Uudistunut Töölön kirjasto avaa ovensa

Kaksi vuotta kestänyt peruskunnostus on saatu päätökseen, ja kirjasto avataan vihdoin uudelleen.

Töölön kirjasto on arkkitehti Aarne Ervin suunnittelema rakennus, joka avattiin yleisölle joulukuussa 1970. Kirjasto palveli sellaisenaan 44 vuotta, kunnes heinäkuussa 2014 kirjasto suljettiin peruskunnostuksen vuoksi. Remontti on ensimmäinen sitten avajaisvuoden. Nyt remontti on valmis, ja Töölön kirjasto avataan yli kaksi vuotta kestäneen urakan jälkeen täysin uudistuneena. Kaikille avoimia avajaisia juhlitaan 20. elokuuta kello 12-18. Uudistuneessa kirjastossa on tilaa oleskella, opiskella ja työskennellä. Kunnostuksessa kirjaston tilat muutettiin vastaamaan nykypäivän tarpeita. Suurimmat muutokset on tehty 1. ja 4. kerrokseen, sekä rakennuksen puistoon osoittavat parvekkeet on korjattu.

Ensimmäisen kerroksen aulassa on uusi pieni pikapalvelupiste sekä tilaa oleskella. Varsinainen palvelupiste siirtyi taaemmaksi entiseen lehtisaliin. Töölön kirjastosta löytyy edelleen Helsingin kaupunginkirjaston suurin lukusali.

"Entiseen lastenosaston tilaan avataan Satupiha pienille lapsille. Nuorten aineisto muuttaa ylimpään kerrokseen Terassille, eli entinen musiikkiosasto täydentyy muilla palveluilla ja on saanut myös uuden nimen", kertoo Töölön kirjaston johtaja Anne Ala-Honkola.

"Kirjaston Topeliuksen puistoon avautuvat ulkoterassit ja pitkät parvekkeet otetaan jälleen käyttöön remontin jälkeen", Ala-Honkola lisää.

Kirjaston kaikille avoimia avajaisia juhlitaan lauantaina 20. elokuuta kello 12-18. Juhlassa puhuvat Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja Helsingin kirjastotoimenjohtaja Tuula Haavisto. Ohjelmassa esiintyvät muun muassa näyttelijä Tommi Korpela, muusikko Samae Koskinen, räppäri Mc Pyhä Lehmä sekä diplomaatti ja kirjailija René Nyberg.

Töölön kirjaston avajaiset 20. elokuuta kello 12-18, Topeliuksenkatu 6.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi