Puhelin on käden ulottuvilla koko ajan ja viestejä vaihdetaan ystävien kanssa ajasta ja paikasta riippumatta. Yourtango listasi 10 ärsyttävintä viestittelyyn liittyvää asiaa.
1. Liiallinen emojien käyttö
Onko mitään ärsyttävämpää kuin liiallinen hymiöiden käyttö? Kun kaikki sanat on korvattava hymiöillä eikä jakseta nähdä vaivaa kirjoittaa asioita auki, vastaanottajalle tulee helposti olo, ettei toisella ole mitään järkevää sanottavaa ja keskustelusta saattaa kadota kaikki fiilis.
2. Kolme pistettä jokaisen lauseen perässä
Ellet halua toisen todella jäävän miettimään jotain asiaa syvällisemmin, älä laita pisteitä jokaisen sanan tai lauseen perään. Niistä saa helposti kuvan, että olet suuttunut tai sitten asiasi saattaa saada aivan uuden merkityksen, eikä välttämättä missään viattomassa mielessä.
3. LOL
Tai oikeastaan sen väärinkäyttö. Ongelma tulee ehkä harvemmin suomenkielessä vastaan, mutta liian usein siinäkin. ”Lol kävin kaupassa tänään” Alkuperäisessä merkityksessään lol on lyhennys englanninkielisistä sanoista laughing out loud tai lots of laugh. Kukaan tuskin siis ääneen nauraa kauppareissunsa takia? Saat vain kaverisi ärsyyntyneeksi viljelemällä kulunutta ilmaisua.
4. Kirjailija
Miksi kirjoittaa monen sadan sanan tarinoita viesteinä, Whatsappissa, Twitterissä tai Facebookissa, kun puhelimesta löytyy alkuperäinen sovellus.. puhelin! Joku haluaa varmasti mieluummin kuulla asian sinun kertomana puhelimitse, eikä lukea seinältään jäätävän pitkiä tarinoita.
5. Liikaa viestejä
Eikö sinulle vastattu ensimmäisen viestin jälkeen? Älä lähetä ainakaan uutta viestiä heti perään. Yleensä vastaamatta jättämiselle on joku syy, eikä asia ratkea viestipommituksella. Myös lauseiden hajottaminen moneen eri viestiin on tuskastuttavaa lukijalle, kun puhelin piippaa koko ajan ja asian voisi sanoa yhdessäkin viestissä.
6. Vastaamattomuus
On ärsyttävää yrittää jutella tai tavoittaa ihmistä, jolta ei saa välillä tuntikausiin mitään vastausta. On erilaisia esteitä tekstailun keskeytymiselle, kuten esimerkiksi työt. Olisi kuitenkin kohteliasta ilmoittaa viestittelykumppanille, ettei voi puhua, ja sanoa palaavansa asiaan myöhemmin. Saat ihmiset ärsyyntymään, jos et ilmoita itsestäsi mitään, vaan katoat vain.
7. Kirjoittaa... -kupla
Näetkö usein, että toinen kirjoittaa, mutta viestiä ei ikinä tule? Pieni kupla esimerkiksi Facebookin chatissa voi saada kaverisi kiukkuiseksi. Tämä ongelma tulee parhaiten esiin silloin, kun juttelet jonkun sinua kiinnostavan ihmisen, vaikkapa ihastuksesi kanssa. Näet, että hän on aikeissa laittaa jotain, mutta pyyhkiikin kaiken pois eikä viestiä ikinä tule. Silloin keskustelu helposti kuolee, koska et keksi itsekään mitään sanottavaa. Vinkki: Älä siis luonnostele viestejäsi tekstikenttään, ellet aio lähettää sitä!
8. Ryhmäkeskustelujen hölösuu
Ryhmächateistä on usein paljon hyötyä, mutta siinä syntyy myös mahdollisuus nolata itsensä usean ihmisen edessä. Älä ole se, joka täyttää chatin turhilla viesteillä tai liiallisilla hymiömäärillä, se saa muut turhautumaan.
9. Kirjoitusvirheet
Jokunen kirjoitusvirhe silloin tällöin on ihan ok, mutta jos koko lauseesi näyttää aina siltä, että olisit saanut aivohalvauksen, kannattaisi asiaan kiinnittää enemmän huomiota. Kavereista on rasittavaa aina kysellä viestiesi merkityksen perään, kun sanoista ei saa selvää.
10. Toinen tekstaa, kun yrität puhua hänelle
Toisin kuin muut listalla olevat, viimeinen kohta liittyy kasvokkain puhumiseen ja siihen, kuinka viestittely ärsyttää ystäviäsi, jotka hengaavat sillä hetkellä kanssasi. Meillä jokaisella on se kaveri, jolla on puhelin aina liimattu käteen. Vaikka aiemmissa kohdissa huomautettiin viesteihin vastaamattomuudesta, ei se tarkoita että livenä olevat kaverit suljettaisiin pois. On hyvä huomioida myös niitä, kenen seurassa vietät aikaasi. Jatkuva puhelimen räpläys ei ainakaan nostata ilmapiiriä.
Lähde: Yourtango