Transfluent on ohjelmisto tai pikemminkin kääntäjien verkosto, joka saa ja jakaa käännöstöitä asiakkailta kääntäjille.
Perinteisesti yritys lähetti käännettävän materiaalin käännöstoimistolle, joka valitsi jonkun kääntäjän tekemään.
Transfluentin mallissa kääntäjiä on koko ajan ympäri maailmaa. Jani Penttinen väittää, että heillä on yli 50000 kääntäjää. 24/7 heillä on jossain joku kääntäjä valmiina kääntämään.
Kääntäjät tienaavat enemmän
Kääntäjien työ on usein työpaikalla on 8-16 jaettu. Transfluentin mallissa voi tehdä töitä urakkapalkalla ja kääntäjä voi tienata paljon enemmän rahaa. Kääntäjä voi tehdä työtä silloin kun hänelle sopii ja pitää taukoja milloin haluaa. Työ on vapaampaa ja ajasta ja paikasta riippumatonta.
Verkko ja verkostotalous luo uusia bisnesmalleja
Verkon kautta voi talkoovoimilla tehdä yhä useampia hommia pienemmissä palasissa tai usealle ihmiselle jaettuina tehtävinä.
Transfluent on hyvä esimerkki siitä, että uudella tavalla ajattelemalla voi koko toimialan muuttaa.
Menestystä kehittämisen, toimialojen murtamiseen ja elämääsi!
Kesätöiden etsiminen on kuumimmillaan. Moni etsii kesätöitä esimerkiksi Duunitori.fi:stä. Kyselin kavereiltani, minkälaisia kesätöitä ja ekoja työpaikkoja heillä on ollut.
Aika monenlaisia ekoja työpaikkoja ihmisillä on ollut. Itselläni ensimmäinen työ oli lehdenjakamista urakkapalkalla. Siitä sain hyvää oppia ja tykkäsin, kun sain omalla ahkeruudellani vaikuttaa palkkaan.
Tässä esimerkkejä, minkälaisia ekoja kesätöitä ja työpaikkoja ihmisillä on ollut. Ole reipas äläkä nirsoile. Kaikki työt on oppimista elämää varten. Uran ehdit aloittaa myöhemminkin.
Eka työpaikka oli:
- kaupan kotiinkuljetusauton apupoikana
- Aholaidassa hyllyjä täyttelin. Oli opettavaista ja motivoi opiskelemaan. Toinen motivoiva paikka oli yo-tutkintolautakunta, jossa vertasin paperissa olevaa nroa tietojärjestelmässä olevaan (eli tarkastin, että tallennus oli mennyt oikein), palkka olis ollut merkittävästi isompi, jos olisi ollut tutkinto (miksi?). Opin siis, että opiskelemaan...
- Varastomiehenä asevarikolla
- Täytin myymäläautoa ennen kuin viivakoodit oli keksitty.
- Tais olla mullakin lehdenjakaja. Oli aina jännä kattoo paljonko oli lehtipinoja ja mainoksia porttikongissa. Joka mainoksesta sai ekstraa! Niitä sai ensin lajitella ennen itse actionia. Pennies from heaven
- Kasvatin muutaman kesän männyntaimia ja syksyisin sitten istutettiin net. Se istutusviikko oli järettömän raskas fyysisesti. Homma alkoi keväällä siemenistä, jotka kylvettiin, koulittiin kuunnellen yöradiota ja lannoitettiin säännöllisesti. Vastuullista ja palkitsevaa.
- Istutin männyntaimia urakkapalkalla kaverin isälle. Kolmen viikon hommalla sai saman verran kuin kaverit kunnan kesätöissä koko kesältä. Ei kyllä mitään herkkua ollut, mutta oikein työnmakuista. Herättiin ennen sianpieremää ja lähdettiin pois kun tuli liian kuuma. Ja paarmoja oli ku vanhassa testamentissa.
- Poimin mansikoita. Tajusin aika äkkiä, että ei ollut mun juttu
- No tietty Hese.
- Mä pidin kesäkahvilaa mun siskon kanssa, sisko oli täysi-ikäinen mä 13v. .. Yrittäjäperheestä niin mitä vanhemmat edellä sitä pienet perässä. Sitä ennen taisin saada "kesätyörahat" keräämällä päivänkakkaransiemeniä 4H kerholle joka myi ne Helsingin kaupungille. Niistä sai jotain x-markkaa / 100g
- Kolmen lapsen hoitajana heidän kotonaan äidin mennessä takaisin töihin. Nuorin vuoden, sitten 5v. ja eskari... Usein mietin miten silloin pärjäsin kolmen kanssa kun välillä tuntuu että omissa kahdessa on ollut kädet täynnä työtä. Muistikuvista päälimmäisenä se, että naurettiin ja hulluteltiin paljon ja koko ajan paistoi aurinko.
- Mainostenjako. Tai talonmieshommat ja ruohonleikkuu en muista kumpi alkoi ensin. Kyl työnteko olis sellainen nautinto et sitä osais jo arvostaa.
- 13-vee, muurarinapulainen..
- Eka oikee virallinen työpaikka taisi olla hautausmaalla puutarhahommissa. Se oli sellanen kuukauden mittainen "tienaa tonni" kampanja. Ja tämä siis markka-aikana! Olin varmaan 15 tjsp.
- Porasin Michelin-ukoille persreikiä urakkapalkalla. Kuuma kesä, radiosta soi iskelmä. Good times.
- Hattukauppa ja työkalukauppa. Oikeesti taisi olla enemmän päivähoitopaikka, vaikka sain taskurahaa. Ja oikea eka mansikanpoimija.
- Kärry- ja pullopoikana Turussa Tampereentien Prismassa 80 luvulla. Kyseinen kauppa on olemassa ja samalla paikalla yhä edelleenkin.
- Puhelinvaihteen hoitaja, silloin historiallisten lankapuhelinten aikaan.
- 4H:n kautta apulaisena keramiikkapajassa sen jälkeen lasten uimakoulua
- Kesätoimittaja Keski-Uusimaassa, olin 18-vuotias, työpaikka Keravalla, tien toiselta puolen olin päässyt Kvan yhteiskoulusta ylioppilaaksi edellisenä päivänä.
- Juoksutyttönä eli tsupparina Lemminkäisellä, Maantiekylässä, vuosi oli 1970.
- 14 vuotiaana puusepänverstaassa reikien poraaja 2*2 ja 2*4 tuuman "parruihin".
- En muista ekaa, mutta yksi ekoista oli mansikkatilalla mansikoita poimien. Kummasti sain parhaat puskat nopeasti, kun keskityin keräämiseen, enkä kavereiden kanssa sosiaaliseen elämään siinä puskien välissä mansikoita syöden.
- Ihan snadina istutin taimia, en saanut palkkaa mutta osaomistan vieläkin. Ensimmäistä palkkaa taisin saada opettajan sijaisena 17-vuotiaana tuoreena ylioppilaana.
- 13v Fida:n kirppiksellä kesäapulaisena kuukauden, seuraavana kesänä taidekartanossa MYYMÄSSÄ lippujen ja tilojen esittelyiden lisäksi KALLIITA TAULUJA mm. venäläisille / turisteille jne. ihan pokkana asiantuntemuksella 14vuotiaana..
- Säynätsalon talotehdas nevö forget!
- Muistaaksee kans kokeilin ihan ekaksi mainosten jakoa, mutta se loppu mun osalta lyhyeen. En täten laske sitä, mutta kotisiivousta tein jonkin aikaa, ihan hirveetä hommaa oli!
- Helvi Sipilän lastenlapsien nanny ja mainosten jakaminen penni/kpl. Kävin barrikaadeille palkasta työnantajalle ja sain nostettua sen koko jengille;) En ollut silloinkaan hiirulainen, yeah.
- Kaupan kassana 17-kesäisenä. Vanhan ajan kassakone, kaikki hinnat piti muistaa ulkoa ja pullaa/keksiä/leipää myytiin lasivitriinistä. Toimistotilojen ja vasta valmistuneiden talojen siivoajana 18-vuotiaana.
- 6 vuotiaana sokerijuurikkaan harvennuksessa ja siitälähtien joka kesä vastaavaa ja vesakontorjuntaa, ruohonleikkuuta, kitkemistä, 30000 rhododendronin siirtoa isompaan purkkiin, traktorikuskina, raksalla jne ja 23 v eteenpäin kaikenlaista sekavaa josta viimeiset 18 vuotta yrittäjänä
- Yritän pinnistellä: oliko se hevosten lomitus, navetta lomitus vai sikatilallisten lomitus?
- Kreikassa baari/kahvilatyöntekijänä. Hyvin meni tarjoileminenkin ilman kokemusta, vain yhdet bisset iltalialaisen turistin silkkitakille..
- pilkoin puita.
