Koulun keskeyttäneet

Onko sattumaa, että maailman kohkatuimpien yritysten perustajat (Apple, Facebook, Microsoft) eivät ole noudattaneet opetusministeriömme ohjetta? (No, ok Googlen tyypit on valmistuneet). Toki tiedämme, miten ohje kuuluu, mutta koska kertaus on opintojen äiti: Valmistukaa korkeakoulusta viidessä vuodessa.

Tämä on hyvä sääntö juristeille, lääkäreille, tilintarkastajille ja yleensä virkamiehille. Kaikilla aloilla, joilla tutkintoa tarvitaan ammatin harjoittamiseen.

Entä muut korkeakouluopiskelijat? Ne, joille reksi sanoi opintojen alussa, että tämä ei ole ammattikoulu?

Korkeakoulussa oppii paljon hyödyllistä: itsekuria (toivottavasti), omaksumaan nopeasti tietoa, verkostoitumista (no, ehkä vain kauppakorkealaiset), oman alan teoreettisen taustan (sillä voi päteä joulupöydässä), mutta entä muita tulevaisuuden duunin kannalta tärkeitä asioita?

Olisiko kymmenen vuotta oman alan työ- tai yrittäjäkokemusta ja tutkinto parempi yhtälö kuin viisi vuotta tutkintoa ja kokemattomana työnhakuun?

Tapasimme kolme pärjännyttä drop-outia. He kertovat, miksi yhteys yliopistoon pätki.

1 kommentti

MJClo

23.2.2011 12:52

Mielestäni artikkelissa on hieman liian kapea perspektiivi menestymisen määrittelemiseen, joka artikkelin mukaan on suoraan verrannollinen rahapussin kokoon. Itselleni yliopiston jälkeinen menestys olisi mieleinen työpaikka fiksujen ihmisten keskellä, joiden kanssa voisin (yrittää) tehdä maailmasta paremman ja tasavertaisemman paikan elää meille kaikille. Jos tässä onnistuisin, tuntisin itseni hyvin menestyksekkääksi, euromäärästä huolimatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi