Ilouutisia luonnonkosmetiikan ja luksuksen ystäville! Monelle tuttu luksus-luonnonkosmetiikan verkkokauppa naturelle.fi on avannut syyskuussa myös oman kivijalkamyymälän Helsingin keskustaan.
Bulevardilla sijaitseva suloinen myymälä on avoinna maanantaista lauantaihin, ja sen hyllyiltä löytyy verkkokaupasta tutuksi tulleita tuotteita. Asiantunteva henkilökunta opastaa ihanien, toimiviksi todettujen luonnollisten luksustuotteiden maailmaan mielellään.
Naturelle, Bulevardi 24. Avoinna ma-pe 10-19, la 10-16.
Lumenen uudelleenlanseerausta on juhlittu tässä kuussa New Yorkissa asti. Kotimainen, ikoninen kosmetiikkamerkki on pannut kaiken uusiksi ilmettä, tuotteita ja mottoa myöten. Uudet tuotteet ovat raikkaita, kauniita ja pohjoismaisen tyylikkäitä. (Ja niin uusia, ettemme ole vielä ehtineet testata, mutta teho lienee taattua Lumene-laatua.)
Uuden Lumenen kasvo on Mallikoulu-ohjelman yli kymmenen vuotta sitten voittanut ja sittemmin valtavan hyvin maailmalla menestynyt huippumalli Suvi Riggs. Lumenen pohjoismainen kauneuslähettiläs on puolestaan yli 17 vuotta kosmetiikka-alalla työskennellyt Mariela Sarkima.
Uusi Lumene korostaa suomalaisuutta, aitoutta ja luonnollisuutta. Tuotteissa käytetään vielä aiempaa enemmän pohjoisia raaka-aineita: puolukkaa, lakkaa, mustikkaa ja puhdasta lähdevettä suoraan Lapista. Lumenen uusi voimalause on "beauty born of light", joka omalta osaltaan kertoo myös uudelleenlanseeratun merkin luonnollisuusperiaatteista.
Ensin myyntiin tulevat Valo- ja Lähde-nimiset sarjat. Valo-sarja sisältää ihoa kosteuttavia ja kirkastavia tuotteita: voiteita, suihkeita ja kauneustippoja. Lähde-sarjan tuotteet keskittyvät nimensä mukaisesti kosteuteen: kosteuttavia voiteita, naamioita ja vesiä. Onnea uusi Lumene!
Lapinlahdenkadulle on avattu ihastuttava hyvinvointimyymälä, jonka tuotevalikoima on niin laaja, että sitä on hankala määritellä.
Kaikki alkoi TwistBe-nettikaupan perustamisesta, kun luonnonkosmetiikasta ja kemikaalittomasta puhtaudesta innostuneet ystävykset Veera, Kati ja Susanna halusivat perustaa saitin, josta heidän omia suosikkituotteitaan saisi ostaa mistä tahansa päin maailmaa. Pelkästä myynnistä ei kuitenkaan ollut kysymys: naiset myös opiskelivat kosmetiikan valmistusta sekä ainesosia ja niiden vaikutuksia, ja vierailivat valmistajien toimistoilla ja tehtailla. Vain tiukoista puhtaus- ja valmistuskriteereistä läpi päässeet tuotteet otetaan myyntiin, ja naiset testaavat jokaisen tuotteen itse. Tuotteiden pitää olla paitsi kriteerien mukaisia, myös oikeasti toimivia. Ja mikä parasta: näin myyjätkin tietävät tuotteista oikeasti kaiken.
Pian verkkokaupassa myytäville tuotteille perustettiin showroom, joka kehittyi ajan saatossa kaupaksi. Se avattiin Kamppiin Lapinlahdenkadulle elokuussa. Valikoima sisältää meikki- ja ihonpuhdistustuotteiden lisäksi myös esimerkiksi ruokatuotteita ja aineita kodin puhtaanapitoon. Lisäksi myynnissä on ravitsemusasiantuntijan kanssa yhteistyössä luotuja take away -salaatteja ja vihermehuja.
Nimi TwistBe tulee englannin kielen sanoista the way it's supposed to be, vapaasti suomennettuna niin kuin pitäisi. Ilman hössötystä, ilman valheita, ilman viherpesua - pelkkää luonnollisuutta. TwistBe tekee myös yhteistyötä erilaisten ekologisten ja eettisten palveluntarjoajien kanssa, joten luvassa on myös kampaamopalveluja, hierontaa ja ravitsemusneuvoja.
TwistBe, Lapinlahdenkatu 7, Helsinki. Avoinna ti-to klo 10.30-18 ja pe 10.30-15.
Virolaisen Sosarin luonnonkosmetiikkatuotteet lanseerattiin hiljattain Suomessa. Sosar on kolmen naisen yritys, ja se sisältää virolaisesta luonnosta, puhtaista raaka-aineista valmistettuja hunaja-, muta- ja turvepohjaisia naamioita, saippuoita ja voiteita. Testasimme kourallisen tuotteita.
Naamiot
Varoitus: kun mutanaamiopurkin avaa, sieltä tulvahtaa tuoksu, joka muistuttaa parhaimmillaankin mätiä kananmunia. Pakkauksessa on mukana varoituslappu, mutta tuoksu yllättää silti voimakkuudellaan. Se kuitenkin häviää, kun purkin sisältöä sekoittaa, eikä itse naamio tuoksu juuri miltään. Sinisenharmaata massaa tuntuu ylelliseltä levittä kasvoille. Naamion tulee antaa olla 5-10 minuuttia, eikä se saa kuivua. Turvenaamio on ihastuttavan musta, ja koostumukseltaan yhtä ylellinen kuin mutasisarensa, ja sitä käytetään samalla tapaa. Paksu, kiinteä massa on helppo levittää kasvoille ja sillä on mahtavaa läträtä. Paksun massan pois peseminen on haastavaa, mikäli haluaa kylpyhuoneen säilyvän puhtaana. Suosittelemme naamioiden pesua suihkun yhteydessä.
Turvesaippua
Tummanruskea turvesaippua vaahtoaa miellyttävästi ja toimii kuten saippuan kuuluukin. Vieno, mäntysuopainen tuoksu on aluksi miellyttävä, mutta sen alta paljastuu pian multainen, jopa hieman kalainen haju. Tämä on tosin vain ensimmäisillä pesukerroilla, sen jälkeen tuoksu on puhtaasti miellyttävä.
Aftershave
Sosarin partaveden minttutuoksu ei ole valitettavasti mieskokelaan mieleen, mutta tuote tuntuu kokeillessa kuulemma miellyttävältä ja raikkaalta. Mintun tuoksuinen partavesi sopisi neutraalin tuoksunsa vuoksi vaikka naisenkin käyttöön. Tuoksu on hento, mutta hiukan hammastahnainen.
Huulivoide
Hunajaisessa huulivoiteessa on raikas katajan tuoksu. Voide on kevyt levittää ja huulilla kosteuttavan tuntuinen, ja pikku purnukka on uskomattoman riittoisa. Huulivoidetta tekee mieli levittää huulien lisäksi myös kynsinauhoille ja kuiviin kyynerpäihin - ja miksei voisi? Sosarin sivuilla kerrotaan, että se sopii hyvin hoitovoiteeksi kuivalle ja vahingoittuneelle iholle.
Sosarin tuotteita saa muun muassa Ruohonjuuri-myymälöistä sekä luonnonkosmetiikan verkkokaupoista. Kaikki jälleenmyyjät Sosarin sivuilla.
Suomalaisesta metsästä kerätystä kuusenpihkasta valmistetusta voiteesta lupaillaan suuria. Se on tarkoitettu ihon pienille vaurioille - ihottumille, pienille haavoille, hyönteisen pistoille tai halkeilevalle iholle. Kun kuuseen tulee haava, sen oma pihka hoitaa sen. Samaan perustuu myös Pihqa-voide.
Elizabeth Arden kehitti legendaarisen Eight Hour Creamin 1930-luvulla, ja käytti sitä silloin täysiveristen hevostensa ihovaurioiden hoitoon. Pihqa-reseptin isä Jukka Haaranen oppi pihkavoiteen keittämisen isoisältään jo lapsena, ja kokeili Elizabeth Ardenin tavoin muutama vuosi sitten sen tehoa omien ravihevostensa hoidossa. Voide näytti tehonsa, ja sitä alettiin tuottaa kuluttajien käyttöön.
Voide muistuttaa hunajaa paitsi väriltään ja koostumukseltaan, myös tuoksultaan. Makeassa pihkaisessa tuoksussa tuntuu metsä. Hunajaisesta olemuksestaan huolimatta voide ei ole tahmeaa, päinvastoin, se levittyy jopa öljymäisesti iholle ja tuntuu miellyttävältä. Sormiin siitä saattaa jäädä tahmea olo, joten suosittelemme käsien pesua. Voide pehmentää ja kosteuttaa tehokkaasti halkeilevat kynsinauhat sekä rauhoittaa paranevia asfaltti-ihottumia. Myöhäisen syksyn hyttyspuremat saavat myös Pihqa-voiteesta avun.
Voide tuntuu tehokkaalta ja jopa hieman liikuttavalta, sillä pihkan käyttö on vanhaa suomalaista kansanperinnettä. Pihkainen, metsäinen tuoksu vie käyttäjän suomalaisiin metsätunnelmiin ja herättää ylpeyden kotimaista luontoa kohtaan.
Pihqa-voide sisältää valkovaseliinia ja kuusenpihkaa (10 %). Pihka kerätään käsityönä suomalaisista metsistä, ja voiteet valmistetaan Tuusulassa. Tuote ei sisällä alkoholia tai hajusteita. Jälleenmyynti apteekeissa, Prismoissa ja sekatavarakaupoissa syys-lokakuun vaihteesta alkaen.
Tiedätkö, miten kasvot voi meikata käyttämättä yhtään sivellintä tai kuinka tehdään Instagramin trendimeikki? Meikkitutoriaalit ovat koukuttavan kiinnostavia, ja niitä on paljon. Kokosimme hyödyllisimmät, yllättävimmät ja hauskimmat meikkausvideot yhteen listaan. Tsekkaa nämä!
Shani Grimmond: Instagram-meikki
Emme tienneet, että voi olla sellainenkin asia kuin Instagram-meikki. Australialaistubettaja Shani Grimmond kertoo että on (tai ainakin sellainen, jota näkee juuri nyt Instagramissa paljon), ja lisäksi näyttää miten sellainen tehdään.
Papananaama: Perusmeikki
Tubettaja Sini Laitinen selostaa "perus"meikkinsä omintakeiseen, konstailemattomaan tyyliinsä: "Silmänaluset on vähän bulkannu, pitäis saada peittoon, joten isken Make Up Storen kakkakiekosta punaista siihen päälle."
Jordan Byers: Feikkimeikit
Okei, tämä ei ole tutoriaali, mutta niin hauska, että se oli pakko lisätä listaan. Amerikkalaisbloggaaja testaa ostamiaan feikkihuulipunia - ja kaikki ei mene ihan putkeen. Ylläri.
Jeffree Star: Meikki markettituotteilla
Meikkitaiteilija, stailisti, suunnittelija ja malli Jeffree Star on aiheuttanut negatiivista kohua huonolla käytöksellään, mutta meikata mies osaa. Star tekee täyden meikin ainoastaan perusmarketista löytämillään tuotteilla, ja spontaanit reaktiot tuotteiden laatuun viihdyttävät takuulla. Kaikkia videon meikkejä ei suomalaisesta marketista saa, mutta idea on sama. (Ja meikki upea!)
NikkieTutorials: Meikkaaminen sormin
Tutoriaaliguru Nikkie ottaa osaa haasteeseen, jossa koko kasvojen meikki täytyy tehdä käyttämättä ainuttakaan sivellintä, sutia tai muutakaan apuvälinettä. Video on hauskaa katsottavaa ja lopputulos yllättävän upea!
Saara Sarvas: Kymmenen sekunnin meikki
Suomalainen meikkitaiteilija Saara Sarvas osallistuu supernopeaan meikkaushaasteeseen. Kymmenessä sekunnissa ei ehdi edes käymään pissalla, mutta meikki pitäisi saada aikaiseksi. Tsekkaa myös muutaman vuoden takainen Earth Hour -meikki, kun Saara meikkasi itsensä juhlakuntoon pilkkopimeässä.
Morgan Hanbery: Keeping it real
Nuori amerikkalaisnainen päätti ladata astetta aidomman meikkausvideon YouTubeen. Siihen ihastui (satojen tuhansien ihmisten lisäksi) Jersey Shoresta tuttu J Woww, joka teki Morganin kanssa myös oman meikkivideon.
Virolainen luonnonkosmetiikkamerkki Sosar on saapunut Suomeen! Luontaistuotteisiin ja luonnolliseen kosmetiikkaan erikoistunut Nordic Health Systems maahantuo kiinnostavaa naapurimaan merkkiä Suomeen.
Sosarin tuotevalikoima sisältää hunaja-, muta- ja turvepohjaisia naamioita, saippuoita ja voiteita. Erityistä plussaa Sosar saa siitä, että valikoimasta löytyy tuotteita myös miehille.
Sosar on kolmen virolaisnaisen yritys, jonka voima ja teho pohjautuvat virolaiseen luontoon. Sosar tarkoittaa siskoa, ja yrittäjille sana edustaa huolenpitoa ja rakkautta sekä kanssaihmisiä että pohjoista luontoa kohtaan. Piret, Kerttu ja Triin yhdistävät Sosarissa voimansa, taitonsa ja osaamisensa turvallisuudesta, puhtaudesta, luonnollisuudesta, paikallisuudesta ja perinteisestä tietämyksestä.
Sosarin tuotteet eivät sisällä lainkaan haitallisia kemikaaleja. Ne on valmistettu käsin sataprosenttisen puhtaista, luonnollisista raaka-aineista. Jälleenmyyjät löytyvät Sosarin sivuilta.
Yliopiston Apteekki on viimeisen puolentoista vuoden aikana kehitellyt tuotteita, joilla se vastaa kotimaisten luonnonkosmetiikkatuotteiden kysyntään. YA naturae -tuotteet tulevat apteekkien, verkkokaupan ja erikoisliike Egon hyllyihin keskiviikkona 15. kesäkuuta.
Kotimaisten tuotteiden balmistuksessa on käytetty muun muassa ihoa uudistavaa, suomalaista koivunmahlaa sekä Suomesta kerättyjen puolukoiden ja mustaherukoiden siemenöljyjä. Tuotteiden ruusunmarjaöljy tuotetaan eettisesti ja kestävästi Afrikassa.
Tuotevalikoimaan kuuluu kasvovesi, puhdistusvaahto, silmämeikin poistoaine sekä kasvo-, vartalo-, huuli- ja silmänympärysvoiteet. Tuotteet valmistetaan Suomessa.
Kaikki tuotteet on valmistettu mahdollisimman luonnonmukaisesti ja ympäristöä säästäen. Sarja on sertifioitu Ecocert organic -standardin mukaan. Se sisältää raaka-aineiden lisäksi myös koostumuksen, tuotannon, pakkausten ja niiden prosessien tarkastuksen. Kotimaisia
YA naturae -tuotteet ovat paitsi luonnonmukaisia ja eettisesti valmistettuja, myös vegaanisia. Tai ainakin suurin osa niistä: vain yö- ja huulivoiteissa on käytetty mehiläisvahaa.
Iloisin uutinen luonnonkosmetiikan ystäville on (kotimaisuuden ja saatavuuden lisäksi) hinta. Kaikki YA naturae -tuotteet maksavat alle 13 euroa, joten ne sopivat laihemmallekin kukkarolle.
Viisi kertaa elektrolymfahoitoa testattu! Vaan kuinkas sitten kävikään?
Hoito tehtiin 50 minuutin pätkissä joka kolmas päivä (lukuunottamatta lyhyttä sairastumisjaksoa, jossa väliin jäi kahden päivän sijasta viisi).
Ennen hoitoa kropasta otettiin ympärysmitat vyötäröltä, lantiosta, pepusta ja reisien ylä- ja alaosasta. Omia kehityskohtiani olivat erityisesti vatsan seutu sekä lantio jenkkakahvoineen.
Hoidon aikana on tärkeää noudattaa terveellisiä elämäntapoja, jotteivät tulokset nollaannu. Tavallista elämää saa elää, mutta ymmärrettävää on, että esimerkiksi raskaat ja rasvaiset ruoat hidastavat tai jopa estävät elektrolymfaterapian vaikutukset. Alkoholia tulee välttää paitsi hoitopäivinä, mielellään myös koko hoitojakson ajan. Mikäli ohjeita noudattaa, luvataan vartalon yhteenlasketuista ympärysmitoista lähtevän vähintään 15 senttimetriä.
Sitten niihin tuloksiin.
Omista vartalon ympärysmitoistani lähti yhteensä 23 senttimetriä. Reisien alaosat pysyivät lähes muuttumattomina, mutta niihin en itse kaivannutkaan kiinteytystä. Vyötärön ja lantion ympärysmitoista katosi molemmista viisi senttiä. Mahtavaa!
Myönnettäköön, että olin hiukan skeptinen hoidon tehon suhteen, enkä täysin pidättäytynyt herkuistakaan. Pyrin kuitenkin pitämään huolta kohtuullisesta syömisestä ja alkoholin kulutuksesta. Yllättävät tulokset ovat kieltämättä inspiroivat ja antavat takuulla lisäpontta kunnon ylläpitoon.
Parasta hoidossa on ehdottomasti se, miten nopeasti sillä saa tuloksia aikaiseksi. Jos tietää olevansa menossa parin viikon päästä juhliin, eikä mahdu vanhaan kolttuun, saa elektrolymfalla tarvittavat sentit kutistettua vyötäröltä. Siitä huolimatta kyseessä ei ole mikään quick fix -kikka, sillä elämäntapojenkin täytyy olla kunnossa, jotta hoito tehoaisi.
Hoitojakson jälkeen elektrolymfahoidossa ei ole välttämätöntä käydä, mutta ylläpitokäyntejä voi tehdä silloin tällöin riippuen siitä, kuinka massiivisia tuloksia haluaa saada aikaan. Viiden hoitokerran jälkeen voi käydä säännöllisesti vielä toiset viisi - tai sitten harventaa väliä ja käydä hoidossa kerran tai kaksi kuukaudessa. Mikäli jakson jälkeen ei ryhdy mässäilevälle roskaruoka-, alkoholi- ja herkkukuurille, ei senttien kuitenkaan pitäisi tulla takaisin, vaikkei ylläpitohoidoissa kävisikään.
Ihan tuosta noin vaan ei hoitoa ehkä kuitenkaan tavallinen tallaaja osta, sillä se on hiukan tyyris. Viiden hoidon sarja maksaa 395 euroa ja kymmenen hoidon setti 690 euroa. Mutta toisaalta - minkä arvoisia ovat senttimetrit vyötäröllä, pepussa tai reisissä?
Siinä, missä ensimmäinen elektrolymfahoitokerta menee puhtaaseen ihmettelyyn, pääsee seuraavilla kerroilla jo kunnon treenin makuun.
Minulle kerrotaan hoitolassa, että laitteen namiskoita säätäessä olisi hyvä pyrkiä pystyasentoon, sillä silloin tehot alkavat kunnolla jyllätä kropassa. Itse en millään pysty vääntämään nappuloita erityisen kovalle ainakaan sisäreisissä. Peppu- ja vatsalihakset saan sentään välillä väännettyä jopa yli "kello kahdentoista".
Elektrodit rytyyttävät kehoa noin neljän sekunnin sykäyksissä lihasryhmä kerrallaan (tai riippuen siitä, mihin ne on asetettu). Yhtäjaksoista värinää ei kyllä jaksaisikaan - on mukava, kun lihakset saavat välillä hetken hengähtää. Kropan sätkintää on huvittavaa seurata "vierestä", kun ei itse aktiivisesti tee mitään liikkeiden eteen.
Huomaan, että hoidossa toteutuu samanlainen ilmiö kuin vaikkapa saliharjoittelussa. Toisella kerralla olo on energinen ja kaiken pystyy tekemään täysillä, mutta kolmannella kerralla tulee jo takapakkia, eikä pääsekään yhtä korkeisiin tehoihin kuin aiemmin. Samalla nälkä kasvaa syödessä ja tuntuu, että tehoja tekee mieli nostaa eksponentiaalisesti joka kerta.
Alan ymmärtää, miksei elektrolymfahoitoon saa mennä, jos on raskaana tai on vaikka sydämentahdistin. Sähköimpulssit nytkäyttelevät kehoa kuin Manaajassa konsanaan, ja hoito on rankimmillaan melko uuvuttava. Nappuloita voi onneksi aina säädellä oman jaksamisen mukaan - mutta on hyvä muistaa, että jos vetelee matalimmilla tehoilla koko hoitojakson, on turha odottaa suuria tuloksia. Siksi nappulat tekeekin mieli kiskaista kaakkoon, vaikka ainakaan oma kroppani ei moista kyllä kestä.
Kolmannen hoitokerran aikana kuulen, kun hoitajat juttelevat huoneen ulkopuolella keskenään asiakkaasta, jonka yhteenlasketut vartalonympärysmitat olivat kutistuneet 36 senttimetriä. Tunnen kateutta ja olen varma, ettei minun vyötäröltäni lähde sentin senttiä. (Pianhan se selviää.)
Minulle kerrotaan hoitolassa, että hoito tehostuu, jos sen jälkeen nauttii jotakin proteiinipitoista puolen tunnin sisällä hoidosta. Silloin proteiini menee lihaksiin ja on kropalle hyödyksi. Minua myös kannustetaan sulkemaan silmät ja hengittämään syvään sekä alku- että loppurentoutuksen aikana, jotta keho ottaa hoidon vastaan tehokkaammin.
Hoito kiihdyttää aineenvaihduntaa, joten hoidon jälkeen tulee juoda runsaasti vettä. Huomaan, että minulle tulee joka kerta hoidon aikana kova pissahätä - ja nälkäkin alkaa kurnia. Hoitaja varoittelee, että hoidon jälkeen saattaa huimata tai tulla paha olo, johtuen kiihtyneestä aineenvaihdunnasta ja siitä, kun kuona-aineet poistuvat kovaa vauhtia kehosta. Itse en tunne kertaakaan huonovointisuutta tai huimausta, mutta välillä hoidon jälkeen tuntuu heikolta, samaan tapaan kuin salitreenin jälkeen. Lihaksissa on rasittunut olo, mutta mieli on virkeä.
Seuraavassa kirjoituksessa selviää, millaiset ovat hoidon tulokset.