- Oltiin mansikanpoimijoina kavereitten kanssa 13-vuotiaana Kotkan Kaukolassa tai Jäppilässä, kumpaa se nyt olikaan. Saatiin lemput sieltä ennen kuin viikko oli kulunut, kun otliin syöty enemmän kuin kerätty. Tai sitten se johtui siitä, kun aloitettiin mansikkasota tyttöjen kanssa?
- Lapsimalli ura kesti vuosien ajan ja lähes viikottain keikkoja 7-vuotiaasta. Suuri osa rahoista säästöön.
- Pianonsoiton opettajana musiikkiopistossa.
Viimeinen #ekatyöpaikka on nuorimmalta kommentaattorilta. Meidän City Digital mediaperheeseen kuuluvalta Vivas.fi toimitusjohtaja Aleksi Virtaselta:
- toimitusjohtaja - Aleksi Virtanen
Menestystä ekaan työpaikkaasi! Muista: Kaikki työ on tärkeää!
Sinä voit pienillä teoillasi muutat maailmaa. Kun menet työpaikalle. Voit hymyillä ihmisille. Keittää kahvit muille. Auttaa toisia.
Pienet teot vaikuttavat työpaikan ilmapiiriin. Pienet arkiset askareet muuttavat maailmaa vaikkei aina siltä tunnu.
Työmaailman perhosefekti
Hymyilet työkaverillesi, hän hymyilee todennäköisesti takaisin. Aiheutat ketjureaktion. Hymy tarttuu. Jos et usko, kokeile haukotella. Jo pelkkä haukottelun ajattelu saa sinut haukottelemaan.
Sorry. Ei ollut tarkoitus saada sinua haukottelemaan. Tai ehkä oli. Tarkoitus oli todistaa, että digitaalisella viestinnällä on merkitystä ja digitaalisesti viestimällä voimme saada toiset ihmiset toimimaan halutulla tavalla.
Työlläsi on merkitystä
Maailma on muuttunut. Tehtaan liukuhihnatyön sijasta teemme älyä vaativaa työtä. Ajattelemme paljon. Työmme on suunnittelua, designia, brändien rakentamista, markkinointia. Tuotamme aineetonta hyvää. Ei ehkä niin konkreettista kuin joku katedraalin rakentaminen, mutta silti jokaisella työtehtävällä on merkitystä.
Meidän firmoissa on töissä erilaisilla titteleillä olevia ihmisiä. On koodaria, palvelumuotoilijaa, art directoria, projektipäällikköä, copywriteriä, toimittajaa, editoria, moderoijaa, konseptoijaa, myyjää, markkinoijaa, arkkitehtia, suunnittelijaa, senior developeria, team leaderia jne.
Listaan tähän vähän eri tittelillä toimivien ihmisten aiheuttamia perhosefektejä. Listan ei ole tarkoitus olla kattava, mutta saat varmasti idean miten pienet työtehtäväsi vaikuttavat maailman kehittymiseen. Pienillä teoilla on merkitystä.
Jotta saat haukottelun loppumaan, laitan tähän hymykuvan.
Toivottavasti hymyilet nyt. Tämä blogaus sai taas aikaan pienen efektin. Tässä koottuna digimaailmassa eri titteleillä toimivien ihmisten pieniä tekoja, joilla he muuttavat maailmaa
Koodari ja senior developer muuttavat maailmaa
Koodaaja ei ole enää kokista juova nörtti komerossa. Koodaaja on sankari. Koodaaja muuttaa maailmaa koodirivi kerrallaan. Koodaaja on saanut aikaan senkin, että tämä sivusto on pystyssä. Koodaaja on rakentanut sinulle pienin näppäimistön näpsyttelyin ohjelmiston, jonka avulla voit lukea tämän tekstin. Senior developerit huolehtivat siitä, että verkkokaupan tilausjärjestelmä toimii.
Ilman sovellusten kehittäjiä ei olisi Facebookkeja, hissejä, ei firmojen nettisivuja, ei kännyköitä ei edes taskulaskimia. Sovelluksia on joka paikassa. Jokainen yritys tarvitsee koodarien rakentamia sovelluksia. Sovellusten avulla voidaan toteuttaa sisäistä viestintää, sähköpostittelua, ulkoista viestintää, tietojen tallennusta. Kaikki toimii sovellusten ympärillä. Ilman koodareita ja devaajia ei olisi digitaalisia työkaluja. Teette tärkeää työtä. Koodari on digitaalisen maailman rakennustyöläinen. Koodaus on nykyajan käsityötä. Maailma muuttuu koodirivi kerrallaan.
Palvelumuotoilija, konseptisuunnittelija, arkkitehti ja art director muuttavat maailmaa
Sovellus näyttäytyy käyttöliittymän kautta. Harvoin näkee koodaria, joka osaa suunnitella palvelusta helppokäyttöisen. On niitäkin, mutta usein koodaaja tarvisee työparikseen palvelumuotoilijan ja graafisen suunnittelijan tai art directorin. On myös art directoreita jotka osaavat koodata. Yhteistyössä voimme täydentää toistemme osaamista. Kaikkia tarvitaan.
Brändi on sitä miltä se näyttää, mitä se on ja miltä se tuntuu. Hyvin muotoiltu verkkopalvelu, hissin käyttökokemus, kivasti toimiva verkkopankki on tärkeä osa yrityksen toimintaa. Mainoksissa annettu lupaus hyvästä palvelusta pitää ulottua toimintaan asti. Jokaisen tuotteen takana on designeri tai palvelumuotoilija, joka tekee tuotteeseen fiiliksen ja tuotteen hengen. Hyvä tuote on hyvin suunniteltu. Hyvällä tuotteella on selkeä arkkitehtuuri. Hyvällä palvelulla on selkeä palvelukokemus. Hyvä tuote on sellainen, jota kantaa ylpeänä ja kehuu kavereille. Designilla on merkitystä. Art directorit, graafikot, visualistit, tilasuunnittelijat, konseptisuunnittelijat ja käyttöliittymäsuunnittelijat muuttavat maailmaa mukavammaksi käyttää. Pienillä teoilla on merkitystä. Maailma muuttuu design kerrallaan.
Projektipäällikkö, scrum master, team leader muuttavat maailmaa
Jokainen työ alkaa ihmettelystä ja päättyy toimitukseen. Siinä välillä on joku tärkeä ihminen, joka jäsentää ihmettelyn aiheet tärkeysjärjestykseen ja vahtii, että jokainen asia tulee tehtyä. Maailman monimutkaistuessa ja projektien haastavuuden kasvaessa tarvitaan entistä enemmän ihmisiä, jotka osaavat laittaa työt järjestykseen. Tarvitaan projektipäällikköjä, tiimien sparraajia, tarvitaan scrum mastereita jotka sparraavat meidät toteuttamaan entistä paremmin työtämme. Hyvin jäsennelty ja johdettu projekti muuttaa maailmaa. Projektipäällijöitä, scrum mastereita ja johtajia tarvitaan.
Toimittajat, copywriterit, kuratoijat ja editorit muuttavat maailmaa
Infoähkyn maailmassa tarvitaan ihmisiä, jotka osaavat kiteyttää.
Viesti pitää olla selkeä ja kiteytetty.
Tiedät kyllä. En kirjoita tämän enempää. Teitä tarvitaan enemmän kuin koskaan. Toimittajien, blogaajien, moderoijien, kuratoijien ja copywritereiden työllä on merkitystä, te muutatte maailmaa teksti kerrallaan.
Markkinoija ja myyjä muuttavat maailmaa
Maailman paras tuote on piilotettu pimeään kellariin. Kukaan ei tiedä sen olemassaolosta. Onko sitä silloin edes olemassa? Tarvitsemme valon näyttäjiä, suunnan osoittajia, taluttajia ja markkinoijia.
Markkinoijan tehtävä on kertoa, että on olemassa tuote, palvelu. Markkinoinnin tehtävä on etsiä myyjille liidejä. Markkinoinnin tehtävä on saada ihminen oppimaan brändistä ja tuntemaan brändi paremmin.
Myyjä on se ihminen, joka selvittää mitä asiakas tarvitsee. Myyjä on se ihminen, joka ehdottaa maailman parasta tuotetta ja kantaa sen kellarista asiakkaan eteen ostettavaksi.
Myyjät ja markkinoijat saavat meidän työllemme asiakkaita. Myyjien ja markkinoijien työllä on merkitystä.
Kaikkia tarvitaan. Ilman myyjiä ei olisi asiakkaita. Ilman markkinoijia, ei olisi tietoa brändin olemassaolosta. Ilman suunnitelijoita ja toteuttajia ei olisi tuotteita eikä palveluita. Kaikkia tarvitaan. Työlläsi on merkitystä.
Perhosefekti. Meillä on vain tämä hetki. Nauti elämästäsi, nauti työstäsi. Pienen pienin askelin maailma kehittyy paremmaksi. Työlläsi on merkitystä!