Kasvien ihmeelliset elämät

  • 3001Europa

Akaasiat myrkyttivät kudut Kalaharissa...Ymmärrämmekö kasvit ja niiden elämän oikein vai olisiko ymmärryksessämme jotain pielessä. Eräässä mielessä näyttää ehkäpä yllättäen siltä, että kasvit olisivat jopa kehittyneempiä kuin jotkin eläimet. Kasvit kommunikoivat keskenään, niillä on sosiaalista elämää, ne reagoivat ympäristönsä muutoksiin, ne puolustautuvat, ne sopeutuvat ja ne tekevät yhteistyötä. Kasvit luonnollisesti myös tuottavat meille happea ja ylläpitävät omaa elämäämme. Ne muuntavat atomien ytimissä auringossa syntynyttä energiaa kemialliseksi energiaksi Maapallolla ja ylläpitävät monimutkaisia ekosysteemejä. Ne houkuttelevat makealla medellä hyönteisiä mukaan karkeloihinsa. Mitä upeampi kukka sitä suuremmat mahdollisuudet houkutella pörriäisiä ja jatkaa sukua. Jotkin kasvit vapauttavat siitepölyä, joka kulkeutuu kaikkialle - tuhlailevaa mutta nerokasta sekin. Ja kasvien aika on eri kuin ihmisten aika. Monet kasvien prosesseista ovat niin hitaita, että ihmiset eivät niitä huomaa. Monet kasvit elävät satoja ja jopa tuhansia vuosia. Ja eräät evoluution huippukasvit ovat kymmeniä miljoonia vuosia vanhoja lajeina kuten esim. orkideat, joiden esi-isät valloittivat Maan pintaa jo n. 80 miljoonaa vuotta sitten. Nyt orkideoita on jo tuhansia erilaisia mutta niitä häviää kiihtyvää vauhtia kun Maapallon biodiversiteettiä tuhotaan. Jotkin kasvit ovat lihansyöjiä kun taas jotkut ihmiset ovat kasvissyöjiä. Kasveista saamme lääkkeitä, jotka parantavat vaikeita sairauksia.

Kasvithan ovat todella nerokkaita organismeja. Kasvit täyttävät korvaamatonta perustehtävää maailmassamme mutta minkä arvon annamme tälle tosiasialle. Lyhytnäköisesti kasvit ignoroidaan usein taloudellisessa päätöksenteossa mutta pitkällä juoksulla taloutta ei ole ilman kasveja. Ne ovat ravintoketjujen perusta. Veikkaisinpa, että tulevaisuudessa sellainen ihmispopulaatio menestyy, joka osaa yhteensovittaa aineellisten hyödykkeiden tuotantonsa elämän eri muotojen välisen keskinäisyhteyden kanssa. Tämän yhteyden ymmärtämisessä olisi työmaata monella taholla maailmassamme. Onkohan muuten tutkittu tapahtuuko planeettamme metsissä biokommunikaatiota kun niitä kaadetaan. Maapallolta on tunnetusti kaadettu aika rutkasti metsiä...ja elämme kaikki samassa kaasussa kuin metsät. Ken tietää - ehkäpä puulajit kommunikoivat yleisemminkin biokemiallisesti kuten Kalaharin akaasiat, jotka reagoivat kasvaneen kudupopulaation aiheuttamaan ulkoiseen uhkaan tuottamalla myrkyllisiä pitoisuuksia tanniinia. Vaikuttaa siltä, että tämä kasvien biokommunikaatio ei ole yhteiskunnassa kovin tuttu juttu ...

1 kommentti

Anonyymi

5.12.2021 10:33

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus