Rypsipossua Rossosta
Rosso otti ensimmäisenä suomalaisena ravintolana käyttöön rypsiporsaan annoksissaan. Rypsipossulle on syötetty viljan lisäksi rypsiöljyä, joten sen liha sisältää normipossua enemmän pehmeää rasvaa.
”En tiedä, mitä siat rypsiöljystä tykkäävät, mutta niiden liha maistuu hyvältä. Se on mureampaa, eikä niin kuivaa kuin possunliha yleensä”, kertoo Rosson keittiömestari Markus Kakkonen.
Rypsipossu on HK:n tuote. Evira kritisoi firmaa mainoslauseesta ”sydämelle parempi rypsiporsas”, koska se kuulostaa terveysväittämältä. Kakkosen mielestä lihan ei ole tarkoituskaan olla terveystuote, mutta ravintola on menossa oikeaan suuntaan valinnallaan.
Rosson kaikki porsaanliha-annokset tehdään jatkossa rypsipossusta.
Rypsipossulista Rossossa 10.5. asti
Etnistä ruokaa ovelle
Jos ei jaksa lähteä ravintolaan asti, voi ruokaa tilata Gastronautti-palvelusta. Nyt ovelleen saa kahden uuden tamperelaispaikan annoksia: smørrebrød-leipiä Tivolista ja malesialaista Borneosta. Tämä huvi ei ole halpaa, mutta houkuttelevan kätevää.
http://www.gastronautti.fi
Masuunissa uudet tuulet
Eettisyys ja ekologisuus on trendi, joka näkyy myös ravintoloissa. Masuuni korostaa uudella listallaan kotimaisuutta sekä pientuotanto- ja luomutuotteita. Keittiömestari Mikko Kauton mukaan luomuna saa nyt esimerkiksi siitakesieniä ja vasikkaa.
Ravintola Masuuni, Hatanpään valtatie 1