu mitä olen ikinä lukenut mutta Matkarakastajalle viisi tähteä! Aivan loistavat pöperöt useimmiten, onhan tietysti kaikilla joskus huonompiakin päiviä.
Vastaa kommenttiinJos sisustus tai asiakaskunta ei miellytä silmää niin kantsuu kokeilla esim. Teatterin lounasta. Sen paikan arvostelun jätän muille "ammattilaisille", itse kävelin sieltä vittuuntuneena suoraan omalle jääkaapille poistamaan nälän.
Vastaa kommenttiin