Gazpacho-keitto, Stockmann 5,50 e. Juoma: vesi
"Tuo mieleeni lapsuuden kesämatkat perheeni kanssa. Raikas maku, lisään siihen krutonkeja ja chilipaprikaa. Innostuin itse tekemään erilaisia versioita. Tavallisesti yritän suosia pikkuliikkeitä."
Juontaja Silvia Modig
Keltacurry-kookoskasvikset, Maithai 11 e. Juoma: kalja
"Jossain vaiheessa kävin hirveän usein. Varaan aina sen ainoan pöydän missä saa tupakoida. Keltacurry on se juju, sitä ei saa muualta. Thaimaalainen ilmapiiri, kuninkaan kuva seinällä. Pidän siitä."
Aurajuustokana, Ravintola Salve 13,50 e. Juoma: oluttuoppi
"Annokset ovat sairaan isoja ja hyviä. Kaloreissa ei säästellä, täydellistä krapulasafkaa. Juustoa on juuri sopivasti. Asun lähellä ja tykkään paikan perinteisestä hengestä."
Kansanedustaja Oras Tynkkynen
Currytofu, Bamboo Center 6,90 e. Juoma: vesi.
"Usein en ehdi laittaa ruokaa. Tofu on proteiinipitoista kasvissafkaa parhaasta päästä. Currytofuun ihastuin pari vuotta sitten. Kotona paistan joskus tofusuikaleita, paprikaa ja maapähkinävoita, se on taivaallista."
Säveltäjä Kerkko Koskinen
Spagetti bolognese, Mare Chiaro 4,50 e. Juoma: vesi
"Kävin ekaa kertaa vuonna 1990, kun olin Kallion lukiossa. Joku tiesi mestan, ja menin mukana. Ei voi puhua muista bolognese-kastikkeista samana päivänä. Järkyttävän hyvää. Käyn siellä kerran viikossa."
Kokki Sami Garam
Wieninleike, Ravintola Salve 11,50 e. Juoma: olut
"Hyvää krapularuokaa, syön yleensä muusin kanssa. Vanha, omannäköisensä mesta. Merihenkisyys on minulle plussaa, koska olen helsinkiläinen."
Suunnittelija Paola Suhonen
Satay tofu, Bamboo Center 6,90 e. Juoma: vesi
"Vegetaristien ja vegaanien luvattu paikka. Rento fiilis, ei niin ravintolamainen. Isot annokset, tosi halpa. Välitön palvelu, tosin välillä hieman tungosta. Viisi vuotta olen käynyt, kerran viikossa tulee käytyä."
Kirjailija Tuomas Vimma
Ankankoipiconfit, Ravintola Kosmos 19 e. Juoma: punaviini Don Aurelio
"Uusi tuttavuus. Kanaan verrattuna ankka on reipas, siinä on enemmän potkua. Kosmoksessa on mukavat loossit ja ajaton tunnelma: aivan kuin kello olisi pysäytetty 20 vuotta sitten."
Tagliatelle Della Casa, Benjamin’s Bistro 8,50 e. Juoma: Iso tuoppi
"Mukavan pieni, saa kuunnella italiaa. Annoksessa on katkarapuja ja pieni siivu parmakinkkua, joka antaa säväyksen. Kerma tekee annoksesta pehmeän. Myöhäisen iltapäivän paikka."
Laulaja Vuokko Hovatta
Grillattu tuore kala, Limon 10-32 e (riippu koosta). Juoma: lounaisranskalainen valkoviini
"Saa valita tiskiltä, minkä kalan ottaa. Se valmistetaan asiakkaan silmien alla kiviuunissa. Slow food -meininkiä, pidän siitä."
Kirjailija Juha Itkonen
Kasvinburger. Ravintola Ilves 8,40 e. Juoma: keskiolut
"Hyvä hinta-laatusuhde, tähän kuuluu salaatit ja kaikki. Ilveksessä on epämuodollinen tunnelma, ruoat tilataan tiskiltä. Soitimme bändini Helmen kanssa Semifinalissa aikoinaan, silloin tutustuin paikkaan."
Näyttelijä Matleena Kuusniemi
Seljanka-keitto, Soppamies 7 e. Juoma: vesi
"Olen käynyt viime keväästä asti. Lähellä kotia, vastapäätä lihatiski, josta voi katsella härän kieliä. Syön mielelläni meren herkkuja ja venäläistä ruokaa. Minut tunnetaan siellä."
Juustokuorrutteista kasvispilahviriisiä, Ravintola Kosmos 17 e. Juoma: vichy
"Täyteläinen maku. Saan ruoan työsuhde-etuna, olen ollut Kosmoksessa vuoden verran tiskaajana. Välillä on vaikea sovittaa työtä ja musaa yhteen. En ole löytänyt parempaa ravintolaa Hesasta."
Malli Ninja Sarasalo
Yakiniku, Kabuki 15 e. Juoma: Saporo-kalja
"Munakoiso alkuruokana on taivaallisen hyvää. Tätä ei saa muualta. Istun useimmiten tuolilla, tatamilla puutuu jalat. Kävin Kabukissa ensimmäisen kerran 16-vuotiaana. Siellä käy paljon julkkikisia."
Rokkari Jussi 69
Caesar-salaatti kanalla, Tori 9,90 e. Juoma: kevyt cokis
"Minulle tuodaan aina annos suoraan ja kysytään erikseen, onko jo tarpeeksi myöhä oluelle. Ravaan usein keittiössä. Kerran minulta kysyttiin, kuinka sinne vip-loungeen saa kortin."
Kirjailija Johan Schmidt
Menu Surprise (6 ruokalajia), Chez Dominique, viineineen 184 e. Juoma: punaviini
"Syön aina mitä suositellaan, ja yllättyn positiivisesti. Täällä ei pidä koskaan syödä omaan piikkiin. Erityisesti pidän lampaasta ja kalasta. Annokset ovat niin pieniä, että jaksaa syödä kaiken."
Sushi Teysoku, Kabuki 23,50 e. Juoma: vesi
"Asun nurkan takana ja tunnen henkilökunnan. Söisin sushia joka päivä, jos olisi varaa. Maistoin sitä ensimmäisen kerran teinipoikana. Hyvä että paikan alkuperäinen tyyli on säilytetty."
Vaatesuunnittelija Nessi Hovi
Currykana, Bamboo Center 6,90 e. Juoma: vesi
"Stadin paras kiinalainen. Keskivahvassa annoksessa on ihan oma yrttiseoksensa, maistuu erilaiselta kuin missään muualla. Halpa paikka, hyvä palvelu. Käyn usein iltaisin, kun on rauhallisempaa."
Räppäri Notkea rotta
Fissarit triplamällillä, Hertsikan Snakky n.3,20 e. Juoma: lämmin jaffa
"Pari ranskalaista ja kalapuikko, jotka lilluvat sinapista, ketsupista ja majoneesista tehdyssä lammessa. Ollaan käyty vuodesta 1983. Tiskin takana pitkätukka spaddu suussa."
Kiekkoilija Kimmo Kuhta
Sushi, grillattu tonnikala ja mishokeitto, Ravintola Kabuki 34,50 e. Juoma: cokis tai vahva tee
"Ensimmäisellä kerralla en saanut sushista mitään irti. Nyt se on ollut lempiruokaani jo pari vuotta. Laaja valikoima ja loistava omistaja. Aki on tuttavani. Käyn pari kertaa kuussa."
Dj Control
Kanapinaattipasta perunamuusilla, Tori 10 e. Juoma: Crowmooren omenasiideri
"Minulla on keliakia, joten en voi syödä pastaa. Tämä kombinaatio toimii, sitä ei saa muualta. Kastike on voipohjainen, ei kermainen. Torissa näkee paljon tuttuja. Käyn siellä luovassa krapulassa sunnuntaisin."
DJ Jori Hulkkonen
Momo, Ravintola Mountain 11 e. Juoma: vesi
"Annoksessa on lampaan jauhelihasta valmistettuja jauhonyyttejä. Tulinen pakkaus. Pidän vahvasta, itämaisesta ruoasta. Kävin paikassa jo, kun se sijaitsi Töölössä. Nykyisin se on Larussa."
Taitelija Jani Leinonen
Qaurter Pounder -ateria ranskalaisilla, Mc Donald’s 5,20 e. Juoma: light-cokis
"Maailman demokraattisin mesta, siellä syövät niin presidentit kuin pummitkin. Reagoi paikallisuuteen nopeasti. Vanha suosikkini oli ruishampurilainen, joka ei enää kuulu valikoimiin."
Yakiniku, Kabuki 15 e. Juoma: vihreä tee
"Annoksessa on ohuita lihasuikaleita, jotka saa itse paistaa. Ne ovat aivan ihania. Tunnen Akin hyvin. Täällä saan olla aivan rauhassa."
Klamydian Vesku
Meatball-patonki, Hertsikan Subway 3,90 e. Juoma: maito tai cokis
"Hyvin asiallinen paikka. Tulin todellakin täyteen, vaikka olenkin iso kaveri. Tehtiin levyä siellä päin ja käytiin joka päivä Subissa. Olen kokeillut kaikkia makuja, mutta tämä lämmitti sydäntä."
Mekin suosittelemme
Mikko Leppilampi, näyttelijä:"Sushia Kabukissa. Pizzaa ja Caesar-salaattia Manalassa."
Antti Siirala, pianisti:
"Palace Gourmet’s yllätysmenua. Santa Fé:n ‘mättöannoksia’ ja margaritaa."
Tommy Lindgren, muusikko:
"Zio Pepen rasvaisia pastoja. Hima&Salin kanawokkia."
Jonna, laulaja:
"Cantina Westin kana-annoksia."
Jaakko Saariluoma, näyttelijä:
"Du Diin paistettuja nuudeleita."
Saija Lentonen, näyttelijä:
"Krapula-aamuna Torin pekonivoileipää."
Maija Vilkkumaa, muusikko:
"Kosmoksen tartar-pihviä. Lehtovaaran couer de fileta."
Viivi Avellan, tv-kasvo:
"Kabukin tonnikalasipulisosetta alkuruuaksi!"
Tuomas Enbuske, tv-kasvo:
"Hesburgerin purilaisia!"
Mariska, muusikko:
"Talon kofta-juutsoa tomaattikermakastikkeessa Mount Everestissä."
Laura Pyrrö, sopraano:
"Torin caesar-salaattia."
Kimmo Pohjonen, muusikko:
"Merimakasiinin sinisimpukoita kermakastikkeessa. Salven muikkuja."
Sami Saikkonen, tanssija:
"Hong Kongin Won-ton keittoa nuudelinyyteillä."
Nämä suositukset perustuvat City-lehden 3 ravintolaani -palstaan, jolla kuuluisat henkilöt kertovat omat suosikkiravintolansa.
7 kommenttia
Kotiruokaa
15.10.2004 22:00
Kun tulee ikävä mummoa tai äitiä, niin kannattaa tulla kallion kotiruoka mestoihin. Cellan lihapullat perunamuusilla, Loimulohi, karitsanlihamureke..tai silalakka vuori muusilla. ja pitänee soittaa himaan että pärjätään.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
pertsa
18.10.2004 11:04
Hei te kaikki "tunnen Kabukin henkilökunnan", "Aki on tuttavani", tai jopa "Aki on hyvä tuttavani": Kyllä on hienoa! Ja Kim Heroldille: Kyllä sä saat olla aivan rauhassa ihan missä vaan. VOI ELÄMÄ!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
J_a_p_e
19.10.2004 11:08
Hehheh ... Discon Aki Eronen kertoo ruoasta ja kuvassa komeilee Discon Olli Halonen
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
nipponfinn
20.10.2004 22:15
amen pertsa!
kaikki tuntee Akin etc, muttei osaa sanoa Sapporo saatikaan miso... jeesus sentaan
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
CimoTiiroska
22.10.2004 08:19
Stadin paras kiinalainen on muuten Peking.
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
kokenut223
25.10.2004 12:45
stadin parhaat kiinalaiset ovat dragon spring kampissa ja kallion quick wok.. Bamboo centerissä liikaa porukkaa, eikä saa kunnon ruokarauhaa, ihmettelen suuresti niitä, jotka kehuvat ylihintaisia, tunnen hyvin akin paikkoja, heheheheh:) Erityisesti chilikastikkeesta ja hinnoista boonusta dragonille..
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
pulu123
20.11.2012 17:18
Tässä olen samaa mieltä, DragonSpring on ehdoton 1 Helsingin kiinalaisista! En enää käy melkein koskaan missään muussa kiinalaisessa. Ja tosiaan, ''tunnen Akin'' ei taida liittyä mitenkään siihen, onko paikassa hyvä ruoka?
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin