Viisi Tähteä käynnisti maanantai-iltana nimien keruun vetoomukseen Ukrainan kansan puolesta ja sodan lopettamiseksi. Vetoomuksen on allekirjoittanut tähän mennessä jo reilu sata suomalaista kokkia, ravintoloitsijaa, gastronomia sekä ruoka- ja juomatuottajaa. Listan julkistuksen jälkeen nimien keruu jatkuu muun muassa Facebookissa alan eri ryhmissä.
Mukaan ovat lähteneet lukuisat tutut nimet, kuten Hans Välimäki, Kape Aihinen, Pipsa Hurmerinta ja Pekka Terävä.
"Me ravintola-alan ammattilaiset, tuottajat sekä hyvän ruoan ystävät olemme käynnistäneet vetoomuksen, jonka tarkoituksena on kannustaa suomalaisia ravintoloita ja keittiöitä tarjoamaan ukrainalaisen keittiön ruokia ja juomia tuen osoituksena Venäjän hyökkäyssodasta kärsivälle Ukrainan kansalle sekä ammattiveljillemme ja -sisarillemme", Viiden Tähden vetoomuksessa kerrotaan.
Kiovan kanaa ja borssikeittoa
Ravintoloita kannustetaan tarjoamaan nyt esimerkiksi borssikeittoa ja kievinkanaa, jotka tyypillisiä esimerkkejä meille suomalaisille tutuista Ukrainaan liittyvistä ruoista.
Kyllä, borssikeittoa. Monet luulevat borssia alkuperältään venäläiseksi, mutta sen juuret ovat yhtä syvällä itsenäisen Ukrainan maaperässä.
"Ukrainan kansa tarvitsee nyt tukea. Pienilläkin symbolisilla eleillä on merkitystä. Siksi me tarjoamme ravintoloissa ja nautimme asiakkaina mahdollisuuksiemme mukaan borssikeittoa ja kievinkanaa (Kiovan kana), joiden välityksellä välitämme syvän huolemme Ukrainan ruokakulttuurin, maan matkailu- ja ravintola-alojen sekä kaikkien ukrainalaisten puolesta."
Ravintoloiden lisäksi vetoomuksessa kehotetaan samalla suomalaisia perheitä ja kotikokkeja valmistamaan näitä ruokia sekä muistamaan sodan uhreja ja kannustamaan ukrainalaisia.
Erityisillallisia Ukrainan puolesta
Yksittäisten annosten lisäksi Ukrainaa on lähdetty tukemaan myös erityisillallisten muodossa.
Ravintola Inari kuuluu niiden ravintoloiden joukkoon, jotka ovat lähteneet tukemaan Ukrainaa parhaansa mukaan. Michelin-tähden ravintola on pistänyt pystyyn lyhyessä ajassa huippuillallisen, jonka tuotot ohjataan suoraan apua tarvitseville ukrainalaisperheille ja -lapsille.
Maaliskuun 6. päivä Bolt Areenalla järjestettävästä illallisesta vastaa kymmenen Suomen ja Ruotsin ykköskokkia.
All inclusive -maistelumenu kustantaa 500 euroa per henkilö.
1 kommentti
Paavonen
11.4.2023 16:38
Just näin.
Vastaa kommenttiinhttps://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/lastenlehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/leivontalehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/matkailulehdet/
https://www.lehtitarjouksia.com/tuote-osasto/muotilehdet/
Vastaa kommenttiin