“Lapsena Utsjoella sain herkkuja porosta riekkoon. Äiti leipoi joka viikko ja oululainen isoäiti taikoi mustikkapiirakoita ja mustikkakeittoa. Piti kokeilla samaa.”
Mahtavaa, ensimmäinen marjastava dj?
“Ei herranjumala! Mitä näperrystä. Kalastamisesta, loimulohesta ja Jukan savulohikeitosta pidän kyllä. Keittiössä en hifistele tai käytä keittokirjoja vaan sävellän. Siistiä pitää silti olla. En kestä tiskikasoja.”
Erilaiset pastat sekä salvialla, sitruunalla ja pekonilla täytetty kananpoika ovat Ehon bravuureja. Ainoa ahdistus, riisin keitto, hoituu kun veteen lisää tipan oliiviöljyä. Mausteista valkosipuli ja sweet chili -kastike ovat elinehtoja. Viimeisin löytö on Jozon gourmetsuola: kuin merisuolaa mutta hienorakeisempaa, pehmeämpää ja lisäaineetonta. Maistatettu on, pitää paikkansa. Keittiövälineistä tarvitaan wok-pannua, Victorinox-veitsiä, espressopannuja ja blenderiä.
“Juhlien alkuun tarjoan vadelma-margaritat. Tequilaa, Cointreauta tai Triple Seciä, sitruunamehua, sokeria ja pakastevadelmia. Yksi riittää! Viini saa olla punaista, rypäleistä paras on Merlot.”
Yötyöläisellä kivi, tai juustopallo, vatsassa on virhe.
“Söin kerran järjettömän quattro formaggio -pizzan tuntia ennen keikkaa. En syö toiste. Myös hiilarit kannattaa pitää aisoissa.”
Joko tässä urheillaan? Ei ihan. Ero on työn tunnelmassa ja jälkihoidossa.
“Eerikin Pippurin kebab, lohkoperunat ja extrajogurtti viideltä aamulla on taivaallista. Ravintoloista luotan Rivolettoon, Toriin ja Kampin Keskuksen Don Corleoneen. Jos ruoassa on vikaa, avaudun siitä helposti mutta asiallisesti. Suomen palautekulttuurissa on kehittämistä.”
Päätoiminen dj laskee rahansa sen verran tarkkaan, että asiantuntemus ulottuu myös säästöherkkuihin.
“Lidlin espresso ja lasipurkissa oleva appelsiinimehu.”
Testattu on, molemmat. Mehu on kuin Tropicanaa.
Hellapoliisi
Ratsia:
- Perunaa Ei
- Pippurimylly Kyllä
- Viinipullon ilmaaja Kyllä
- Teepallo Ei
- Munakuppi Kyllä
- Biojäte Ei
Resepti:
Anan kanapasta 4:lle
- 4 kananrintaa.
- 1 pkt Valion aurajuustoa.
- 1 paprika.
- 1 sipuli.
- Tuoretta valkosipulia.
- 1 prk maustettua crème fraîchea.
- 2 rkl kanalientä.
- Loraus maitoa.
- 2-3 kuivattua bird’s eye chilipippuria .
- Suolaa, pippuria.
- Tuoretta basilikaa.
- Paahdettuja pinjansiemeniä.
- Raastatettua parmesania.
- Pennepastaa.
Pilko ja mausta kana pippurilla ja suolalla. Ruskista sipulit ja paprika. Lisää ja kypsennä kananpalat. Lisää kanaliemi, crème fraîche, maito ja murustettu aurajuusto. Keitä pasta (n. minuutti alle paketin ohjeen) ja lisää se samaan wok-pannuun. Tarjoiluun basilikaa, pinjansiemeniä ja parmesania.
Juoma: MezzoMondo-punaviini.
Soundtrack: Ben Watt: Buzzin’ Fly Vol. 2.
1 kommentti
Pauz
17.6.2005 10:51
Ei kiinnosta!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin