Vaelsa

Pasta ai gamberoni, 15,50 e

  • Pasta: Itsetehtyä
  • Kastike: Jättikatkarapuja, kirsikkatomaatteja, valkoviiniä

Annankadulla, William K:ta vastapäätä operoiva Vaelsa on ravintola, joka jakaa tunteet. Pitkulainen tila, jossa aikaisemmin toimi Subway-patonkipuoti, on ravintolakäyttöön muotonsa puolesta haasteellinen. Sisustuksen valinta ei ole myöskään mennyt täysin nappiin; metron mieleen tuovat räikeät penkit ja halvan oloiset valaisimet eivät herätä riemunkiljahduksia seurueen designnatseissa. Palvelu taas on asiallista, joskaan ei kovin innostunutta.

Ruokalista on puolestaan kompakti, näppärä ja noudattaa perusitalialaista jakoa neljään. Viinilista on mukavasti valittu ja järkevästi hinnoiteltu. Greveläinen Chianti classico kustantaa 31,80 e, venetolainen amarone 44,60 e. Grappaa löytyy listalta viittä erilaista, listan ohi vielä brunelloa. Brenkun suhteen siis kaikki kunnossa.

Kärkeen tilaamamme bruschettat (8e/4 kpl) ovat tuoreen ja nätin näköiset. Erikoismaininta grilliraidoista. Maussa juhlivat ehkä hivenen liikaa sipuli ja valkosipuli, mutta muuten kiva avaus. Pääruuiksi tilaamamme tuorepastat (10–15,50 e) ovat kaikki keskimääräistä parempaa tasoa, hammastuntuman ollessa aivan kohdallaan. Jättikatkarapupastani on hillitty ja hallittu kokonaisuus, jossa on selkeät maut.

Heikoimmaksi lenkiksi jää tunnelma, joka on valitettavan valju. Kynttiläillallisesta ei siis kannata haaveilla, paikka sopii paremminkin tyttöjen arki-iltaan.

Plussat

  • hintataso
  • pastan hammastuntuma
  • juomavalikoima
  • nopea palvelu
  • siisteys

Miinukset

  • valaistus
  • yleisilme
  • tunnelman puute
  • verkkosivujen italian kieli
  • tilan muoto

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi