Italialaisen illan järjestäminen on erittäin mukavaa kanssakäymistä ystävien kanssa. Jokainen saa osallistua yhdessä ruuanlaittoon ja kokea sen onnistumisen tunteen yhteisestä nautinnosta. Italialaisen illan järjestäminen on myös oiva tapa parantaa ja lähentää ihmissuhdetta, jota harmaa arki ja rutiinit ovat saattaneet alkaa painamaan. Jos teet tämän illallisen yksin rakkaimmallesi, on se timantin arvoinen osoitus huomioimisesta ja kunnioittamisesta.
Bruchettalle suosittelen juomaksi Proseccoa, sitä voi myös nauttia seuraavan ruokalajin kanssa (pastan). Pastalle käy myös Alsacen (ranska) valkoviineistä mainiosti myös riesling tai muscat. Lasagnelle sopii mainiosti Amaronet. Jälkiruuan kanssa suosittelen espressoa tai Echeverria Late Harvest Sauvignon Blancia.
Musiikiksi suosittelen operaa, esim. Puccinin Tosca tai keveämpää esim. Andrea Bocellia.
Antipasti
Bruchetta:
- Pirkka Ciabatta esipaistettu leipä (Italian sana ciabatta tarkoittaa tohvelia)
- Valkosipulin kynsi
- Oliiviöljyä esim. Bertolli Classico
- Kotimaisia kirsikkatomaatteja rasia
- Pirkka Mossa-rella purkki
- Sormisuolaa esim. Fleur De Sel De Camargue
- Mustapippuria myllystä
- Tuoretta basilikaa
Paista leipä ohjeen mukaan. Anna jäähtyä peittämättä, jotta leipä saa rapean kuoren.
Leikkaa leivästä tuuman paksuisia viipaleita. Paahda viipaleet joko äkkiä kuumassa uunissa tai leivänpaahtimessa.
Raaputa kuoritulla valkosipulilla pari kertaa leipää ja valuta kevyesti oliiviöljyä päälle.
Suokaloi mossa-rella pallerot ja kirsikkatomaatit ja täytä leivät.
Hienonna basilika ja lisää leiville sormisuolan ja ripauksen mustapippuria kanssa.
Primi piatti
Tagliatelle verdi con portobello e burro tartufato:
- Barilla Tagliatelle con Spinaci
- Portobello sieni
- voita
- tryffeliöljyä
- sormisuolaa esim. Fleur De Sel De Camargue
- mustapippuria
- persiljaa
- raastettua parmesaania
Kuulota kuutioitu portobello voissa.
Keitä pastaa 6 min, 3-4 kerää/ruokailija.
Sulata 25 g/ruokailija voita kattilassa ja lisää siihen hyppysellinen hienonnettua persiljaa ja muutamia tippoja tryffeliöljyä.
Kun pasta on valmis, sekoita siihen sienet ja kastike. Päälle ripaus mustapippuria myllystä ja parmesaania.
Secondi piatti
Lasagne:
- Maitoa 1 l
- Pirkka Paseerattua tomaattia purkki
- Pirkka tomaattipyrettä purkki
- Barilla lasagne levyjä
- 250g jauhelihaa
- Lihaliemikuutio
- Suolaa
- Oreganoa
- Salviaa
- Rosmariinia
- Basilikaa
- Mustapippuria myllystä
- 50 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- Valkopippuria
- Muskottia
- chilipaprika
Bechamel-kastike
Sulata kattilassa voi ja lisää siihen vehnäjauhot, 1 tl valkopippuria ja 1 rl muskottia. Älä anna ruskistua vaan sekoita hitaasti joukkoon maitoa, siten, että voi-vehnäjauhoseos pysyy taikinamaisena. Peitä kannella ja anna kiehua erittäin hiljaa. Älä sekoita enää pohjaa myöten.
Tomaattikastike
Sekoita paseerattuun tomaattisoseeseen tomattipyrepurkki, 2 rk basilikaa, 1 rk oreganoa, ½ tl rosmariinia, ½ tl salviaa, ½ rl mustapippuria, ½ rk suolaa, ½ hienonnettu chili ilman siemeniä sekä valkosipulin kynsi kokonaisena, painettuna rikki. Tarkasta suolan ja mustapippurin määrä.
Paista jauheliha sipulin kanssa ja lisää suola ja mustapippuri. Lisää tomaattiseos ja lihaliemi ja anna kiehua hiljaa kannen alla. Poista valkosipulin kynsi.
Kun vehnajauho on kypsynyt Bechamel-kastikkeessa ja saostanut sen, kaada kastike kulhoon varovasti niin ettei pohjaan ottanut osa tule mukana. Sekoita 1 tl suolaa kastikkeeseen ja tarkasta maku. Raasta juusto.
Kokoaminen
Kauhallinen Bechamel-kastiketta voidellun uunivuoan pohjalle ja kolme lasagnelevyä. Tomaattikastiketta, juustoa ja Bechamel-kastiketta. tee näin yhteensä kolme kerrosta ja viimeisen päälle neljäs kerros lasagnelevyjä, loput Bechamel-kastikkeesta ja kuorrutus juustosta.
250 asteiseen uuniin keskivaiheille, 20 min ja 10 min levähdys uunista oton jälkeen.
Dolci
Tiramisu
2 dl kermaa
Rahkaa purkki
1 dl sokeria
Domino keksejä pötkö
200 g suklaata
Vatkaa kerma kevy esti ja sekoita siihen sokeri ja 1 dl suklaata raastettuna ja rahka.
Murusta dominokeksit jauhoksi niiden täytteen kanssa.
Kokoa kerroksittain, aloittaen rahka-kermasta, dominokeksijauhoa, rahka-kermaa ja viimeiseksi kerrokseksi rahka-kermaa.
Koristele pinta lopulla raastetulla suklaalla.
Laita jääkaappiin tekeytymään.
Menun valmistus kannattaa aloittaa laittamalla musikki soimaan ja avaamalla viini.
Seuraavaksi on vuorossa jälkiruuan teko, ciabatta leivän paisto ja sitten lasagnen kimppuun. Sillä aikaa kun lasagne on uunissa ja tämän jälkeen vetäytyy 10min, voi tehdä bruchettan ja laittaa pastan veden kiehumaan sekä paistaa sienet valmiiksi. Kun bruchetta on nautittu, pasta kiehumaan, kastike kuntoon ja 6 minuutin päästä seuraava ruokalaji on valmis tarjoiltavaksi.
Pieni varoituksen sana lasagnesta ja tiramisustani, ne saattavat olla varsinainen knockout, eli kun maha on täynnä hyvää ruokaa niin nukkumatti saattaa kihlata kesken illan.
Kirjoitettaessa soi Laura Pausini
1 kommentti
Anonyymi
5.12.2021 10:46
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me
Vastaa kommenttiin