La Vida loca

2000-luvun kuumimmat keittiötrendit ovat tulleet ja tulevat baskimaasta, jonka henkeen myös La Cocina vannoo. Paikan sisustukseen on saatu ripaus Dalia hauskoilla rautalankaveistoksilla, mustan ja punaisen yhdistelmällä, sekä jäljellä olevalla tuulahduksella talon 50-luvun henkeä. Portaiden yläpäässä on mukava lounge / pintxosbaari, jossa on hyvä odotella aina myöhässä saapuvaa seuralaista. Tilaan odotellessa lasin sherryä ja muutaman pintxosen, joista gambas on hyvä yhdistelmä merirapua, sahramia ja hillottua appelsiinia. Ravun rakenne on jännän pehmeä, mikä viittaisi siihen, että oppeja on haettu elBullin kemiallisesta keittämisestä.

Seuralaisen vihdoin saavuttua, siirrymme varsinaiseen pöytään, josta avautuu hieno näkymä merelliseen Helsinkiin. Erittäin innokas ja pirteä tarjoilijaneito opastaa meitä listan läpi lähes kädestä pitäen ja kertoo koko menun rakenteen. Tänä iltana olen kuitenkin päättänyt luottaa keittiömestarin arviointikykyyn ja tilaamme kuuden ruokalajin maistelumenun. Alkuun saapuu lisää pintxoja, joista erityisen hyvä on pata negra -kroketti. Seuraava alkuruoka on vielä parempi – parsakeitto tonkapapujen ja meriravun kanssa maistuu suussa pitkään. Pääruokien tykitys alkaa turskalla, mustekalan ja porkkanakaviaarin säestämänä. Vaalea kala on paistettu sekunnilleen oikein: kypsyys on saavutettu, mutta liha ei ole muuttunut vielä kovaksi. Toisena pääruokana tulee vasikkaa kahdella tavalla, mahtavan tryffelivaahdon säestämänä. Olisin onnellisen valmis päättämän aterian jo tähän, mutta maistelemme toki vielä kaksi jälkiruokaa, jotka jatkavat samaa laadukkaan keittämisen linjaa kuin aiemmat annokset.

Keittiömestari heiluu itse esillä baarin yhteydessä olevassa pienessä avokeittiössä viimeistelemässä annoksia ja tuomassa samalla elävyyttä saliin. Vaikka La Cocinaa ei voi pitää helsinkiläisittäin halpana, pärjäisi se kansainvälisessä vertailussa hyvin hinta-laatusuhteellaan: Lontoossa tai Nykissä maksaisit samanlaisesta safkasta tuplat.

Kiitämme

Moitimme

Käyttäjien arviot

Anna oma arviosi

5 kommenttia

Hellmanns

27.5.2006 15:53

Poistuessaan ravintolasta, olo oli kuin olisi ajantu punaista F1 Ferraria. KAIKKI TOIMI! Ruan kaikki raaka-aineet erottuin suun eri osissa, aivan uskomaton makujen ilotulitus ja sain TAAS kokea uusia makuelämykisä tässä ravintolassa. Ravintolan salissa on todella rentouttava menevä fiilis. Nämä kokit pystyvät ihan mihin vain!!! Kiitos.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

-petrus-

5.6.2006 20:08

Mikään osa-alue ei tässä paikassa pettänyt ja paikka myös erottuu edukseen. Menisin ja (menen)toistekin. Ei liian hieno, vaan juuri oikealla tavalla tyylikkään rento.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Carl-Gustav

21.6.2006 15:39

Höpö höpö,huijausta koko paikka.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ulfwolf

21.6.2006 15:50

Hintalaatu miiiiiiiiiinus 200....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ulfwolf

21.6.2006 15:50

Hintalaatu miiiiiiiiiinus 200....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi