Pohjoismaiset maut ovat cooleja

Suomalaiskokki suomalaiskokin seuraajaksi lontoolaisessa huippuravintolassa.

The Artful Diner haastatteli Avenuen keittiömestari Kimmo Makkosta.
The Artful Diner haastatteli Avenuen keittiömestari Kimmo Makkosta.

Tanskalaiskokki Rene Redzepi ja hänen ravintolansa Noma Kööpenhaminassa ovat nuoresta iästään huolimatta jo legendoja ruokakulttuurin saralla. Pohjoismaisesta ruoasta (nordisk mat) nimensä saanut Noma valittiin maailman parhaaksi ravintolaksi vuosina 2010 ja 2011.

Pohjoismaista ruokaosaamista edistetään myös Lontoossa, jossa huippuravintola Avenuen keittiömestarin pallille valittiin jo peräjälkeen toinen suomalaiskokki, kun ravintolan entinen keittiömestari Mikko Kataja antoi ohjakset Kimmo Makkoselle.

Kahdeksan Lontoon vuotensa aikana useissa laadukkaissa lontoolaisravintoloissa työskennellyt Makkonen on ehtinyt oppia niin ranskalaista, modernia kuin aasialaista ruokaosaamista. Avenuessa hän aikoo painottaa tuoreita ja paikallisia raaka-aineita.

"En halua olla seuraava Heston Blumenthal, mutta vielä on olemassa paljon hyviä raaka-aineyhdistelmiä, joita ei ole kokeiltu. Odotan innolla, että pääsen leikkimään makujen kanssa ja luomaan jotain uutta ja jännittävää", Makkonen sanoi häntä haastatelleelle The Artful Diner -verkkolehdelle.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi