Taiwanilainen kana kolmen kupin mausteessa, 17 e
- Kanaa: Paistettu valkosipulissa ja inkiväärissä
- Kastike: Kiinankaalia, inkivääriä, ketchup manista (indonesialainen soijapohjainen kastike), chiliä, valkosipulia
- Lisuke: Riisiä
Pitkäaikainen hupini on ollu seurata Hietalahden satama-altaan reunalla törröttävän metallihökötyksen vaihtuvaa ravintolatarjontaa. Paikan samalla ylivoimainen vahvuus kuin myös suurin kompastuskivi on sen sijainti. Kesällä jättimäiselle terasille paistaa pitkään ilta-aurinko. Talvisin murhaava viima pyyhkii mereltä porautuen luihin ja ytimiin. Yksikään paikan aikaisemmista yrittäjistä – Wave, Aroma ja Oasis muutaman nimetäkseni – ei ole keksinyt, kuinka kesällä niin otolliseen sijaintiin pystytään kehittämään myös Suomen raa’an talven kestävää liiketoimintaa.
Tämän kesän tulokas on panaasialaista keittiötä laajalla spektrillä tarjoava Asia 1 -ravintola, jonka nimi on on kuin suoraan kokouksen esityslistan otsikkoriviltä. Ruokalistan maantieteellinen hajonta on suuri; tarjolla sapuskoita eri puolilta Kiinaa, Japania, Koreaa ja Thaimaata sekä sekoituksia näistä kaikista. Ainoa yhdistävä tekijä on oikeastaan väärin vedetty kirjoitusasu.
Selkeästä linjasta kärsivä lista on kuitenkin houkutteleva, eikä valinnan tekeminen ole helppoa. Päädymme kuitenkin taiwanilaiseen kanaan kolmen kupin mausteessa, joka osoittautuu melko perinteiseksi yleisaasialaiseksi – muttei ollenkaan huonoksi vedoksi. 17 euroa on kuitenkin melko yläkanttiin hilattu rokotus tästä ruoasta, jollaista voisi kuvitella saavansa keskilahjakkaan harrastelijakokin kotona.
Plussat
- ilta-aurinkoinen terassi
- hyvät kulkuyhteydet
- laaja tarjonta
- freesit alkupalat
- hyväksyttävä viinilista
Miinukset
- palvelun hitaus
- laskusekoilu lopuksi
- pienehköt annokset
- ylävireinen hintataso
- peritty sisustus
2 kommenttia
GTonic
8.1.2012 15:02
Sunnuntaibrunssi oli tosi heikko esitys. Dim sumit haaleita ja lihmaisia, nuudelit koppuraksi kuivuneita, tee perus-Liptonia, henkilökunta passiivista,tuoremehu kitkerää tiiliskivipurkki-tropicia. Jos hyvää pitää sanoa, niin vesimelonipalat olivat ok ja salaatti ei ollut nahistunutta. Ei kannata haaskata aikaa eikä rahojaan tähän brunssiin, vaan parempi mennä muualle
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin
Tuleaantis
11.5.2012 00:22
Palvelu on oli hyvää ja nopeaa, ainakin kun pari päivää sitten söin terasilla. Ravut mustapapukastikkeessa oli upea annos, eikä tosiaan jäänyt nälkä. terassille paistaa ja henkilökunta puhuu suomea ja englantia. jäi ihan hyvä fiilis!
Vastaa kommenttiinVastaa kommenttiin