Vuoden 2021 Pohjoismaiden Michelin-opas on nyt julkaistu! Tänä vuonna arvostetusta oppaasta löytyy kaiken kaikkiaan 27 suomalaisravintolaa, joista seitsemän palkittiin himoitulla Michelin-tähdellä.
LUE MYÖS: Läskisoosilla ja kanaviillokilla tähdistöön: Finnjävel on Suomen uusi Michelin-ravintola!
Erinomaisesta, mutta kohtuuhintaisesta ruoasta kertovan Bib Gourmand -merkinnän sai kolme ravintolaa, kun taas erinomaista ruokaa kuvaavan lautasmerkinnän, The Michelin Platen, ansaitsi 17 ravintolaa.
Poimimme Michelin Guidessa mainittujen ravintoloiden joukosta kymmenen ravintolaa, jotka kannattaa kokea mahdollisimman pian - niin tiedät mistä kaikki puhuvat! Seuraavat ravintolat tarjoavat ruoka- ja juomaelämyksiä, jotka muistat vielä pitkään ravintolareissun jälkeenkin.
10 poimintaa Michelin Guidesta
Ragu
- Missä: Ludviginkatu 3-5, Helsinki
- Merkintä: The Michelin Plate
- Mitä: Italialaisesta ruokaperinteestä ammentavaa ruokaa
Suomalaisia raaka-aineita italialaisin ottein valmistava Ragu tarjoaa asiakkailleen ala carte -annosten lisäksi Michelin-oppaankin suosittelemaa, kauden raaka-aineisiin nojaavaa ‘Chef’s Menu’ -yllätysmenua. Erinomainen ruoka sekä tervetullut ja eloisa ilmapiiri vievät sinut hetkessä makumatkalle Italiaan.
Vinkkeli
- Missä: Pieni Roobertinkatu 8, Helsinki
- Merkintä: The Michelin Plate
- Mitä: Klassikoita modernilla otteella
Rehti ja mutkaton Vinkkeli ihastuttaa ennen kaikkea lämpimällä tunnelmallaan. Michelin Guidessa ravintola saa kehuja upeasta sisustuksestaan ja palvelusta, joka saa sinut palaamaan ravintolaan kerta toisensa jälkeen. Kun tunnelman ja palvelun kylkeen lisätään vielä erinomainen, piateetillä valmistettu ruoka, elämys on taattu.
Young Hearts
- Missä: Arkadiankatu 21, Helsinki
- Merkintä: The Michelin Plate
- Mitä: Sesonkien innoittamia annoksia
Pelkistetty sisustus, kalkitut tiiliseinät ja betonilattia saavat asiakkaat keskittymään tässä ravintolassa siihen kaikkein tärkeimpään, eli ruokaan. Young Hearts saa oppaassa kehuja hyvin kootuista annoksistaan, joissa pääosaa näyttelevät muun muassa erilaiset tekstuurit ja hapot. Ainutlaatuisia ja intensiiviä makumaailmoja, jollaisia et muualta löydä.
Ateljé Finne
- Missä: Arkadiankatu 14, Helsinki
- Merkintä: The Michelin Plate
- Mitä: Paikallisia ruokia modernilla ja kansainvälisellä twistillä
Atljé Finne on suomalaista, käsityönä tehtyä ruokaa tarjoileva kortteliravintola, jonka miljöö on todellakin tutustumisen arvoinen. Kuvanveistäjä Gunnar Finnen entisessä ateljeetilassa sijaitsevassa ravintolassa pääset nauttimaan hyvän ruoan lisäksi myös taide-elämyksistä ja ravintolasalin upeista yksityiskohdista.
Perinteikkään Atljé Finnen ruokalista koostuu paikallisista, modernilla ja kansainvälisellä twistillä valmistetuista annoksista.
Grön
- Missä: Albertinkatu 36, Helsinki
- Merkintä: Michelin-tähti & Michelin Green Star
- Mitä: Kasvipainotteista ruokaa
Grön on lämminhenkinen ravintola, jonka avokeittiössä valmistuu maukasta, modernia ja inspiroivaa ruokaa. Grönin tapa yhdistellä tuoreita ja säilöttyjä raaka-aineita, sekä ainutlaatuinen tapa, jolla se käyttää kasviksia lihan ja kalan tavoin, kerää Michelin-oppaassa kehuja.
Michelin tähden lisäksi Grön on noteerattu listalla myös vastuullisuudesta kertovalla vihreällä Michelin Green Starilla.
Muru
- Missä: Fredrikinkatu 41, Helsinki
- Merkintä: The Michelin Plate
- Mitä: Bistroherkkuja ja laatuviinejä
Ystävällinen henkilökunta, kodikas tunnelma, uniikki sisustus ovat laadukkaan ruoan ja huippuviinien lisäksi erinomaisia syitä poiketa Muruun.
Sen lisäksi, että Muru mainitaan Michelin-oppaassa, ravintola on saanut arvostetun Wine Spectatorin Best of Award of Excellence -tunnustuksen jo kolmena vuonna peräkkäin. Tähän ravintolaan kannattaa siis suunnata, kun mielesi tekee kokea erinomaisen ruoan lisäksi uskomattomia viinielämyksiä.
Demo
- Missä: Uudenmaankatu 9-11, Helsinki
- Merkintä: Michelin-tähti
- Mitä: Sesongin raaka-aineita klassisella otteella
Vaatimattoman näköinen rakennus kätkee sisäänsä intiimin ravintolan, jossa huomio kiinnittyy punaisiin tuoleihin ja kynttilöillä koristeltuihin pöytiin. Näin Michelin-opas kuvailee Suomen pitkäikäisintä tähtiravintolaa, Demoa. Jo 14 vuoden ajan yhden tähden pitänyt ravintola tarjoilee viiden, kuuden tai seitsemän ruokalajin yllätysmenua, joka koostuu modernilla otteella valmistetuista, luovista ja näyttävistä annoksista.
Natura
- Missä: Iso Roobertinkatu 11, Helsinki
- Maininta: The MIchelin Plate
- Mitä: Puhtaita makuja ja erilaisia tekniikoita
Natura on ravintola, jossa pääosaa näyttelevät korkeatasoiset, kotimaiset raaka-aineet. Näistä huippuraaka-aineista valmistetaan mitä uskomattomimpia makuelämyksiä erilaisia tekniikoita, kuten puuhiiligrillausta, fermentointia ja matalalämpökypsennystä, hyväksi käyttäen.
Michelin Guide kannustaa valitsemaan Naturassa ‘All in’ -menun, jossa nautitaan 15 ravintolan upeaa annosta pienoiskoossa.
Toca
- Missä: Unioninkatu 18, Helsinki
- Merkintä: The Michelin Plate
- Mitä: Italialainen keittiö yhdistettynä suomalaisiin raaka-aineisiin
Ravintola Tocan intohimoista suhtautumista hyvään ruokaan on voitu todistaa jo kahdeksan vuoden ajan. Pieneksi bistroksi Michelin Guidessa kuvailtu Toca kerää kehuja päivittäin vaihtuvalla, sesongin raaka-aineisiin keskittyvällä neljän ruokalajin menullaan, jossa italialainen yksinkertaisuus yhdistyy taidokkaasti suomalaiseen moderniin otteeseen.
Kaskis
- Missä: Kaskenkatu 6 A, Turku
- Merkintä: The Michelin Plate
- Mitä: Sesongin mukaista, käsityönä tehtyä ruokaa
Erik Mansikan ja Simo Raision ihastuttavaa Kaskista kehutaan oppaassa eläväksi ja tunnelmaltaan iloiseksi ravintolaksi, joka tarjoilee asiakkailleen laadukkaista raaka-aineista valmistettuja annoksia.
Vuonna 2018 Vuoden ravintola -tittelilläkin palkittu Kaskis saa erityismainnin oppaassa juomalaseistaan, jotka on valmistettu tyhjistä olutpulloista.
Mikä Michelin Guide?
Ensimmäinen Michelin Guide ilmestyi vuonna 1900, kun Michelin-veljekset André ja Édouard halusivat edistää autoilua ja automatkailua Ranskassa laajemmin. Opasta jaettiin 20 vuoden ajan ilmaiseksi tuohon aikaan vielä harvalukuisille autoilijoille, ja siinä lueteltiin paikkakunnittain esimerkiksi rengas- ja autokorjaamoverstaita sekä annettiin vihjeitä hyvistä ruoka- ja majoituspaikoista.
Vuonna 1926 alkoi uusi traditio, kun Michelin palkkasi ensimmäisen, sittemmin lähes myyttiseksi käsitteeksi kasvaneen ravintolatarkastajan ja gourmet-tason ravintolat merkittiin tähdellä. Nykyisin voimassa oleva tähtiluokittelu, yksi, kaksi ja kolme tähteä, otettiin käyttöön vuoden 1936 Guide Michelinissä.
1 kommentti
SaraPepp
16.12.2021 01:13
Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://SaraPeppus.goshrink.com
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin